Eilen oltiin sitten vielä agitreeneissä. Sari oli tällä kertaa paikalla, ja tehtiin ihan mukavaa hyppyradanpätkää. Otin ensin Saran kanssa, Sara oli vähän huonosti kuulolla, ei tullut käteen jos en käskyttänyt tosi tiukasti. Aluksi tuli kans pari rimaa alas, lopetin joka kerta suorituksen ja toruin, ja sen jälkeen pysyi taas rimatkin ylhäällä. Otin saman radan Stepin kanssa, rimat 50cm. Penne teki tosi kivasti, sen kanssa oli mukava liidellä! Se hyppää hyvin ja kun rimat ovat maxi-korkuisia, sen asenne hommaan on jotenkin ihan eri, se hakee hyppyjä paremmin ja irtoaa jopa vähäsen. Ohjauksiin tulee hyvin mukaan ja kääntyy edelleen tiukasti.

Hallin perällä oli Aa, keinu, kepit ja puomi, joita käytiin tekemässä Saran kanssa. Tehtiin eka Aa, kontakti sairaan hyvä, sitten keinu, johon pysähtyi nätisti, ja keinulta jyrkkä avokulma kepeille. Kepitkin S haki hyvin, ei ongelmaa. Treenattiin sitten vähän keppien avokulmaa niin että jätin Saran istumaan keppien oikeelle puolelle, meni itse vasemmalle ja kutsuin pujottelemaan (sama tilanne kun sunnuntaina kisoissa). Ihmettelen todella miten Sara kisoissa tuli keppien ohi, nyt kun tultiin samalla tavalla, se sinkosi joka kerta 2. väliin, eli ihan aiheesta otin sitä kisoissa tiukasti käteen ennen keppejä. Ihme otus, tosi epätyypillinen virhe. Sain lopulta koiran oikeeseen väliin, ja kun kerran se onnistu, loput toistot meni ihan itsestään. Vaihdoin sitten koiraa, ja tehtiin Stepin kanssa ensin Aata. Aluksi koskeminen oli vähäsen unohtunut, penne ei pysähtynyt kontaktille vaan tuli yli. Muistuttelin pikkuisen hidastamalla sen vauhtia, ja kun hoksasi taas homman, teki kivasti. Tehtiin puomia, se oli paljon paremmin muistissa kun Aa, oikein nätisti koski alustaan. Sitten virittelin kaaret keppeihin ja tehtiin niillä. Kertaakaan ei tehnyt virhettä, haki tosi hyvin ja treenasin myös mun irtoamista, jonka kestää sairaan hyvin. Kepit se hakee oikeestaan mistä kulmasta vaan, mutta kertaus on opintojen äiti. Hmm, periaatteessa nää kaaret vois jos ottaa pois että päästäisi tekemään radalla keppejä, mut toisaalta, oli kiva treenaa ne ensin super-varmoiksi ennenkuin otan pois. Tai ehkä niitä voisi tehdä rinnakkain? Rataharkoissa ilman kaaria, ja itsenäisesti kaarien kanssa, voisi treenaa just sisäänmenoja ja irtoamista.

Sitten toinen ohjausharjoitus. Tää oli Saralle vähän helpompi, ja pääsin taas treenaamaan sitä että jätän koiran tekemään ja lähden itse ottamaan etäisyyttä. Hyvin pelitti, poispäinkäännökseen lähti kivasti. Sitten Stepin kanssa, rimat 40cm kun ei jaksettu nostaa edellisen jäljiltä. Step oli taas tosi hieno penne, aluksi vähän possuili yhdessä tiukassa käännöksessä. Pudotti joka kerta riman, ei se edes yrittänyt hypätä sen yli vaan juoksi pokkana läpi. Laitettiin se rima 50cm korkeuteen, ja johan hyppäsi, eikä tiputtanut kertaakaan! Step ei yhtään kunnioita medi-korkuisia rimoja, maxit hyppää kyllä oikein hienosti. Radalla oli 3 hypyn suora, jonka jälkee käännyttiin 180 astetta takaisin päin. Saran kanssa jouduin käskyttämään ennen vikaa hyppyä ihan kunnolla että se ei suihkassut pitkää loikkaa, mutta Step hidasti itse vauhtiaan samalla kun mä hidastin, eikä sille tarvinnut sanoa mitään! Ihana penne! Poispäinkäännöskin toimi hienosti kun sain sen ajotettua oikein (Step kääntyy niin nopeesti ja tiukasti et se täytyy kääntää vasta just ennen hyppyä, Saran kääntäminen pitää alottaa paljon aikasemmin).