Nimittäin tokossa. Tänään Stepin kanssa kauan odotettu tokokoe Purinalla, pitkään mietin uskallanko lähteä, kun se ei ole ollut ihan kunnossa alkuvuodesta, nyt on kuitenkin ollut jo normaali joten uskaltauduttiin sinne, ja hyvä että mentiin! Oltiin ihan vikana suoritusvuorossa, voittajaluokassa taisi olla 11 koiraa. Liikkeet tehtiin ihan hassussa järjestyksessä, ensin paikallaolo, sitten hyppynouto, seuraaminen, luoksetulo, tunnari, liikkeestä istuminen, metallinouto, ruutu ja kaukot. Huih, pikkasen pelotti tunnarin ja kaukojen takia, kun ne oli suoraan vauhtiliikkeiden jälkeen, onneksi olen opettanut virittelyt huolella. Tuomarina Harri Laisi, hih :D Tässä meidän pisterivi selityksineen:

Paikallamakuu: 10 ei ollut ansaittu, ei noussut ylös ekalla käskyllä, tuomari ei varmaan kuullut kun hallissa oli sen verta melua, annoin heti perään uuden käskyn jolla nousi. Maahanmeno oli nopea ja oli pötkötellyt oikein rauhallisesti.

Seuraaminen: 9,5 vähän häröilyä, ei kuitenkaan yhtä paha kun tuomarikollegiossa. Liikkeellelähdöt hyviä, kiitos siitä Sirkelle! Ainakin 2 kertaa putosi kontakti, toisella bongasi luoksetulomerkin ja tuijotti hetken sitä, toisella kerralla mentiin tosi lähelle seinää suoraan kohti agilityesteitä... Paikan piti kyllä, mutta en oikein tykännyt kuitenkaan, tekee treeneissä paljon paremmin.

Liikkeestä istuminen: 10 huhhuh, kylläpä jännitti tämä! Otin ennen kehäänmenoa, tarjosi koko ajan seisomista, kääk! Pari kertaa sain istumaan, niistä ruhtinaalliset palkat, ja onneksi sitten kehässä onnistui. 

Luoksetulo: 10 aika hyvä oli ihan oikeesti. Kyllä molemmat stopit olis voineet olla nopeammat, mut ihan ok kuitenkin. Ainakin vauhti pysyi samana kaikilla pätkillä, ja loppuosakin hyvä.

Ruutu: 9 valmistelussa bongasi hyvin, käskyllä ihan suoraan ja hyvällä vauhdilla, stoppi keskelle ja maahan ripeä, loppuosassa oli noussut seisomaan ennen mun käskyä, ei kuitenkaan lähtenyt tulemaan ilman lupaa. Voi sitä pikkusikaa! Seuraamaan ihan hienosti, harmi tuo ennakointi, muuten olis ollut kyllä loistava.

Hyppynouto: 10 vähän liioitellut hypyt, mutta olipahan ainakin nopea... Heitin aika pahasti vinoon, mutta ei se tuottanut Stepille ongelmia, tätä me ollaan treenattu :)

Metallinouto: 10 meni kovaa, luovutus ihan reipasta laukkaa mutta selvästi hitaampi kuin meno. 

Tunnari: 9 voi miten ylpeä mä olen tästä! Osui oman kohdalle melkein heti, otti suuhun mutta pudotti, nuuski viereisen ja otti sitten oman ja toi, eikä pureskellut oikeastaan yhtään, kerran ehkä pyöräytti kapulaa suussa.

Kaukot: 8,5 ainoa mikä meni vähän pieleen. Alkoi seisomisella, nousi ok, sitten istuminen, käskyllä peruutti vähän mutta ei istunut! Kumma, tuota se ei ole aikoihin tehnyt. No, lisäkäskyllä istui mutta peruutti samalla lisää... Muut vaihdot hyviä.

Kokonaisvaikutelma: 10 olihan se aika pätevä kieltämättä :)

Yhteensä VOI1-tulos 304p, KP ja 1. sija! Stepin kisaura jatkuu sitten tästä eteenpäin EVL:ssä, hyvä niin :) Ihan noin paljoa ei oltais ansaittu pisteitä, mutta kyllä se 1-tulos olisi ollut millä tahansa tuomarilla, eli eipä tuolla sinänsä ollut merkitystä. Stepillä on muuten aika mukava tulosprosentti, 3 kisaa ollan käyty, tuloksina 3x 1-tulos. Toivottavasti sama meno jatkuu! Hauskaa oli nähdä paljon tuttuja samassa kokeessa, 1-tulokset tuli myös Tiialle ja Ruutille ja Susanille ja Ruut'lle, peräti samoilla pisteillä!