Tämä ansaitsee ehdottomasti oman postauksen! Eilen nimittäin Fifi kävi näyttelyssä :D Olin siis ilmoittanut Saran ja Fisun SBCAK:n erikoisnäyttelyyn, Sara ei tietenkään saanut osallistua, mutta Fisu piti meidän porukan lippua korkealla. Fizz oli ilmoitettu nuorten luokan narttuihin yhdeksän muun koiran kanssa. Tuomarina Ann Jordan, brittiläinen kasvattaja-tuomari. Ajattelin Fisua ilmoittaessani, että jos joudun joka tapauksessa maksamaan siitä, että saan sille muita valionarvoja varten tarvittavan H:n, niin mielelläni haluaisin sitten rahoilleni jotain vastinetta. Halusin asiallisen ja asiantuntevan arvion koiran rakenteesta ja rotumääritelmän täyttymisestä sen kohdalla, ja ajattelin, että erikoisnäyttelyssä varmasti on ainakin rodun tunteva tuomari. Ajatus alkoi kuitenkin tuntua huonolta juniorinarttuja seuratessa, tuomari olikin tosi tiukka, ja näyttelylinjaisetkin koirat saivat H:ta ja jopa T:tä :O No, nuoren luokan viimeisenä sitten Kalasen kanssa kehään. Rivissä meidän kohdalla tuomarin hymy ei muuttunut irvistykseksi ennakko-odotuksista huolimatta, ja yksilöarvostelussa tuomari tutkaili hyvin tarkkaan kalan läpi, mittasi jopa hännän pituuden ja kaiveli turkkia. Fisu esiintyi tosi kauniisti, seisotuksessa sillä jäi ehkä takajalat vähän turhan taakse ja seisoi vähän etupainoisena, mutta en jaksanut alkaa nostelemaan jalkoja kun Fisu ei siitä tykkää. Juoksi kauniisti ravia häntä alhaalla. Tälläinen arvostelu saatiin:

"Nice to see short coated border collie. Good proportions, just little light in bone. Good head. Correct lenght of neck. Good tail carriage. In standing pasterns are little slack. Movement is reaching, driving and flowing. Beautiful handling."

Laatuarvostelu NUO-H ja varmaan siihenastisista railakkaimmat tuuletukset :D 

IMG_8942.jpgIMG_8943.jpgIMG_8944.jpgIMG_8953.jpg

Tapasimme näyttelyssä myös Saran sisaruksista Sampan ja Tildan, jotka olivat molemmat mukana veteraani-luokissa. Mainittavaa menestystä ei tullut, mutta olipa hauska nähdä sukulaisia :) Kovasti niissä on samaa, vaikka Sara onkin kyllä edelleen melkoinen kameli niihin verrattuna :D Puoli päätä korkeampi kuvassakin...

IMG_8956.jpg