Niin se aika kuluu äkkiä, ja pentupentupentunen on jo 6kk. Fizz on jatkanut samaa, tasaista kehitystä koko ajan, ja se on päivä päivältä kivempi! Mörköikä sillä on nyt parhaillaan menossa, ja etenkin illalla hämärässä saattaa pöhistä ja haukkua milloin millekin epäilyttävälle. Ärsyttävää, mutta onneksi (toivottavasti) ohimenevää. Kotona se ei ole reagoinut rapusta kuuluviin ääniin, eikä hauku edes ovikelloa, vaikka aikuiset koirat haukkuvat.

2014-09-01%20Dracu-Wicca_00002-normal.jp2014-09-01%20Dracu-Wicca_00003-normal.jp

Fisun korvatyyli on nyt aika pitkään ollut jo tälläinen, eli toinen melkein pystyssä ja toinen lerpattaa vähän enemmän.

2014-09-01%20Dracu-Wicca_00006-normal.jp

Puolivuotias Fizz osaa:

  • Tokossa perusasennon, seuraamisen paikallakäännökset ja sivuaskelten alkua, parin askeleen seuraamispätkiä "seuraa" käskyllä ilman apuja, ja pidempiä pätkiä namin kanssa. Luoksetulon loppuasennon se osaa jo puunkierrosta, saattaa törmätä, mutta enimmäkseen tulee tosi hienosti ja suoraan, vauhtiluoksetulossa se tulee KOVAA. Luoksetulon stopin naminheittelyillä ja puunkierrosta lelulla. Noudon alkeita, eli kapulan luovutuksen eteen parin metrin matkalla, ja vauhtinouto toimii namin kanssa. Tunnarikapulan nostoja ollaan naksuteltu, ideana oikea nostotapa jolloin kapula tulisi suoraan jo hyvään asentoon suuhun, eikä tarvitsisi pyöritellä/korjata asentoa. Kaukojen i-m ja m-i vaihdot läheltä, m-s ja s-m vaihtoja namiohjauksella. Ruutuun se osaa juosta lelulle, vaikka ei olisi nähnyt lelun vientiä ruutuun. Paikallamakuun ja paikallaistumisen alkeita lähietäisyydeltä, ja pidemmälläkin ajalla ruokakupin kanssa sisällä, sivulla maahanmenon ja istumaannousun osaa ilman apuja. Ja ilokseni se osaa myös odottaa rauhassa, kun treenaan isojen koirien kanssa, ja tänään kokeiltiin ekaa kertaa "henkistä hihnaa" eli sidoin sen mun ehkä 1kg painavaan treenireppuun kiinni, ja siinähän se odotti Stepin treenien ajan täysin rimpuilematta. Ampumista ollaan treenattu säännöllisesti, ja laukauksiin se ei ole reagoinut oikeastaan missään vaiheessa.
  • Agilityssa Fizz on tehnyt putkea suorana, mutkalla ja erilaisista lähetyskulmista. Fizz osaa tarjota keinulla ja puomilla 2on-2off asentoa alastulokontaktilla, ja puomia se on juossut myös kokonaisena suoraan palkkakipolle. Pussia Fizz on tehnyt kerran (3 toistoa). Hyppytekniikkaa Fizz on treenannut kaksi kertaa, perussarjaa 6 jalan väleillä, sekä pitenevää sarjaa 6-7-8 jalan väleillä. Yksittäistä hyppyä se on saanut tarjota, mutta ohjauskuvioita se ei ole vielä tehnyt. Eteenpäinirtoamista Fizz on tehnyt kerran kahdella suorassa linjassa olevalla hypyllä. Rimat ovat olleet kaikissa hyppyharjoituksissa matalimmalla mahdollisella korkeudella (n. 15cm?).
  • Jäljellä Fizz on harjoitellut 15min-1h vanhoja, 30-150m pitkiä jälkiä, nameja pääasiassa jokaisella askeleella, mutta muutamia yksittäisiä tyhjiä askeleitakin on jo ollut. Kaarroksia ja mutkia ollaan tehty alusta asti, ja niissä ei mitään ongelmaa. Fizz ajaa jälkeä valjaissa ja liinassa, kulkee n. 5-7m mun edellä liina löysällä, ja on erittäin maavainuinen. 
  • Haussa Fizz tietää mitä metsässä ollaan tekemässä, se etsii innoissaan maalimiehiä ja on tehnyt hajunhakuja. Kovin kaukaa se ei vielä saa hajua ukoista, mutta hajun saadessaan menee kyllä hyvin iloisesti maalimiehelle. 
  • Paimennuksessa Fizz ei osaa vielä mitään, eikä sen varsinaista "koulutusta" olla edes aloitettu. Se on saanut tehdä lampailla sitä, mitä sen vaistot sanovat, eli aluksi se halusi kontrolloida lampaita ja pitää niitä paikallaan, mutta nyt se on myös alkanut flänkkäämään.

Puolivuotias Fizz on joutunut koko viikon viettämään tylsää kotikoiran elämää, kun itse olen kipeä. Fizz on pistänyt elämän risaiseksi, ja yrittänyt myös itselleen sairauden (suolitukoksen). Oltiin tiistaina hakutreeneissä Emman kyydillä, Fizz oli ollut koko koulupäivän ajan yksin kotona, ja hakutreeneissä sen treenivuoro oli viimeisenä, niin se oli ilmeisesti syönyt Emman autosta pehmustepeitosta karvaa. Kun otin Fisun treenaamaan, se oli ehkä hieman vaisu, eikä se syönyt maalimiehiltä :O Fizz, joka on maailman ahnein koira!!! Kotona oksennutin sen heti vetyperoksidilla, ja se oksensi kunnon paakun violettia karvaa. Tämän jälkeenkin Fizz oli vielä torstaina oksentanut aamupalansa täysin sulamattomana yksin ollessaan, liekö jotain ärsytystä vielä jäänyt mahaan vierasesineestä? Tämän lisäksi Fizz on kotona yksinollessaan tuhonnut mun puhelimen laturin, ja yhden paperinenäliinan, siinä kaikki. Päivänsä se viettää Stepin kanssa vapaana mun makuuhuoneessa, eli ei enää aitauksessa. 

IMG_7432-normal.jpg

6kk ikäinen Fizz painaa 11,5kg ja on 48,5cm korkea. Fizz osaa myös pönöttää jo ilman apukäsiä, erittäin tärkeä taito työlinjaiselle bordercollielle :)