Eilen otettiin Stepsun kanssa tokoa pihalla nurmikolla. Alotettiin luoksepäästävyydellä, kun kerrankin olin saanut raahattua äidin avustajaksi. Step teki sen hienosti, pylly pysyi maassa. Sitten tehtiin tunnari, äidin avustuksella. Aluksi laitoin oman selvästi sivuun vääristä, kun olin lähettämässä, hiekkatiellä meni juuri joku koiranulkoiluttaja, joten odotin aika kauan ennen kun lähetin. Step meni kuitenkin kiltisti hakemaan kapulan, ei käynyt väärien luona. Otettiin uudestaan, niin että oma oli väärien vieressä. Jälleen hiekkatiellä meni porukkaa, sivulla istuessa penne vilkuili sinne, ja näytti ihan siltä että sinkoaa ihmisten luo heti käskyn saatuaan. Mutta ei, käskyllä kipitti nätisti kapuloille, nuuski kaikki, ei maistellut, toi oman. Jes. Otettiin vielä kerta, niin että oma oli väärien takana, ei  ihan kokonaan piilossa. Jälleen hieno nuuskiminen, ja toi oman. Hyvä Step! Äiti lähti jo sisään, ja mä jäin treenaamaan Stepin seuraamista. Aargh, nyt oli taas matelija paikalla. Keskittyminen oli luvattoman heikkoa, lisäksi Step edistää, matelee, ja kontakti tipahteli aina välillä. Palkkaaminen on ollut jotenkin hankalaa, jos nami on vasemmassa kädessä, Step seuraa ok, vaikka käsi heiluu normaalisti sivulla, se ei siis seuraa kättä. Mutta jos vasemmassa kädessä ei ole namia, alkaa edistää, ja asento painuu alas, ja kontakti tipahtelee. Selvästi siis kannattaisi pitää namia kädessä, mutta kun se pitäisi saada häivytettyä. Mulla alkoi jo hermot mennä, joten lopetettiin seuraaminen. Otettiin pari kertaa ruutua, ensin pallolla, sitten kutsuna, ja lopuksi näyttönä. Step teki oikein kauniin ruudun, haki täydellisesti keskikohdan, ja siitä sai palkan. Otettiin kans muutama maahanmeno, oli oikein hyviä.

Tänään mentiin tyttösten kanssa Kannelmäkeen treenaamaan bortsuporukalla. Otettiin ensin luoksepäästävyydet ja paikallaolot. Step pysyi luoksepäästävyyden oikein hyvin, olis kyllä kovasti halunnut tervehtiä, mutta peppu pysyi maassa koko ajan. Sitten jätin Stepsun istumaan ja kävin hakemassa Saran myös istumaan. Sara oli jotenkin tosi levoton, nuuski, pää pyöri, yhtään ei olis malttanu olla rauhassa, kävin rähisemässä sille mutta ei siitä ollut oikein apua. Step pysyi maassa oikein kivasti, kuten yleensäkin, otettiin tosin aika lyhyt makoilu. Sitten siirryttiin muihin liikkeisiin. Otin ensin Stepsun kanssa seuraamista, saatiin aika hyviä vinkkejä kyttäämiseen ja palkkaamiseen. Tästä lähtien palkkaan sitä niin korkealta että sen on pakko kurottaa päällä saadakseen namin, sen pitäisi toimia asentoon. Lisäksi vasemmalle käännyttäessä Stepillä on pienen hetken ajan pää lähellä mun reittä, jolloin asento on oikea, eli sitä vaan naksuttelemaan. Myös ilman namia kädessä, vaikka muuten seuraa huonommin, käännös toimii edelleen, eli siitä pääsee naksuttelemaan. Täytynee tehdä pienempää ympyrää, olen kyllä havainnut saman ilmiön ympyrätyöskentelyssä, mut oon ilmeisesti tehnyt vaan liian loivaa ympyrää. Suunnittelin keskittyväni nyt ensin vain asentoon, jos ja kun se saadaan kuntoon, kiinnitän huomiota enemmän paikkaan. Nythän Step vähän edistää, mutta en pidä sitä niin vakavana ongelmana kuin väärää ilmettä.

Otettiin sitten ruutua, ensin pallolla, sitten kutsulla, vikaksi näytöllä. Tyhjällä ruudulla meni pikkuisen vinoon, jäi vasempaan laitaan, mut palkkasin siitä kuitenkin, ettei mene penne-raukan itsetunto. Ruudun jälkeen penne meni hetkeksi lepäämään, ja otettiin sitten uudestaan pieni treenipätkä. Otin ensin noutokapulan nostoa, se on alkanut edistymään!!! Mun ei tarvii enää olla jalan kanssa ihan kapulan edessä, vaan Step hakee hienosti kapulan kiertämällä! Otettiin muutama toisto tätä, ja sitten siirryttiin luovutukseen. Otin yhden lyhyellä matkalla, yhden juoksulla, ja yhden läheltä. Step teki ihan ok, luovutukset vois olla nopeampia, muta paikka oli nyt ok. Otettiin kans muutama kerta luoksetulon loppua haukun kera, se oli ok.

Saran kanssa otin seuraamista, tein aika pitkää kaaviota. Aluksi nojasi ja edisti, tasaantui kuitenkin loppua kohden, palkkasin pallolla ja lelulla. Otettiin yks vauhtinouto, ja yks kokonainen. Kokonainen nouto oli ihan mukava, varsinkin luovutus oli tosi hyvä. Loppuun vielä eteenmeno, just kun oli seurauttamassa, kuului ihan läheltä kamalaa pauketta. Eipä se Saraa mitenkään häirinnyt, mut mulla meni pasmat sekaisin ja annoin raukalle vahingossa väärän käskyn. Mutta Saraapa ei niin helpolla huijata, se tiesi että nyt saa mennä lelulle ja kovaa, ja sinne se myös meni. Hyvä S.