Eilen käytiin Sennin kanssa ampumassa ja tottistelemassa. Stepsu ammuttiin sekä seuraamisessa että paikallaolossa (seuraamisessa vähän säpsähti ekaa laukausta, tokaan ei reagoinut) ja otettiin myös kertaalleen hyppynouto ja pariin kertaan eteenmeno. Muuten meni kivasti, mutta eteenmenossa oli jostain syystä nyt päättänyt mennä vinoon, vaikka pallo oli ihan siellä samassa paikassa missä ennenkin... Hassu koira! Fizz kuunteli myös 2 laukausta, ei välittänyt lainkaan. Sen sijaan peko-puolen ketteryystelineistä sellainen keinulauta oli sen mielestä pelottava! Kokeilin ehkä vähän turhan varomattomasti kun oletin, ettei sillä ole mitään ongelmaa liikkuvan alustan kanssa, mutta säikähti keinun rämähdystä ja pomppasi pois keinulta. Pari kertaa suostui tulemaan uudestaan, mutta aina kun keinu heilahti, loikkasi pois ja lopulta ei enää halunnut tulla keinulle. Pamahdusääneen ei reagoinut mitenkään kun laitoin Stepin ja Saran menemään keinua, eli se yllättävä liike oli se mitä säikähti. Täytyy siis olla varovainen agilityssa keinun kanssa.

Tänään aamulla käytiin Korsossa ottamassa Stepille viimeistelytreenit haun osalta viikonlopun EK-koetta varten. Otin teemaksi kuljetustreenin, kun niistä Stepsu on aina tykännyt kovasti, ja lisäksi etukulmassa myös umppari, kun sellaista haukkui huonosti leirillä. Nyt meni muuten tosi kivasti, mutta vikalla pistolla Step ei _millään_ suostunut lähtemään pistolle leveää polkua pitkin :O Vissiin ottanut väännön leirillä vähän liian mustavalkoisesti, kun ei mennyt polkua vaikka yritin lähettää siitä, puikkasi vaan metsän puolelle. Kun lähetin polun vierestä metsää pitkin, teki hienon suoran piston.

DSC08024-normal.jpg

DSC08074-normal.jpg

Fifi on jo keksinyt kyttäysleikkien idean :)

DSC08059-normal.jpg

Ensin kyyristytään.....

DSC08060-normal.jpg

....keskittynyt ilme ja tuijotus

DSC08061-normal.jpg

...ja HYÖKKÄYS! Sara ei kauheasti arvosta etenkään tätä hyökkäysvaihetta :)

DSC08063-normal.jpg

Illalla sitten aksatreenit Stepin kanssa pitkästä aikaa! Ollaankohan joku kuukausi oltu nyt tauolla..? Tehtiin Mia Laamasen kisarataa, oli aika haastavan näköinen paperilla, mutta luonnossa ei ollenkaan niin paha. Rimat oli 45cm, ettei ole liian rankka tauolta paluu. Rengas, muuri ja okseri kuitenkin normikorkeudessa. Step kulki niin hyvin <3 Meni kovaa ja ei ollut kyllä yhtään rytmitys kärsinyt tauon aikana. Muutamassa pätkässä testasin eri ohjausvaihtoehdot, ja lopuksi siistillä nollalla läpi :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-05-22%20koht

Fizz täyttää tänään 11 viikkoa. Ollaan tässä viikon mittaan puuhasteltu kaikkea pientä. Eilen käytiin Viikin navetalla katsomassa lehmiä, tai no, vasikoita ne oli. Fifin reaktio oli huvittava, kaukaa lähestyttäessä se kiskoi häntä heiluen eteenpäin, luuli varmaan niitä isoiksi koiriksi, mutta kun mentiin lähemmäs ja tajusi ettei ne olekaan koiria, pysähtyi hämmästyneenä katsomaan ja pakitti hihnan mitan kauemmas. Otin sen syliin katsomaan vähän lähempää, selvästi oli kiinnostunut mutta myös jännitti. Lopuksi laitoin vielä alas ja olin itse kyykyssä sen kanssa, tässä uskalsi olla ehkä metrin päässä lehmistä ja kurkki niitä mun vieressä. Lehmien lisäksi ollaan harjoiteltu lisää metallinoutoa, nyt nostaa jo tosi reippaasti kapulaa lattialta ja pitää pari sekuntia, maahanmenon osaa jo lähestulkoon käskystä, sivulle osaa hakeutua pienellä käsiavulla, ja sisällä leikkiessä palauttaa heitetyn lelun jo aika hyvällä prosentilla. Koko viikkoon ei ole tullut yhtäkään pissaa tai kakkaa sisään.

IMG_0218-normal.jpg

11-viikkoinen Fizz on 36cm korkea ja painaa 6,2kg.