Mitäs meille? Viime viikolla treenailtiin useaankin otteeseen eri lajeja. Keskiviikkona kävin tallomassa jäljen Fisulle Viikin metsään, tehtiin ekaa kertaa oikea 90 asteen kulma! Jälki oli jonkun tunnin vanha. Meni kaikenkaikkiaan superhyvin, kulman meni aivan sukkana ja muutenkin oli tosi pätevä. Nameja oli ehkä 2/3 askeleista, mutta epäsäännöllisin välein. Sara pääsi samalla reissulla treenaamaan pellolla jälkikeppien ilmaisua, kolmesta kepistä kaksi ekaa meni vinoon, mutta kolmas oli aivan täydellinen!

Tokoa ollaan treenattu varmaan joka päivä Fisun kanssa, ja torstaina (vai perjantaina?) myös Stepsun kanssa. Fizz treenasi pitkästä aikaa noutoa, uskaltauduin taas kokeilemaan vauhtinoutoa, todetakseni ettei se toimi edelleenkään niinkuin haluaisin. Parempi se toki on kuin mitä se on ollut, mutta edelleenkään ei ole tajunnut yhteyttä siinä, että mitä kovempaa juoksisi kohti kapulan kanssa, sitä nopeammin saisi lelun. Joko haluaisi juosta ilman kapulaa suoraan leluun, tai sitten kapulan kanssa vastakkaiseen suuntaan leikkimään yksin "aarteensa" kanssa. Seuraamista tehtiin nyt taas namikäden kanssa, ja vähän pidempää pätkää. Stepsu teki luoksetulon stoppeja, karmeita olivat aivan kaikki :D Sara pääsi tekemään jäljen, joka oli vanhentunut tokotreenien ajan, pääpainona taas kepit. Jäljesti nyt ihan tosi kivasti, mutta eipä tainnut tehdä yhtäkään suoraa ilmaisua, huoh.

2014-09-23%20Fizz-Step_00003-normal.jpg2014-09-23%20Fizz-Step_00014-normal.jpg

Vauhdikas luoksetulo ja napakka stoppi, kaksi asiaa joita Step ei koskaan oppinut yhdistämään ja jotka 6kk Fizz jo osaa...

2014-09-23%20Fizz-Step_00020-normal.jpg2014-09-23%20Fizz-Step_00022-normal.jpg2014-09-23%20Fizz-Step_00026-normal.jpg

2014-09-23%20Fizz-Step_00074-normal.jpg2014-09-23%20Fizz-Step_00087-normal.jpg2014-09-23%20Fizz-Step_00092-normal.jpg

Kaunis kala <3

2014-09-23%20Fizz-Step_00034-normal.jpg

Torstaina illalla aksatreenit, Timo koutsasi. Stepsu oli aika kivan tuntuinen, päästiin kokeilemaan useampaa eri kohtaa muutamalla eri ohjauksella ja hyvin toimi. Fizz pääsi myös hurvittelemaan, tehtiin rengasta ja putki-hyppy -yhdistelmää. Renkaalla tein ensin muutaman toiston muistutukseksi irtorenkaalla, ja sen jälkeen kokeiltiin ihan oikealla renkaalla. Meni aivan superhyvin, tajusi ihan heti jutun idean ja yleisti sen hienosti oikeaan renkaaseen. On se fiksu <3 Lisää hurvittelua tehtiin suoralla putkella ja suorassa linjassa olevalla hypyllä, ja ai että se menee kovaa! Tehtiin pari toistoa niin, että lähetin vaan eteenpäin, ja pari niin, että jätin "lähtöön" putken eteen ja juoksin vierellä.

Lauantaina oli agilityn piirimestaruuskisat Purinalla. Step kisasi kaksi virallista starttia sekä joukkueradan. Eka rata oli aksarata, ei mikään kovin vaikea, mutta en silti oikein tykännyt. Vähän ilkeitä kulmia esteille, ja jotenkin ahtaan tuntuinen. Stepsu teki ihan sujuvan radan, tulos 0vp ja sija 3./68. Eka SM- ja karsintanolla Suomesta :) Toka rata oli hyppäri, tosi kiva ja helppo rata! No, rimat 65cm (ekalla oli matalammalla) ja sen huomasi. Heti eka rima alas, ja jotenkin hyppäsi tosi kökösti muutenkin. Tiputti vielä toisenkin riman, hyppäsi oikein kunnolla päin, ja tuli sitten saman esteen siivekkeiden välistä takaisinkin eli HYL.Tuntuikin tosi hitaalta. Vikaksi sitten joukkuerata, startattiin tokana koirakkona. Janne ja Emmi tekivät jo nollan joukkueelle. Alku sujui meilläkin moitteettomasti, Stepsu kulki tosi kovaa ja nyt pysyi rimatkin (60cm korkeita..). Yhdeltä putkelta kääntyi väärään suuntaan, ja jouduin jäämään koukkimaan Stepsua mukaan sen verran, että myöhästyin seuraavasta ohjauksesta. Sain jollain omituisella päällejuoksu-väistöliike-tönäisyvirityksellä pelastettua, mutta aalla loikkasi sitten aivan sikana kontaktin kun olin jossain kaukana takana ja ryysin sieltä täysiä eteenpäin. Tulos siis 5vp. Riina ja Zoi kaatoivat pituuden palikan, ja viimeisenä startannut Rosso hyllytti, eli joukkueelle tuloksena 10vp. Muut olivat sitten kuitenkin vielä huonompia, joten BATin maxeille piirimestaruus-kultaa :)

Agilitykisojen jälkeen ajelin Tampereelle, majoituin siellä ystävän luona ja sunnuntaina aamusta ajelin Jämille T-tiimin syysleirille. Fizz treenasi aamupäivän ryhmässä jälkeä. Mari talloi Fisulle jäljen, pituutta ehkä 150m ja vanheni varmaan tunnin verran. Maastossa oli kova sivutuuli, ja Roiman jälki kulki aika lähellä Fisun jälkeä, ja sieltä päin tuuli. Alussa Fizz ottikin kovasti ilmavainua Roiman jäljelle jääneistä nameista, useampaan otteeseen nosteli päätä ja nuuskutti ylöspäin. Ehkä vähän ihmetteli myös tilannetta, kun jäljelle tuli mukaan iso porukka ihmisiä, normaalistihan ollaan kahdestaan jäljellä. Puolivälin paikkeilla kuitenkin kiinnittyi jälkeen paremmin, ja loppu meni tosi hienosti. Jäljestää tosi rauhallisesti ja tarkasti, ja oikeasti syö nameja jäljeltä. Nameja voitaisi kyllä jo selvästi vähentää, tuskin se tuosta kaahaamiseksi muuttuu. Loppupalkka löytyi, ja ruokapurkin päällä olleella kepillä leikittiin. Keppiä Fizz ei halua tuoda, vaan mielummin leikkii sillä itse.

Iltapäivällä oli vuorossa hakutreenit. Kerrankin saatiin ihan mukava tuuli hakutreeneihin, ja treenit menivätkin oikein hyvin. Fizz etsi neljä maalimiestä, oikealta puolelta (josta tuuli) sai hajun jo kaukaa, ja en tehnyt hajuhakua vaan päästin etsimään siitä kohtaa mistä sai hajun. Vasemmalla ensimmäinen ukko oli vaika, tuuli vei hajun voimakkaasti ulos alueelta, ja käytiin hakemassa haju tuulen alapuolelta ja tulin sitten lähemmäs keskilinjaa lähettämään. Viimeinen vasemman puolen ukko oli maakuopassa, jossa oli kansi päällä hieman raollaan. Tämä oli Fisun eka "umppari" ja meni aivan superhienosti, sai hajun aika kaukaa ja paikallisti hienosti maalimiehen. Kivat treenit, ja tähän on ehdottomasti hyvä lopettaa tämän kauden hakuilut, jäi tosi hyvä fiilis.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä tottistelemaan, käytin heti hyväksi tilaisuuden treenata täysin vieraalla kentällä. Leikittiin ensin, ja tehtiin pieniä pätkiä seuraamista ja muutama luoksetulon loppu sekä puunkierto. Fizz tuntui aika väsyneeltä, mutta teki kyllä kivasti ja iloisesti vieraassa paikassa. Sunnuntaina illalla Senni kävi hakemassa varsin väsyneen kalan hoitoon, kun itse lähdin viikoksi Mäntsälään tuotantoeläinsairaalaan. Sennin luona Fizz oli jo päässyt tutustumaan kissoihin, eikä ainakaan vielä ole syönyt niitä :)