Sara on saanut viettää ansaitusti lepopäivää, ja Step treenasi sitten senkin edestä ;) On se kivaa kun on energinen koira joka jaksaa... Eilen otettiin Stepille viestitreenit Kattilajärvellä, niin että mä jäin a-pisteelle. Eka pätkä oli jotain 100m, niin että ei ollut näköyhteyttä. Joelin koirat oli mukana häiriköimässä, ja sitä ne kyllä tekivät, ulvoivat ja haukkuivat ihan tauotta. Stepsua ei haitannut, ja hyvin rauhottui odottamaan vaikka muut koirat pitivät mökää. Kolmannen pätkän jälkeen lähetin Sarankin Joelille, kun sillä näkyi olevan niin kylmä (kävi uimassa ennen treenejä, vesi taisi olla aika jäistä!). Hyvin juoksi Joelille, niin vielä että eka pätkä oli jälkeä... Step tuli sitten mulle, ja Sara perässä. Taisi olla kivaa Sarpalla päästä pitkästä aikaa juoksemaan, vaikkakin ihan lyhyttä matkaa ja väärän ohjaajan kanssa, sammal pöllysi kun se lähti ;)

Tänään mentiin Puolarmetsään ottamaan uudet viestitreenit Stepille, tällä kertaa mä lähdin b-pisteelle. Eka matka jotain 100m, ei näkönä, jäljet vähän pidemmät kuin aikaisemmin, molemmat n. 70m. Pidettiin kans vähän pidemmät odotukset. Tosi ihanasti Step rauhottuu, paljon helpommin kun Sara! Rata pisimmillään n. 250m eli joku 100m pidempi kuin aikaisemmin, mutta ei häirinnyt Pepeä, meni tosi hyvin. Otettiin myös lähetyksiin ihan pienet seuraamispätkät.

Tänään sitten illalla hallille, jossa kisamaiset tokotreenit. Ensin paikallaolo, nopea maahanmeno, ja pysyi ihan nätisti, kävin palkkaamassa. Sitten liikkeet, päätin ottaa kaikki (jossain muodossa), ja katsoa missä mennään, kun ollaan nyt oltu vähän laiskoja viime viikkoina. Seuraamisessa otettiin piiiiitkä kaavio, halusin katsoa, jos alkaa kyyläämään, mutta menikin tosi hienosti! Paikka enimmäkseen korrekti, ja kontakti pysyi koko ajan, ja asenne oli niiiiin hyvä! Olen tosi tyytyväinen. Juoksusta pysähdystä voisi treenata, siinä Step oli vähän hämmästynyt eikä tehnyt perusasentoa.  Liikkeestä istuminen kans ihan hyvä. Luoksetulossa päätin että jos tekee napakan seisomisen, palkkaan siitä, ja sehän teki! Lähti aika hitaasti (hyvä), ja stoppi nopea, palkkasin heti ja jätettiin siihen. Sitten ruutu. Hyvin bongasi, vaikka oli keltaiset merkit. Lähti kovaa, ja haki aika reunaan, odotin että korjaa, vitsi kun kesti pitkään! Oli kyllä koko ajan ruudussa, mutta sen verran reunassa etten halunnut palkata. Korjasi lopulta ja kävin heittämässä lelun, otettiin uudestaan heti perään. Taas haki reunaan mutta korjasi paljon nopeammin, otin myös loppuosan, se oikein hyvä! Hyppynouto ihan ok, vähän pomppasi kapulaan. Metallinouto vieraalla kapulalla kans ok, luovutus vähän vino joten otin korjausaskeleen. Tunnari liian vauhdikas, sanoin uudestaan oma just kun tuli kapuloille mutta ei rauhoittunut kauheesti. Ei kuitenkaan koskenut vääriin, mutta pureskeli kapulaa... Kaukoissa alkoi seisomisella, sanoin aika hiljaa käskyn, ei noussut ekalla. Muuten ihan loistavat, ei liikkunut yhtään, ja kaikki muut vaihdot korrektit ja nopeat! Hyvä Step! Kaiken kaikkiaan aika hyvällä mallilla, ainoa mistä olen vähän huolissani, on tunnari, se oli oikeesti aika huono, ihan liian korkea vire vaikka yritin rauhoitella. Tuolla suorituksella olisi ollut ihan kepeästi 1-tulos, vaikka luoksetulon maahanmeno ei olisi onnistunutkaan. 

Otettiin vähän hyppynoutoa (siis pk) samalla. Alotettiin 80cm hypyllä, ei mitään ongelmaa. 90cm hypyllä otti tukea jolloin koko hyppy kaatui, ei kuitenkaan säikähtänyt sitä yhtään vaikka hirveä räminä kuului... Otettiin vaan uudestaan, hyppäsi kyllä mutta kaatoi sen uudestaan, voi pöllö! No, sain menemään pari kertaa puhtaasti, ja otin 1m korkeudella. Meni vähän vaihtelevasti, mutta kuitenkin useamman kerran ihan hienosti ilman kosketusta. Pikku-blondilla on selvästi vaikeuksia tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, nimittäin pitää lelua suussa ja hypätä. Ilman lelua meni oikein hienosti, mutta lelun kanssa joko a) pudotti lelun ja hyppäsi takasin muuten vaan, tai b) yritti kiertää lelun kanssa. Pari kertaa saatiin onnistumaan niin että jätin sille lelun suuhun ja meni kutsumaan toiselle puolelle, ja jätettiin siihen. 

Lopuksi vielä vähän agia, tehtiin samaa kohtaa mikä viime treeneissä tuntui hankalalta. Aluksi pudotti rimaa pari kertaa, mutta parani loppua kohden. Otettiin myös kontakteja pitkästä aikaa kosketusalustalla, treenattiin itsenäistä suorittamista, ja kosketusalusta auttoi selvästi, sain Stepsun irtoamaaan aika hyvin!