Palasin viikko sitten navettaharjottelusta, ja ollaan kyllä treenattu ihan hulluna sen jälkeen, 2vk on ihan liian pitkä aika olla treenaamatta :D Viikkoon on sisältynyt kolmet hakutreenit, kahdet tottistreenit, yhdet viestitreenit, yhdet tokotreenit ja yhdet agitreenit. 

Stepin hakutreeneissä ollaan keskitytty lähinnä etsintään, kun se koe on tulossa. Pistot on enimmäkseen suoria, juurikaan en ole joutunut kutsumaan enää pois, vaan annan sen mennä, saattaa ehkä vähän kiemurrella maaston muotojen mukaan, mutta lopulta päätyy kyllä aina sinne mihin lähetin. Syvyyttä on riittävästi, ja tuntuu vihdoin hokanneen myös alueella etenemisen, ei enää ole työskennellyt taaksepäin. Kaksi treeniä ollaan tehty pelkkiä löytöjä (suoria sekä aluetta edenneitä), ja yhdessä treenissä teimme sitten 4 tyhjää ja 3 löytöä. Stepillä oli nyt ensimmäist kertaa ihan suunnitellusti 2 tyhjää peräkkäin, hyvin toimi :) Tyhjät oli ihan hyviä, kerran jouduin lähettämään uudestaan kun ei tehnyt riittävän syvää pistoa. Kääntyy aina aluetta eteenpäin, mutta jostain syystä ei osaa kuitenkaan tehdä laatikoita, vaan tekee sellaisia L:n muotoisia pistoja, kääntyy aluetta eteenpäin mutta palaa sitten samaa reittiä takaisin... Sille tuskin ehtii enää tekemään mitään ennen sitä koetta. Ilmaisut on olleet hyviä, tänään kokeiltiin niin että kahdelta ensimmäiseltä ukolta Step ei saanut ollenkaan palkkaa, vaan tulin ottamaan sen haltuun. Vasta kolmas ukko palkkasi, ja sekin pitkän haukkusarjan jälkeen. Hieman se meinaa pätkiä kun palkkaa ei tule, mutta ei mitään huolestuttavaa. Tottelee ihan kohtuullisesti sivulletulokäskyä, mutta haluaisi kyllä hirveästi mennä tervehtimään maalimiestä... Maastot meillä on vaihdelleet, ollaan oltu joka kerta eri maastossa. Step työskentelee hyvin myös vaikeassa maastossa, sen kanssa on ilo treenata kun se liikkuu niin järkevästi, ei tarvitse pelätä että se rikkoisi itseään. Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen sen hakutyöskentelyyn, alan luottaa siihen koko ajan enemmän, ja tuntuu, että se on edistynyt tosi paljon kesän aikana. Sillä on nenä auki hienosti, ja tekee jokseenkin suoria pistoja, ei hämäänny tyhjistä ja ilmaisee varmasti. Ehkä meillä on jopa ihan oikeasti mahdollisuuksia saada koulari viikon päästä :) 

Sara on treenannut ilmaisua koko viikon. Ekat treenit oli vähän liian vaikeat, oli jo pimeää enkä nähnyt, onko koira jo maalimiehellä tai onko sillä rullaa suussa. Huutelin sitä koko ajan väärään aikaan, raukka yritti kyllä parhaansa. Tästä viisastuneena helpotimme sen treeniä, ja maalimiehet olivat näkyvillä seuraavassa treenissä. Sara teki ensin irtorullalla, lopuksi kokeilin yhden ukon kiintorullalla, ei ymmärtänyt itse ottaa rullaa, mutta otti sen kun maalimies auttoi. Tänään otettiin kaikki kiintorullalla, alkoi jo selvästi hoksata jutun ideaa. Vauhti sillä on kohdallaan (juoksee pää viidentenä jalkana) ja tuntuu käsittäneen kuvion oikein. 

Tottista ollaan otettu kertaalleen Talissa (pieni pätkä seuraamista, ja esteet Stepille, Saralle pelkät esteet). Molemmat meni ihan hyvin, Step ottaa kyllä hyppynoudossa kosketuksen molempiin suuntiin, mutta sille ei voi nyt mitään. Pääasia että tulee yli eikä satuta itseään. Tänään käytiin Viilarintiellä ottamassa esteet ja paukut Stepin kanssa. Seuraaminen oli kaunista, otin kertaalleen istumisen, se oli hyvä, ja seisomisen, ei siinäkään valittamista. Hyppynouto pallolla oli ihan hyvä, estenoudossa hukkasi pallon ruohikkoon ja kun löysi, palautti hypyn kautta :D Otin uudestaan, nyt meni esteen molempiin suuntiin. Paukuissa ei mitään ihmeellistä, ei edes säpsähtänyt.

Viestiä treenattiin viime viikonloppuna Stepsun kanssa, otettiin vaan lyhyet motivaatiotreenit vikaksi treeniksi ennen koetta. Lujaa se juoksi, sammal pöllysi :) Seuraaminen menee ihan kivasti, juurikaan ei ole tarvinnut huomauttaa siinä. 

Tokoa treenattiin keskiviikkona Lean kanssa. Otettiin ensin paikallaolot Saran ja Stepin kanssa, molemmat meni hienosti. Stepsu teki eka liikkeet, otettiin käskytettynä seuraamista, jättöliikkeet ja luoksetulo, ja tauon jälkeen ruutu. Seuraaminen oli tosi levotonta, taisi olla liikaa virtaa... Jättöliikkeet oli kaikki ok, luoksetulot myös ihan hyviä. Ruutu ihan siisti, merkkikin kohtalainen. Sara teki Lean kanssa ruutua, luoksetuloa, ohjattua, metallinoutoa ja kaukot. Sarppa oli hieno, vähän se on epävarma ja tekee aika varovasti, mutta kuitenkin mielellään. Kaukoissa se vähän sekoili, muuten oli ihan pätevä. 

Agilitya treenattiin eilen Stepin ryhmän kanssa. Tehtiin valkkuryhmältä jäänyttä Timo Liuhdon treenirataa, tuntui aluksi hankalalta, mutta yllättävän hyvin se meni. Step tiputteli aluksi rimoja ihan urakalla, huomautin sille varsin tiukasti, ja alkoi sitten tsemppaamaan eikä roiskinut. Muuri oli vaikea, sen kaatoi useampaan otteeseen. Ei kestä oikein ohjausta muurilla, ja rata oli sellainen missä muurilta oli pakko kääntää. Enimmäkseen olen kyllä ihan tyytyväinen, vaikeat kohdat onnistui hyvin. Otin sitten lopuksi myös Saran kanssa, ja voi APUA se meni lujaa!!!!! Olin jo aivan totaalisesti myöhässä kahden ekan esteen jälkeen, jotenkin sain ohjattua vielä muutaman esteen, kunnes sinkosi väärälle esteelle. Huh, eipä ole aikoihin ollut ihan noin liukas :D No, kun omaan ohjaukseen sai vähän ryhtiä, niin johan se rakettikin pysyi hanskassa, ja tehtiin siisti nolla aalle asti. Aalta käännyttiin 90 astetta oikealle, ekalla juoksi tosi hyvin, mutta seuraavalla kerralla ennakoikin käännöstä ja loikkasi vinosti alas. Siitä moitteet ja otettiin uusiksi, heitin lelun suoraan aan taakse, nyt juoksi taas hyvin. En sitten halunnu kuitenkaan ottaa enää aalta kääntymistä, vaan jätin istumaan aan taakse ja siitä loppusuoralle.