Maanantaina käytiin Ojangossa mölli-aksaamassa Lean kanssa. Menin itse kisaavien radan Stepin kanssa, Lea lainaohjasi Sarppaa. Rata oli ihan kiva, Anne Savioja tuomarina. Step tuntui TOSI kuumalta pitkän tauon jälkeen :D Kokeilin lämppäesteillä ennen rataa, Step sinkoili ihan mihin sattuu... No itse rata meni kyllä ihan kivasti, yhdestä hypystä sain sen ohi kun suhisin liian aikaisin, rytmitys siis pielessä. Saralle suhina olis varmaan tullut sopivaan kohtaan... Kontaktit oli ihan hyvät ja hyppäsi hyvin, ei yhtään rimaa. Sara porsasteli Lean kanssa (tietty, testaa aina uusia ohjaajia, että onko pakko tehdä kunnolla), loikkasi aalta sivuttain pois kun Lea otti sivuetäisyyttä, puomilla loikkasi sekä ylösmenon että alasmenon :O Lea otti onneksi uudestaan sen ja Sara sai palautetta... Mun kanssa lämppäesteillä teki oikein kiltisti, ei mitään possuilua. Tein molempien kanssa myös mölliradan kisan loputtua, oli TOSI vaikee mölli-hyppyrata, ei saatu nollaa kummankaan kanssa edes mölliradalta, huh! 

Tiistaina treenattiin hakua Korsossa. Otin Saralle vasempaan etukulmaan tyhjän, oikeaan etukulmaan lähiukon, vasemmalle umppariin löydön ja oikeaan takakulmaan löydön. Tyhjä oli tosi nätti, lähiukossa ei mitään ongelmaa, sai keskilinjalle hajun. Umpparille jouduin uusimaan lähetyksen, lähti vinoon. Oli ottanut rullan heti mutta näytöllä ei mennyt maahan. Umppareiden ilmaisuja pitäisi treenata... Vikasta ukosta sai kans keskilinjalle hajun, sinne suorapalkka. Stepsukin pääsi treenien jälkeen haukkumaan yhdelle maalimiehelle, voi miten onnellinen Muffinssi olikaan :)

Jonain päivänä kävin ottamassa pienet tokot pulkkamäellä: tein luoksetulon stoppia ja tunnaria. Stopit oli ihan kohtalaisia, ja tunnarissa kokeiltiin vähän tarkempaa keskittymistä vaativaa treeniä, laitoin aluksi kapulat tosi tiukkaan riviin ja tokalla kierroksella tein niistä sellaisen pyramidin. Oli selvästi vaikeeta, varsinkin kun tuuli voimakkaasti. Tiukasta rivistä Step bongasi kyllä oman, mutta sillä oli vaikeuksia saada sitä nostettua koskematta muihin kapuloihin. Lopulta toi sitten kaksi kapulaa kerralla kun ei saanut pelkkää omaa :D Pyramidi meni hienosti, oma oli pohjakerroksessa. 

Torstaina taas hakua, tällä kertaa Kivistössä. Otin Saralle vasempaan etukulmaan löydön ilmaisulla, oikeaan etukulmaan tyhjän, vasemmalle jäniksen, oikealle jäniksen ja vasemmalle suoran löydön ja suorapalkan. Saatiin vähän ekstra-häiriötä, kun 2 poliisia ja poliisikoira tupsahtivat meidän hakualueelle juuri kun olin tulossa Saran kanssa treenaamaan. Poliisit olivat jäljestämässä, ja me olimme talloneet hakualueen poliisikoiran jäljen päälle... Hups :D Sai koira vähän haastetta treeniin, kun jäljellä tulee vastaan hakuryhmä, hakukoira ja pressun alla lymyilevä maalimies. Odotettiin sitten sen aikaa että poliisit poistuivat, ja aloitettiin treenit. Saran treeni meni oikeastaan tosi kivasti kaiken kaikkiaan, jänikset toimivat hyvin! Juuri kun olin lähettämässä vikalle pistolle, toinen poliiseista ilmestyi uudestaan keskilinjalle. En välittänyt, vaan lähetin Saran, sekään ei häiriintynyt ja teki hienon piston ja löysi. Olin ihan varma että poliisi tuli valittamaan meille vapaana olevasta koirasta, mutta mitä vielä, kyseli kiinnostuneena kaiken näköistä ja kertoi omasta koirastaa, heitteli Saralle palloakin :) 

Torstaina illalla käytiin vielä Ojangossa aksaamassa. Tein molempien kanssa hyppytekniikkaa (perussarja kuudella hypyllä sekä Stepin kanssa etäisyyden arviointi ja korkeuden arviointi, Saran kanssa pelkkä korkeuden arviointi), kentällä valmiina olevan ratatreenin sekä Saran kanssa metristä muurinpalikoilla. Hyppytekniikat meni hyvin, ja treeniratana sattui olemaan vuoden 2010 Finnish open-finaalirata, jonka olen siis tehnyt Stepin kanssa! Hauska sattuma, ihan en muistanut tarkkaan miten rata meni, ja numerot oli kerätty pois, joten tehtiin oma muunnelma siitä. Saran kanssa eka, ekalla tuli yhdestä hypystä ohi ja pudotti riman, tokalla teki nätin nollan :) Stepin kanssa rytmitys oli alkuun vähän pielessä, mutta saatiin senkin kanssa kaikki kohdat onnistumaan. Oli tosi kivaa treenata kaikessa rauhassa, ja Stepsukin tuntui kivalta ohjata, nyt alkaa selvästi rytmi löytymään tauon jälkeen. Sarppa teki lopuksi metristä, tosi kivasti hyppeli! Kertaakaan ei epäröinyt, hyvä! Stepsu teki loppuun vielä pari kertaa kepit.

Tänään aamulla tokoa pulkkamäellä. Johan oli taas vääntöä... Mun tokomotivaatio on edelleen kadoksissa, eikä se tämän treenin avulla ainakaan parantunut. Tein Stepin kanssa kaukot, ruutua ja luoksetulon maahanmenoa. Kaukot oli ihan ok, kerran meinasi ekassa seisomisessa loikata eteenpäin, tajusi saman tien virheen ja ehti ottaa sellaisen puolittaisen loikan. Ruutua (tai siis merkkiä) hinkattiin oikein olan takaa. Jää merkillä vajaaksi, korjaan, kehun, otan uudestaan, jää taas vajaaksi, korjaan, kehun, otan uudestaan jne.... Teki varmaan 8 toistoa ennen kun sai palkan ekan kerran. Mä en palkkaa sitä korjauksista, enkä myöskään lähetä ruutuun, ja se ei vaan kykene tekemään kerralla oikein. Aivan pirun ärsyttävää. Se tietää tasan tarkkaan oikean paikan merkillä, mutta jos ruutu on vasemmalla, ei vaan kykene, jää joka kerta vajaaksi ruudun suuntaan. Jos ruutu on oikealla, niin ei ole näin pahaa ongelmaa. Jos ruutua ei ole ollenkaan, tekee kyllä hienosti, eikä ohjatun kapulatkaan aiheuta tälläistä ongelmaa. Pari kertaa lähetin ruutuun, kerran haki vasempaan laitaan, muuten ihan ok. Luoksetulon maahanmenossa myös vääntöä, otettiin alustan kanssa, mutta alusta tuntuu pikkasen unohtuneen. Teki huonoja maahanmenoja, näyttää palanneen samaan mitä on tehnyt ennenkin, eli pysähtyy eka ja sit vasta menee maahan, ei jarruta suoraan menemällä maahan. 

Sara sai lopuksi tehdä vähän seuraamista, luoksetuloa ja eteenmenoa. Sarppa oli hieno :)