Eilen käytiin koulun kentällä treenaamassa tokoa, ihan rauhassa ei kuitenkaan saatu olla, koska kentälle tuli kaksi ala-asteikäistä poikaa leikkimään. Siinähän olikin sitten häiriötä, pojat juoksentelivat ympäri kenttää, kiljuivat, ja kävivät silittelemässä mun koiria sillä aikaa kun rakentelin kenttää. No, päätin ottaa tämän treenin kannalta. Alotin Stepin kanssa luoksetulon stopilla, meni oikeestaan aika kivasti. Huh, siitä on aikaa kun luoksetulon stoppi on viimeksi onnistunut, millään asteella... Seuraavaksi ruutua, tosi hyvin. Kerran merkin kautta, ja kerran ilman merkkiä. Tähän väliin tauko, ja tauon jälkeen seuraamista (lähinnä juoksua), ja tunnaria. Päätin käyttää häiriöpoikia hyödyksi, ja pyysin heitä tekemään meille tunnarin. Ekalla kapulat rivissä, tokalla ympyrässä. Eipä oo ennen ollut ihan näin vaikeet olosuhteet tunnarille! Pojat juoksentelivat kapuloiden ympärillä, huutelivat ja hihkuivat, Step pikkuisen katsoi niitä ihmeissään ja kuumui selvästi juoksentelusta. Nosti väärää, mutta toi oman. Hyvin kai olosuhteet huomioon ottaen... Toka oli parempi, häiriö edelleen sama, mutta nyt toi heti oman, ei koskenut vääriin. 

Saran kanssa otin myös vähäsen, seuraamista, jäävät ja pari vauhtiluoksetuloa. Lisäksi paimennuksen suuntakäskyjä maalien kanssa.

Tänään olen touhunnut oikeastaan koko päivän koirien kanssa. Meillä on meneillään koirienväsytysoperaatio, jotta tämä uusi vuosi olisi vähän helpompi kuin viime vuonna... Aamupäivällä kävin treenaamassa tokoa lähikentällä, Stepin kanssa luoksetulon maahanmenoa, kaukoja ja ohjattua. Maahanmenot tosi hyviä, kaukot myös hyviä, mutta ohjattu... Tai siis pikemminkin ohjatun merkki.... Huoh. Eka ihan hyvä, otin oikeen. Sitten vasen, suunnittelin palkkaavani merkiltä. No eipä tarvinnut siitä palkata, kun veti merkistä ohi suoraan kapulalle. Tiukka karjaisu takasin ja uusi yritys, edelleen kapulalle. Tehtiin sitten *muutama* toisto merkkiä, palkkasin hyvät. 

Saran kanssa seuraamista, oli tosi hyvä taas kerran :) Ihanan innokas Sara-muru <3 

Iltapäivällä sitten pitkälle metsälenkille, että saan koirat kunnolla väsytettyä. Metsässä treenattiin tarkkuusetsintää, esineruutua ja pudotettua, ja kotimatkalla vielä puunkierto-agilitya. Metsässä ollessa paukkui jo melko tiuhaan tahtiin, treenatessa kumpikaan ei reagoinut, mutta kun käveltiin vaan, Step paineistui raketeista :( Saran osalta tarkkuus, esineruutu ja pudotettu meni kaikki superhyvin, Stepsulla oli isoja vaikeuksia tarkkuudessa. Ei meinannut millään löytää, ja turhautui ja alkoi etsimään ruudun ulkopuolelta. Jotenkin näytti työskentelevän kauhean intensiivisesti, mutta ei kuitenkaan löytänyt. Outoa... 

Nyt paukkuu jo melko kovasti, vaikka kello ei ole vielä kuutta... Ei siis mitenkään yllättävää... Vielä pitäisi käyttää koirat nopealla pissalla ennen kuin pahin räiske alkaa. Seuraavan kerran ulos pääseekin sitten vasta aamuyöllä, eli pitkä odotus on edessä.