Eilen myöhään illalla käytiin jälleen hiihtämässä Joelin ja koirien kanssa, tällä kertaa Puolarmetsässä. Tehtiin joku 6-7km lenkki, n. puolessa välissä otettiin molemmat koirat kiinni. Joel ja Sara meni edellä, ja mä otin itse Stepin vetämään. Tosi kivasti se meni, hiihdin sen verran lähellä Joelia ettei Step päässyt vetämään kauheesti, totuteltiin lähinnä suksien edessä kulkemiseen ja harjoteltiin ohjauskäskyjä. Perinteisesti kun mennään, Step pyrkii vähän liian sivuun, yritin ohjata sitä parempaan kohtaan. Sara sen sijaan sai vetää koko ajan ihan kunnolla. kilometrin verran myös vähän kovemmalla vauhdilla luistelua. Se meni Stepin kanssa paremmin, pysyi hienosti suoraan edessä koko ajan. Loppumatkasta päästettiin tytöt irti ja ne saivat tehdä loppuverryttelyn itse.

Tässä muutama kuva eiliseltä, kun käytiin Haukilahdessa merenrannalla kävelemässä:

Step vauhdissa :)

Meri oli aika hurjan näköinen, kokonaan tuollaisia jäälauttoja täynnä ja niiden väleistä ihan sula!

Sara ja jääkökkö!

Kaunis Sara<3

Tänään mentiin treenaamaan tokoa Kiloon bc-porukalla. Otettiin eka paikallaolot, otin ensin pelkän Stepin, joka alotti makuulla. Sivulla piti hyvin kontaktia, sanoin "käsky" ja penne tipahti maahan. Hups. Tätä pitää treenata, myös niin että joku muu käskyttää. Maahan-käskyllä meni toki myös hienosti. Pysyi nätisti, kävin piilossa pariin otteeseen. Sitten istuminen, valmistelu-sana toimii loistavasti, Stepillä ei tullut mieleenkään mennä maahan, vaan hienosti jäi istumaan ja istu rauhallisesti kuten aina. Sitten vaihdoin koiraa, Sara pääsi kans eka makaamaan ja sitten istumaan.

Alotin sitten Saran kanssa,  tehtiin eka pari tolpankiertoa, ja siitä seisomista ja maahanmenoa, sitten seuraamisen yhteydessä kaikki jäävät. Kaikki asennot oikein napakoita, eli nyt on seisominenkin korjattu. Maahanmeno otettiin pk-tyyliin eli juoksusta maahanmeno ja luoksetulo, ihan ok. Sitten ruutua, jossa oli siniset ämpärit merkkeinä ja kehänauhat. Eka pallon kanssa, sitten lähempää ilman. Hyvin haki keskusta, heitin pallon palkaksi. Sitten merkiltä täydellä matkalla, sairaan hyvä oli! Hyvä vauhti, ja stoppi ihan keskelle. Lopetettiin siihen.

Sitten penne vuoroon, otettiin ensin luoksetuloa nyt kun oli avustajia käytettävissä. Koitettiin ensin niin että Tiia on Stepin takana pallon kanssa ja stopin jälkeen vapautan Stepsun sinne, mutta se ei oikein toiminut, penne ei älynnyt kääntyä taaksepäin vaan jäi toljottamaan mua. Tehtiin sitten samaan tapaan kuin viimeksi, eli avustaja seisoo puolessa välissä luoksetulomatkaa ja mun käskyllä "seis" pallo lentää pennen taakse. No se toki onnistui, Step kääntyi lennossa taaksepäin pallolle. Kokeilin sitten jossain välissä ilman avustajaa niin että odotan et se pysähtyy loppuun asti, ja voih, se tulee aivan liian pitkälle, ei lainkaan hyvä. Tehtiin sitten seuraamista, paikka edelleen hyvä mutta  tällä kertaa Step ei kestänyt niin pitkää pätkää kun viimeksi, paikka alkoi siirtyä kauemmas. Täytyy pohtia mitä tälle tekisi, olen nyt ihan tyytyväinen sen seuraamiseen ja käännöksiin, mutta millä pidennettyä palkkaamisten väliä ilman että paikka kärsii? Sitten tehtiin liikkeestä seisomista. Otin ensin vaan käskyn vahvistusta käsiavulla, sitten takapalkalla. Seisominen on edelleen kadoksissa, pysähtyy kyllä mutta ottaa aina 2 askelta käskyn jälkeen. Jos annan käsiavun, pysähtyy ok, mutta en haluaisi kauheesti käyttää turhia apuja, kun sitten niitä pitää alkaa häivyttämään pois. Täytyy ottaa seisominen sisätreeniin hiottavaksi. Sitten mentiin tekemään ruutua. Ruutu on edelleen kadoksissa, pallon kanssa ok, mutta näytöstä ei ole enää mitään hyötyä, vaikka käyn näyttämässä ruudun takalaitaa, Step jää silti eteen, on siis sisällä, mutta en palkkaa tuosta. Ja Step ei edelleenkään osaa tarjota muuta paikkaa, vaan se jää niille sijoilleen, tai tulee mun luo. Että on hankalaa! En keksinyt enää mitä mä tuon kanssa teen, vaikka olen puolen metrin päässä ruudusta, se ei mene etureunaa pidemmällä, ja vaikka se ei siitä koskaan saa palkkaa, se toistaa aina saman. Muutaman kerran se saattaa ottaa askelen johonkin suuntaan, siitä aina heti naksu ja palkka, mutta se ei silti älyä alkaa itse etsimään oikeaa paikkaa, vaan jää siihen mihin alunperin menee, eli liian eteen. Mä en muutenkaan tiedä mistä se edes on keskinyt tuon kohdan, en palkkaa sitä tuosta kun se on noin edessä.

Penne sai mennä vähän jäähdyttelemään ja otin Saran kanssa vähän pidempää seuruuta. Paikka pysyi tosi hyvin, kontakti oli ajoittain vähän kateissa. Huomautin siitä ja vähäksi aikaa S korjasi, mutta sitten sama juttu. Ulkopuolisen silmiin Sara näyttää kyllä pitävän kontaktia, mutta oikeasti se katsoo välillä jonnekin mun ohi, välillä mun oikeanpuoleista taskua jossa pallo on. Pitkän suoran jälkeinen täyskäännös ei edelleenkään toimi, eli namittelulla jatketaan.  Otin kaukkareita kans, välillä teki sairaan hienosti, välillä taas tuli vääriä asentoja.

Sitten kokeilin uudestaan Stepin kanssa, ettei jäisi ihan paha maku suuhun. Otin luoksetulon stoppia takapalkalla, eli samaan tapaan millä alotettiin. Yleensä olen käyttänyt tässä palloa, nyt kokeilin ihan huvikseni narulelua, ja kas! Step pysähtyi oikein napakasti, just niinkuin silloin ihan ekoilla kerroilla. Siis wtf????? Voiko tää kaikki ihan oikeesti olla vaan siitä kiinni et treenasin pallolla enkä lelulla?!? Step on sitten omituinen otus! Otettiin pari toistoa, joka kerta pysähty hyvin. Sitten ruutua uudestaan. Koska Step on tullut vaan koko ajan epävarmemmaksi ruudusta, kun ei ole saanut palkkaa, päätin ottaa ihan vaan vauhtitreeniä. 5 toistoa narulelulle juoksemista täyspitkältä matkalta, sitten tyhjällä ruudulla täyspitkältä matkalta, ja jes, sinne se meni oikein hyvin, stoppi ihan keskelle ja siitä runsas palkka. Ehkä me luovutaan tuosta näyttöruudusta vähäksi aikaa kun ei siitä ole muuta kuin haittaa, ja jatketaan tällä. Step on kuitenkin sen verran sählä, että ei ruutuun lähtiessään tiiraile pahemmin et onko se lelu siellä vai ei, se vaan juoksee. Jos otetaan lyhyeltä matkalta, se heti näkee ettei lelu ole siellä eikä halua mennä ruutuun.

Ihan lopuksi otettiin pienet näyttelyharkat, juoksutettiin Stepsua ja Ruutia pari kierrosta ja Tiia kattoi Stepiltä hampaat. Juokseminen ei mennyt kovin kehuttavasti, penne katsoo mua koko ajan, ja askeleet meneee siksi ihan miten sattuu. Tähän voisi yrittää opettaa jonkun käskyn millä katsoisi eteensä eikä mua. Seisominen puolestaan menee hienosti, Step seisoo oikein kauniisti ja antaa katsoa hampaat.

Tässä muutama tän päiväinen tokokuva:

 

Tokokuvat: Tiia Hämäläinen