Stepsu on ollut aika mainio. Viime sunnuntaina käytiin Purinalla aksakisoissa, 2 starttia molemmille, tuomari Johanna Nyberg. Eka rata oli agia, tooooosi helppo. Silti mä onnistuin sössimään sen Saran kanssa, juupa juu, ohjaa äläkä oleta. Kepit oli kolmas este, aivan suorassa linjassa tultiin. Sanoin kyllä kepit, mutten sen kummemmin ohjannut, meni ohi kepeistä! Plääh. En jaksanut ohjata sitten kunnolla loppurataa, vähän sellaista diipadaapailua, puomi sikahidas, ja muurin palikatkin tippui. Eli 10vp

Stepin kanssa tsemppasin, eihän nyt noin helpolta radalta kehtaa ilman nollaa tulla pois. No Stepsu olikin hieno, oikein siisti rata, 0vp ajassa -11,63s ja sija 2./38. Ja kyllä, serti olisi tullut, mutta kun AVA-kello menee umpeen 24.10., kisat oli 23.10. Just.

Hyppäri oli vähän haastavampi, varsinkin alku aika inhottava, piti päästä liikkeelle, mutta riskinä hätäilyssä oli 3. rima. Saralla yritin nyt tosissani, kun se hyppyserti olisi hakusessa. Alku menikin hyvin, ihan niin paljon en saanut etumatkaa kun oli tarkoitus, mutta hyvin meni silti. Myöhästyminen kostautui sitten seuraavassa, en ehtinyt kääntämään seuraavalla hypyllä, valui pitkäksi. Ja taas olin myöhässä, Sara tuntui syöksyvän eteenpäin aivan järjetöntä vauhtia, paljon kovempaa kun ekalla radalla, ja rytmitys oli aivan pielessä. Pussilla takaaleikkaus osoittautui huonoksi ideaksi, ei tainnut huomata kun vaihdoin puolta liian myöhään, syöksyi pussista täyttä vauhtia eteenpäin ja seuraavan riman päällä kääntyi katsomaan, rima alas. Kepit tällä kertaa oikein, keppien jälkeen meinasin työntää seuraavan hypyn taakse, viime hetkellä lukitsi kuitenkin oikein päin. Olipa kaoottinen rata, vaikka tulos olikin vain 5vp. Nyt mä taas muistan, miksi Saran kanssa on niin ärsyttävää kisata. Siitä ei IKINÄ tiedä millainen se on radalla. Ekalla radalla meni jotenkin rauhallisesti ja varovasti, ja ei imenyt esteille, tokalla radalla meni miljoonaa ja tuntui sairaan liukkaalta.

Stepin kanssa tsemppasin taas, sillekin kelpaili hyppyserti. Rata kaatui kuitenkin jo ekalle esteelle, jouduin jättämään aika lähelle ekaa hyppyä kun tilaa ei ollut enempää, ja jostain syystä jäi istumaan, enkä korjannut (tyhmä minä!!). Eka rima alas, ja siitä hämmästyneenä tuli 2. hypystä ohi. Muuten tosi nätti rata, 10vp. Harmittaa, aivan turhia virheitä tuollaiset. Pitää taas muistaa treenata lähtöhyppyjä, ettei olisi noin tarkka tuon etäisyyden kanssa. Ykkösrima tuntuu tulevan aika usein Stepsulla...

Kisoista suunnattiin suoraan Pohjanmaalle, Alajärvelle, suorittamaan koulun sikalaharjottelua. 2vk töitä sikalssa siis. Koirat pääsi tähän harjotteluun mukaan, kun majoitun isovanhemmillani. Täällä ollessa ollaan treenailtu aika vähän, kun ei täällä oikein muuta pääse tekemään kun jälkeä ja tokoa. 

Tiistaina kävin treenaamassa esineruutua, molemmille 3 esinettä. Sara oli aivan loistava, tosi nätisti työskenteli, jee :) Jopa etuesine nousi ilman sen kummempaa vääntöä. Step oli myös pätevä, mutta yhdellä esineellä tosi omituinen ongelma. Löysi kyllä esineen, näin että merkkasi sen, mutta ei tuonut, jatkoi vaan muina miehinä. Lähetin uudestaan ja uudestaan, ei tuonut. Kävin näyttämässä esinettä, ei vieläkään! Esine oli mun sukka, ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä! Menin sitten ihan lähelle lähettämään, ja komensin tiukasti tuomaan sen mulle. Nyt toi, ja sen jälkeen hakikin esineen ihan kiltisti, ei mitään ongelmaa. Olipa kumma!

Torstaina kävin tallomassa molemmille jäljet. Saralle pitkästä aikaa tavallinen pk-jälki metsään, edellisen kerran on tehnyt pk-jälkeä varmaankin toukokuussa jk3 kokeessa... Jälki oli joku 200m pitkä, tunnin vanha, 2 kulmaa ja yksi piikki, 2 keppiä. Jana oli joku 15-20m. Meni hienosti koko jälki, en muistanutkaan kuinka kivasti Sara jäljestää :) Kaikki kulmat siistejä, kepit nousi varmasti, jana oli ihan suora. Hyvä Sarppa-muru! Voisin ihan tosissani kyllä sitä etsintäkoetta miettiä Saran kanssa, kun se kerran jäljestää vielä noin nätisti, yhtään ei ole mennyt verijäljestä sekaisin.

Stepille peltojälki, pituutta joku 300m, nameja siellä täällä, 2 keppiä ja 4 kulmaa, jana joku 7m. Jälki meni ihan harmittavan hyvin. Step jäljestää kyllä todella hyvin, tarkkaa, huolellista ja rauhallista työskentelyä. Yksi kulma oli ihan täydellinen, muissa meni vähän pitkäksi. Kepit nousi molemmat varmasti. Janakin oli täydellinen, joskin aika lyhyt. Kyllä se näillä taidoilla saisi helposti jälkikoularin, harmittaa kun en saanut sille koepaikkaa enää tälle syksylle :(

Sunnuntaina käytiin koulun kentällä treenaamassa tokoa, jee :) Alkoi olla jo tokokuume... Stepin kanssa seuraamaan tuloja, vähän tuppaa kaarrattamaan. Luoksetulon stoppia, kauheita kaikki. Kaukoja, teki ihan kivasti. Merkkiä, nää myös ihan hyviä. Lopuksi jättöliikkeet läpi, seisomisessa oli väärä asenne, istui. Heti kun muistin palkata pallolla, muuttui asenne oikeaksi. Muutama seuraamisen täyskäännös, näihin pitää nyt tosissan alkaa puuttumaan! Oikealle käännökset väljiä, vasemmalle käännöksissä ei väistä kunnolla, plääh.

Saran kanssa tein seuraamisleikkiä, luoksetuloa, jäävät, noutoa ja eteenmenon. Sara oli hieno, tuntui tosi energiseltä ja teki vauhdikkaasti kaiken.