Torstaina käytiin Ojangossa aksaamassa, Tuulia Liuhto kouluttajana. Rata oli aika kiemurainen, tuntui että kaikki esteet oli takaa, ja aan alla oleva suora putki mentiin ainakin 4 kertaa. Stepsu tuntui jotenkin aivan megatahmealta, ja ehdin joka paikkaan ihan helposti. Muillakin koirilla oli vähän ongelmia, hiekka oli talven aikana kerrostunut niin että pinnassa oli sellaista isorakeista irtohiekkaa, ja se oli liukas (meinasin itsekin kaatua pari kertaa). Itse rata meni ihan hyvin, ei se ollutkaan kovin paha, tai ehkä se vaan tuntui siltä kun Step oli niin hidas ja ehdin joka paikkaan ohjaamaan. Otin toisella kentällä aan kontaktia, oli tuskastuttavan hitaita :( Sarppa teki kans, loikki pari kertaa, mur! Laitoin sitten längen, sen kanssa meni supernätisti joka kerta. 

Perjantaina palauttelevat hakutreenit Saralle. Otin 3 löytöä, eka etenevä, 2 muuta suoria, vikalle ääniapu. Meni kivasti, tuntui taas omalta itseltään, oli innokas ja löysi helposti. 

Lauantaina taas hakua, tällä kertaa hommiin pääsi Step, ekat oikeat hakutreenit tänä vuonna. Oltiin Mätäkiventiellä, ja Stepsunen teki 4 löytöä. Eka suora etukulmaan, sitten kaksi etenevää, ja vika suora takakulmaan, 2 vikaa oli ääniapuja. Meni hienosti kaiken kaikkiaan, Stepsu oli tosi innokas ja motivoitunut. Ekalla pistolla lähti vähän vinoon eikä saanut hajua kun oli tuulen väärällä puolella, joten annoin tehdä tyhjän ja hieno tyhjä olikin! Laitoin sitten uudestaan, nyt löysi. Sitten toiseen etukulmaan etenevä, teki jonkun pienen lenkin aluetta taaksepäin/syvyyssuunnassa yli, mutta kääntyi itse ja löysi. Sitten toinen etenevä, sai hajun jo keskilinjalle ja yritti lähteä suoraan, mutta huusin pois ja laitoin uudestaan, nyt teki hienon L:n muotoisen piston ja löysi. Vika oli ihan suora ja meni kovaa, maalimies ison kiven päällä, Stepsu kiipesi myös kivelle haukkumaan. 

Ennen hakutreenejä olin käynyt tallomassa janatreenin Stepille. Janasta tuli vahingossa liian pitkä, joku 25m, kun en oikein nähnyt lähetyslinjalle. Jälki lähti vasemmalle, ja janalla oli pussillinen nakkeja, ja jälki joku vajaa 100m ja päässä yksi keppi. Janalla lähti tosi hienosti suoraan, eteni ihan suoraan joku 15m mutta sitten usko loppui ja alkoi poukkoilemaan. Otin sitten uuden lähetyksen sivulta, nyt meni taas jonkun matkaa suoraan ennen kuin yritti poukkoilla, en päästänyt taaskaan jos ei mennyt suoraan. Tää tuntui toimivan tosi kivasti, Step ei kauheasti siitä häirinny vaikka nyin sitä liinasta, ja nytkin sai palkan siitä että jatkoi suoraan. Pussi nousi siis varmasti. Jäljest ihan ok, pari pientä syöksähdystä sivusuunnassa, mutta olin tarkkana enkä päästänyt. Keppi nousi hyvin.

Tänään sitten taas hakutreenit Stepsun kanssa, oltiin Korsossa. Stepsu jatkoi samalla teemalla, eli suoria löytöjä ja eteneviä. Alotettiin vasemmasta etukulmasta, sinne suora pisto ja otin haltuun piilolla. Haukkui aika kivasti loppuun asti! Sitten oikea etukulma, sinne suora löytö ja lyhyt haukku. Sitten vasemmalle ääniavulla etenevä, en tiedä kuuliko Step ääniapua (mä en kuullut), mutta hyvin meni silti. Taas teki pienen koukkaisun aluetta taaksepäin, mutta kääntyi itse ja jatkoi eteenpäin, ja löysi ok. Sitten oikealle etenevä ääniavulla, tää oli hyvä. Ja lopuksi vielä suora vasemapaan takakulmaan, hienosti meni. Stepsun kanssa oli mukava treenata, se on tosi motivoitunut ja tekee nyt ihan hienoja pistoja, ja menee kovaa!! Ehkä me sittenkin voitaisi vielä yrittää vaikka sitä HK2:sta syksyllä..? Sille voisi yrittää opettaa sitä risteilyä, jos vaikka sillä saisin sen irtoamaan tyhjille paremmin. Ehkä Stepsusta tuleekin mun uusi hakukoira ja Sara voisi keräillä motivaatiota tauolla :)

IMG_0613-normal.jpg

IMG_0616-normal.jpg