Ennen joulua käytiin kertaalleen tokoilemassa Saaran kanssa. Olin ihan päättänyt treenata kaikkea järkevää, mutta kuinkas sitten kävikään... En mä osaa treenata enää oikeaa tokoa, päädyn aina vaan hömppäilemään! Sara teki ohjattua ja ruutua, ohjatussa lähti koko ajan keskikapulalle ja ruudussa ohjatun kapulalle, ja merkit oli hitaita. Aika yllättävää, että oli ihan huonoa, kun eihän me treenata ikinä :D Sai myös siivota kentän lopuksi. Stepsu teki luoksetulon maahanmenoa, muisti kyllä laittaa pään maahan mutta ei silti tehnyt hienoja lukkostoppijarrutuksia, kun oli märkää ja liukasta. Pöh. Ohjatussa Muffikin tais yrittää kerran keskikapulaa, muuten ok ja muisti tuoda sivulle joka kerta. Ruudut oli hyviä.

Joulu löhöiltiin Alajärvellä, koirat pääsivät lähinnä lenkkeilemään. Jouluaattona talloin Saralle peltojäljen, että se saisi vähän muuta ajateltavaa kuin kissoja. Jälki oli sportstrackerin mukaan 430m pitkä, vanheni n. 1,5h. Mulla ei ollut jälkikamppeita mukana kun luulin että tällä korkeudella olis joulukuussa lunta, joten jäljestettiin noutajataluttimella, jonka laitoin mahan alta. Tuuli aika kovaa kuvassa alhaalta ylös, ja se selvästi vaikutti kyllä työskentelyyn. Laitoin nameja sinne tänne, ekaan kulmaan en ollenkaan, tokaan kulmaan paljon, ihan vaan testatakseni, kumpi olis parempi lähestymistapa. Keppejä 4, ekalla ja tokalla suoralla yhdet ja vikalla pätkällä 2. Eka suora meni ihan ok, vähän kulki jäljen sivussa tuulen alapuolella, mutta pysyi hyvin siinä ja vauhti oli aika sopiva. Ekan kepin ilmaisi varmasti, mutta meni aivan vinoon kun ei ollut jäljen päällä. Kulma meni tosi kivasti, ei pyörinyt yhtään vaan jatkoi suoraan sinne mihin pitikin. Tämä suora oli kuitenkin kaikista vaikein, tuuli voimakkaasti jäljen suuntaisesti, ja Sara sai hajua edempänä olevista nameista, ja meinasi kaahottaa koko ajan. Hidastin hihnasta, mutta silti se oli kyllä aika huoletonta menoa... Kepin kyllä ilmaisi mutta taas pyrki voimakkaasti vinoon. Toka kulma oli selvästi huonompi kuin ensimmäinen, eli ehkä parempi tehdä kulmat ilman nameja. Saa hajun kulman jälkeisistä nameista ja skippaa kulmassa olevat, ja sitten palaa takaisin ja pyörii ja sählää... Viimeinen pätkä oli kans vähän hankala, taas kulki jäljen sivussa, ja selvästi oletti jäljen menevän suoraan (kulki loivaa kaarta) niin meinasi koko ajan hukata jäljen. En päästänyt jatkamaan ellei ollut oikeasti jäljen päällä, joten jouduin pysäyttämään aika monta kertaa. Kepit ilmaisi varmasti, mutta vinosti. Näitä keppejä ollaan treenattu sisällä ja siellä se ilmaisee ne hienosti suoraan, mutta pihalla ei toimi. Vikalla kepillä sitten testailin, millä saisin sen menemään suoraan ja huomasin, että mahan alta menevällä hihnalla onkin helppo ohjailla Sarmu menemään suoraan. Aina kun yritti mennä vinoon, kiristin hihnasta niin Sarakin huomasi, että on tosi hankalaa mennä maahan. Kun meni suoraan, pidin hihnan löysällä ja pääsi maahan ja palkkasin. Täytyy kokeilla uudestaan tätä, voisi jopa toimia! Toivottavasti en vaan tapa Saran motivaatiota keppien ilmaisuun, kun se on tuollaista säätöä joka kepillä.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-31%20koht

Perjantaina käytiin aksaamassa, oltiin vuokrattu Lagun halli tunniksi. Tehtiin helppoa ja suht lyhyttä rataa, tarkoituksena ihan vaan saada rytmistä kiinni tauon jälkeen. Stepsu meni ihan tosi kivasti, hyppäsi hyvin ja kulki aika lujaa, kepit ja kontaktit oli oikein hienoja! Hyvä Stepsu!

Sunnuntaina mentiin Lagun hallille mölli-aksaamaan. Sarmu pääsi ensin supermölli-radalle, rata oli ihan ylihelppo, 15 estettä ja rimat 35cm, pelkkiä hyppyjä ja putkia. Sarmu meni LUJAA <3 Teki siistin nollan, olis ollut kieltämättä noloa mokata jotain noin helpollaradalla ;) Toka rata oli kisamöllit, tosi hankala möllirata :O Ilkeitä kulmia, tosi pitkiä estevälejä ja kisamittainen rata. Menin pelkän Stepsun kanssa, ja vein sille kosketusalustat valmiiksi puomille ja aalle. Kontaktit teki hyvin, mutta muuten olikin aika vallatonta. Teki muurilta ihan mystisen kiellon, kaahasi vaan ohi vaikka este olis ollut aivan suoraan nenän edessä. Hyllytti myös yhteen putkeen ja teki kiellon hypyltä kun yritin lähettää. Vika rata oli sitten kisaavien rata, mun mielestä helpompi kuin se möllirata, jotain 1-2 luokan tasoa, kaikki kontaktit ja kepit oli radalla. Nyt keskityin itse vähän paremmin ohjaukseen kuin edellisellä radalla, ja tältä radalta Muffinpuffille nollavoitto :)

sara7-normal.jpg

step5-normal.jpg

Kuvat: Veera Tervasmäki

Tänään oli vuoden viimeisten treenien aika. Käytiin Lean kanssa treenaamassa tokoa, Stepsu sai tehdä luoksetulon stoppia (yäk), seuraamista, merkkiä, ruutu kertaalleen ja kaukot. Stepsu oli ikävän kyttäasenteinen :/ Seuraaminen ihan jees ja merkit aika hyviä, luoksetulon stopit huonoja ja kaukoissa ei meinannut mennä maahan eikä istumaan kun maa oli märkä ja kylmä, mur! Sarmu teki vähän seuraamista, ruutua ja merkkiä, oli oikein pätevä :) Sarmu treenasi myös jälkikeppejä, meni ihan kivasti, muutaman kerran lätsähti jo ihan suoraan maahan! Käytiin vielä metsälenkillä ja koirat sai tehdä vähän puunkiertoaksaa ja haukkua, jospa nyt jaksaisivat olla rauhassa kotona illalla.