Eli Ihanaa Ilona-Aksaa! Ja muutakin ihkutusta!!

Koulussa meidän luennot koostuu tällä hetkellä lähinnä erilaisita lyhenteistä kuten OCD, MCD, UAP, IOCH, FHO, NSAID, TPLO... Vihdoin tuntuu, että ollaan päästy asiaan, just tätä mä halusin opiskella eläinlääkiksessä :)

2013-11-05%2014.01.51-normal.jpg

Sunnuntaina käytiin Stepsun kanssa Petikossa treenaamassa hakua. Otin Stepille pelkkiä löytöjä kun oli sen verran haastava maasto. Ekalla maalimiehellä otin Stepsun piilolla haltuun eli maalimies ei palkannut Stepsua. Tuli kiltisti yhdellä käskyllä sivulle ja palkkasin itse. Toka ja kolmas pisto oli vähän huonoja, tokalla meni aika läheltä ohi maalimiehestä eikä löytänyt, uusinnalla ok, ja kolmannella kääntyi taaksepäin, teki jonkin ihme piruetin ja kääntyi sitten itse eteenpäin ja löysi. Kaksi vikaa ääniavuilla, ne ok. Sain Stepsulle koepaikan muutaman viikon päähän hakukokeeseen, jaiks :O Nyt täytyy siis päästä säännöllisesti treenaamaan, että ollaan sitten valmiita 2-luokkaan...

Otin hakutreenien jälkeen Saralle esineruudun valmiiksi tallotulle hakuradalle. Vein sinne 3 esinettä, Sara löysi 4 esinettä. Ihan hyvin siis :D Ylimääräinen esine oli pieni muovinen maalipullo tms. Oikeissa esineissä ei niissäkään suurempaa ongelmaa, ekaa kertaa esineenä pieni karvainen kissanlelu jota ei olla aiemmin kokeiltu, pelkäsin että noinkohan tuhoaa sen, mutta käsitteli sitä hyvin asiallisesti :)

DSC07039-normal.jpg

Tiistaina tytöillä kävi fyssari Maria kotikäynnillä hoitamassa molemmat samalla kertaa. Saralla oli pieniä kipupisteitä rintarangassa ja Stepillä etupään ja takapään isot, pinnalliset lihakset vähän kireät, ei kuitenkaan mitään kovin pahaa kummallakaan. Eilisen ja tämän päivän tyttöset ovat siis ottaneet rauhallisesti, ja pääsivät Ojangossakin vaan lämppä- ja jäähdyttelylenkeille mukaan.

Tänään kävin Ojangossa, pelkkä Ilona pääsi siis treenaamaan. Tehtiin taas monta lyhyttä settiä, tämä tuntuu toimivan ihan kivasti.

-Alotettiin kepeillä, hallissa oli eri verkot kuin pihalla ja niitä oli sopivasti koko 12 kepin sarjaan (ulkonahan tehtiin vaan 10 keppiä kun verkkoja ei ollut enempää). Tein nyt niin, että laitoin namialustan ekaan keppiväliin, ja Ilona sai ensin hakea siitä namin ja jatkaa sitten pujottelemaan. Tää toimi tosi hyvin, alkoi jo oikesti hakemaan kepeille itsenäisesti, jes! Kepit onnistui 100% eli nyt ei yrittänyt kertaakaan pomppia mistään verkkojen yli/ali/läpi. 

-Seuraavaksi hyppysuoraa, joka oli mukavasti rakennettu valmiiksi. 5 hyppyä eri korkeuksilla, mentiin yksi kerrallaan pidentäen (takaperin ketjuttamalla). Meni kivasti, hyvin irtosi edessä olevalle lelulle vaikka ei sitä edes nähnyt sinne 5 hypyn päähän. Ei se kovin kovaa mene näitä irtoamispätkiä vielä, mutta uskon kyllä että vauhti tulee sitten varmuuden myötä.

-Sitten kontakteja. Nyt yhdistin ekaa kertaa kontaktit ihan kunnolla radalle, aiemmin on ollut joko ennen puomia tai sen jälkeen yksittäisiä esteitä. Puomin molemmissa päissä oli putket, ja aan toisessa päässä putki ja toisessa hyppy. Koko hässäkästä muodostui ympyrän muotoinen radanpätkä, jota mentiin molempiin suuntiin. Puomi meni tosi kivasti, hakee sinne tosi hyvin ja alasmeno on hieno, menee kovaa loppuun asti eikä ole ainakaan toistaiseksi yrittänyt luistaa siitä mihinkään. Aalla oli länki apuna, ja meni tosi hyvin sen kanssa, juoksee sen ihan puhtaasti ja hyvällä vauhdilla. Tässä huomasi, että Ilona alkaa pikkuhiljaa tajuta ratatreeninkin päälle, muutaman kerran putkeen lähetyksessä kuului kimeä haukahdus (tähän asti Ilona on ollut aivan hiljaa radalla). Yhdistin samaan rataan sitten pussinkin kun se oli siinä sopivasti, siinä ei mitään ongelmaa, meni tosi hienosti. 

-Seuraavaksi rengasta. Tässä kokeilin laittaa siivekkeet avuksi, tehtiin ensin niin että kutsuin renkaan toiselta puolelta, ja sitten yritin siirtyä Ilonan sivulle ohjaamaan. Tämä ei ollutkaan ihan helppoa, kutsuissa meni hyvin mutta heti kun olin vierellä, meni renkaan alta. Laitoin sinne sitten vielä riman estämään alitusta, ja sillä saatiin pari hyvää toistoa.

-Sitten taas keppejä, sama treeni mutta toisesta päästä aloittaen. Ilona alkaa jo selvästi hakea kepeille, pari kertaa jopa karkasi sinne yksin pujottelemaan. Tehtiin pari kertaa hypyn tai putken kautta kepeille menoa, sujui hienosti! Tämän voisi siis seuraavalla kerralla yhdistää jo myös radan osaksi.

-Lopuksi vielä uudestaan rengasta samalla viritelmällä kuin aiemmin. Nyt meni tosi hienosti, 4 toistoa ja kaikki oikein ja siihen lopetettiin.