Fisu on parannellut nyt tassuhaavaansa. Kävin ostamassa sille Prisman lastenvaateosastolta kurarukkaset tassutossuksi. Muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen onnistuin kehittämään sellaisen teippaussysteemin, jolla rukkanen pysyi Fisun jalassa. Käytiin treenaamassa viikonloppua tokoa pihalla pari kertaa tossu jalassa, kun tuli sopivaa nuoskalunta eikä ollut liukasta. Fisu tuntui aivan älyttömän kivalta, oli todella onnellinen saadessaan treenata. Tehtiin viikonloppuna sivulletuloja ja noudon luovutuksia sivulle, tunnari, eteenlähetyksen korjauksia ja pari eteenmenoa. Kaikki sujui kivasti ja kalanen oli hyvällä asenteella molemmissa treeneissä.

25465942_10155971600636170_1259345822_n.

Maanantaina käytiin Fisun kanssa Mevetissä taas fyssarilla, koska viimeksi oli niin jumissa ja sen jälkeen tuli keppiäksidenttikin vielä. Vähän oli jumissa nytkin, juurikin oikeasta kyljestä ja ristikkäin vasemmalta, varmastikin törmäyksen seurauksena. Yhtä selkeää puolieroa ei ollut nyt kuin viimeksi. 

Tiistai otettiin rauhassa, mutta keskiviikkona taas treenailtiin tokoa, tällä kertaa Sannan ja Poppi-kelpien kanssa Ihahin hallilla. Aloitettiin paikkiksilla, kävin palkkaamassa istumisen ja maahanmenosta kehuin. Luoksetulokutsua ennen tein kuuntelua, pyysin laittamaan pään maahan, istumaan, seisomaan jne. Ekalla häiriökäskyllä nytkähti, istumaan ei suostunut nousemaan. Näitä pitäisi muistaa tehdä! Luoksetulon otin käsikosketuksella.

Omalla vuorolla tehtiin kapulan nostoja ja sivulletuonteja sekä sivulletuloja seinän vieressä. Aika hyvin meni, toki sivulletulot on vielä herkästi vinoja, mutta paremmin alkaa jo hahmottamaan eikä tarjoa eteentuloa. Sitten kiertohyppynoutoa, kertaalleen liikkuroituna alku ja kierron takana oli namialusta. En uskaltanut ottaa stoppia vauhdista kun tassuhaava ei ole vielä täysin parantunut. Erillisenä sitten molempien puolien noudot ja sivulletulot avuilla. Sitten ruutua, oltiin rakennettu kaksi ruutua ja lähetin niiden keskeltä vuorotellen molempiin. Vähän oli odottavan näköinen ja nyki, mutta ei kovin paha. Ruudussa jäi taas eteen, ei ole vielä siis kantanut meidän suorapalkkatreenit. Otettiin loppuun vielä avustajan kanssa pari suorapalkkaa, eli avustaja heitti Fisulle palkan ruudun taakse ennen kuin oli ehtinyt jarruttamaan. Nämä meni hienosti.

Keskiviikkona illalla oli Stepin vuoro käydä Mevetissä. Step on ontunut satunnaisesti oikeaa takajalkaa. Joskus loka-marraskuussa ontui muutaman päivän ajan voimakkaasti, oli lähes kolmijalkainen, ja kauhistuin jo silloin, että nyt sillä on vähintäänkin luukasvain tai jalka murtunut. En saanut mitään aristusta minkään nivelen tunnustelusta tai taivuttelusta silloin, joten Step sai kipulääkekuurin ja lepoa. Ontuma katosi, mutta sen jälkeen Step on ollut edelleen satunnaisesti levon jälkeen hiukan jäykän oloinen ja liikkunut epäpuhtaasti muutaman askeleen verran. Nyt päätin sitten käydä kuvauttamassa luuston, jotta saisin selvyyden siitä, mikä on vialla. Kliinisessä ortopedisessa tutkimuksessa ortopedi ei löytänyt mitään selvää aristusta mistään. Selkä Stepillä oli jumissa lannerangan alkuosasta, mutta mihinkään muuhun Step ei reagoinut. Stepsu rauhoitettiin ja siltä kuvattiin rintaranka, lanneranka, lonkat ja oikea polvi. Mitään oireilua selittävää ei kuvista löytynyt, selkä täysin puhdas, lonkat siistit, ei nivelrikkoa missään. Oikean polven takana nuljuluun vieressä pieni ylimääräinen siru, mahdollisesti kaksiosainen nuljuluu. Sen sijaan rauhoituksessa tunnusteltaessa vetolaatikkotestissä oikea polvi tuntui hiukan löysemmältä kuin vasen, eli hyvin lievä osittainen ristisidevamma voisi olla kyseessä. Sinänsä oireetkin sopisivat siihen, osittaiset ristarivammat nimittäin voivat oireilla juurikin hiukan vaihtelevalla ontumalla joka helpottaa levolla ja kipulääkkeellä. Jatketaan nyt edelleen oireenmukaisella hoidolla, eli mikäli on kipeä, vähennetään rasitusta ja annan kipulääkettä. Lisäksi Stepsulle täytyisi varata aika fysioterapeutille, ja polveen voisi kokeilla laseria nopeuttamaan mahdollisen ristarivamman paranemista.

25564871_10155982786546170_1945627100_n.