Eilen touhuttiin käytännössä ihan koko päivä koirien kanssa! Aamupäivällä kävin hakemassa Ilonan matkaan ja eka pysähdys oli Ojangossa. Testasin ulkokentällä keppejä, että menee yhtälailla sekaisin siellä kuin Purinallakin. Sama homma kun Purinalla, ei tajunnut yhtään. En myöskään löytänyt verkkoja, joten laitoin muutaman ohjurin, niiden kanssa hoksasi ja meni sitten niillä ihan ok. Kentällä oli kahdet eri väriset (muoviset) kepit, ja niidenkin välillä oli eroa, kun tajusi pujottelun sini-valkoisilla, niin sini-oransseilla ei sitten tajunnutkaan. TOSI outoa, mun omilla koirilla ei ole ollut ikinä mitään väliä minkä väriset tai näköiset kepit on, ja ovat tehneet sujuvasti kepit kaikissa uusissa paikoissa. Sarahan starttasi kisauransa KKK:n hallissa ja Step agirodussa, kumpikaan ei ollut ikinä käynyt ko. paikassa aiemmin. Ilonahan on opetettu pujottelemaan käytännössä aivan alusta loppuun Ojangossa BATin valkoisilla muovikepeillä, ja Purinalla kepit on puiset ja jotenkin "järeämmät" niin kaipa ne sitten näyttävät vaan erilaisilta Ilonan mielestä.

Tälläisillä ollaan treenattu:

dogantti_pujottelu1-normal.jpg

Ja nämähän ovat nyt sitten aivan eri näköiset... :D Ei VOI pienet bordercolliet ymmärtää!

agility_enkku_kepit-normal.jpg

No Purinalla sitten katseltiin hetki 3-luokkien kisoja ja kokeiltiin keppejä lämppäesteillä, 6 kepin sarjalla (puna-mustat puukepit). Aluksi ei taaskaan tajunnut yhtään, juoksi vaan ohi. Jossain vaiheessa sitten loksahti, ja alkoi vähän tarjoamaan pujottelua, palkkasin kaikista yrityksistä vaikka joku keppi olisikin jäänyt välistä. Käytiin sitten kävelemässä ja vähän tokoilemassa nurtseilla Shantin ja Tiian kanssa, ja kun tultiin takaisin hallille, jatkettiin vielä lämppäkeppejä (12 kepin sarja, sini-valkoiset puukepit). Nyt oli selvästi jo enemmän ideaa mitä näillä tehdään, ja teki useamman kerran koko kepit virheettä!! Aika paljon on vauhti hidastunut (kun tulee virheitä ja joutuu ottamaan uusiksi), mutta ei ole yhtään paineistunut ja jaksaa tosi kivasti kuitenkin yrittää. Vauhti tulee varmasti sitten myöhemmin varmuuden kautta, kuten kaikilla muillakin esteillä on tullut, siitä en ota mitään paineita. Ajeltiin sitten hyvin mielin kotiin, ja kun kävin palauttamassa Ilonan, niin kurvasin vielä Ojangon kautta ja katsoin, onko mitään jäänyt päähän. Nyt meni ihan huomattavasti paremmin, teki kepit radalla ilman ohjureita ihan hienosti, ja osasi nyt yhdistää asiat eli teki yhtä hyvin molemmilla eri näköisillä keppisarjoilla, jes!! Voi olla, että kisoissa ei kuitenkaan vielä tajua (niitä kisaradan keppejä kun ei tietenkään olla päästy kokeilemaan ja ne on taas eri näköiset kun lämppäkepit tai Ojangon kepit) mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala hoksaamaan. Olis tosi hyvä päästä treenaamaan vieraille kentille jotta Ilona tottuisi erilaisiin esteisiin... Muutenhan se on käyttäytynyt ihan fiksusti Purinalla, ei käy mitenkään hullun kierroksilla, vaan on oma rento itsensä.

Illalla mentiin sitten vielä johonkin kimppatreeneihin tokoilemaan. Stepille otin ohjatun merkkiä (en päästänyt kertaakaan kapuloille, ja oli aika huonoja muutenkin), paikalla istumisen ja tunnarin. Istumisessa vannotin muut ohjaajat olemaan asiallisesti, ja tää olikin hyvä treeni, mitään ihmeellistä ei tapahtunut ja Step istui nätisti. Tunnaria 2 toistoa, joku aivan vieras ihminen teki, ja molemmat tosi hyviä :) Nyt on selvästi saanut taas varmuutta tunnariin, ja se alkaa olla kunnossa. Myös luovutukset oli ok. 

Sara pääsi tekemään ralli-tokoa :D Claudia suunnitteli meille rallitoko-radan, joka sitten tehtiin. Sara osaa kyllä kaikki alokasluokan jutut, mutta vähän meinaa ennakoida ja olettaa siellä täällä, vanha kisakettu kun on... Muutamalla sopivasti ajoitetulla palkkauksella varmaan päästäisi näistä...