Eilen jälleen tiistaiseen tapaan treenattiin agilitya. Olin suunnitellut radan jossa teemana hypyt vaikeista kulmista (oma bordercollie ojassa :P). Aloitin Stepin kanssa yhdellä hypyllä, laitoin riman medi-korkeuteen ja heittelin lelua siitä yli. Step haki ihan kivasti hypylle, loppua kohden alkoi sinkoilemaan sinne tosi pienestäkin avusta. Rata menikin sitten aika kivasti niiltä osin mitkä oli vaikeita Stepille, eli se haki suorastaan yllättävän hyvin hyppyjä. Pari rimaa tuli alas, mutta ne pistän ihan omaan piikkiini. Step tuntui nyt ihan erilaiselta kuin lauantaina möllikisoissa, se oli ihan sairaan paljon nopeempi ja lukitsi kauempaa hypyt. Ekaa kertaa musta tuntui radalla et Step on Saraa nopeempi :O Putkiin se menee varsinkin ihan miljoonaa, putket lentää paljon pahemmin pois paikoiltaan kuin mitä Saran kanssa...

Saralla ei ollut radalla juurikaan ongelmia, sille nuo kulmat oli ihan helppoja. Otettiin sitten muutama välistäveto, treenattiin sss-käskyä eli käskyä jolla saan hidastettua Saraa. Toimii vähän liian tehokkaasti, kieltää tosi helposti. Muutama sairaan hyvä käännös saatiin, ja jätettiin hinkkaaminen siihen.

Step teki hallin takaosassa kontakteja. Keinua niin että pidin kiinni, että saisin sen menemään kovempaa päähän asti, Aa oli tosi hyvä, ja puomilla treenattiin alasmenoon vauhtia. Tekee hienon 2on2off kontaktin kun vedätän sitä ja vasta just ennen pintaa käsky koske, jos jättäydyn taakse, menee aika hitaasti. Kestää tosi hyvin sen että juoksen ohi, ei tosiaankaan yritä varastaa, eli enemmänkin pitäisi treenata sitä että Step on edellä. Step teki myös ekaa kertaa ylösmenolta virheen, eli valitettavasti tämänkään koiran kanssa noita ylösmenokontakteja ei voi jättää huomioimatta. Otettiin pari kertaa niin että kontaktilla on nami, se hidasti just sopivasti. En usko et Step tarvii yhtä tiukkaa kuria tähän kuin Sara, mutta ei se silti ihan vaan omalla painollaan mene. Keppejä tehtiin myös, muutaman kerran jätti vikan välistä kun olin itse vasemmalla puolella. Palkkaamisen suunnalla saatiin se korjattua. Sisäänmenot oli tosi vauhdikkaita.

Sara teki myös kontakteja, treenattiin erityisesti puomin alasmenoa. Ylösmenossa ei sikaillut tällä kertaa, alasmeno oli hidas. Vedättämällä sain hyviä, mut en tiedä uskaltaisinko tehdä kisoissa noin. Täytyy koittaa joskus kun on virhe alla ja palauttaa jos ei tottele. Keinun teki nätisti, ja kepeillä treenattiin sisäänmenoa. Aluksi ei katsonut yhtään mistä alotti, mutta sillä toiminnalla ei päässyt jatkamaan joten teki kunnolla. Pujotteli ihan sairaan nopeesti tällä kertaa, mikä lie vimma tullut...

Molempien kanssa tehtiin myös hyppytekniikkaa. Ensin niin että hyppyjen välit oli yhtä pitkät, sitten niin että ne pitenivät. Kummallakin meni oikein kivasti, ei tiputtanut rimoja. Etenkin Step osasi mitoittaa tosi hyvin hypyt niin että seuraava ponnistus tuli oikeaan kohtaan, Saralla oli vähän enemmän vaikeuksia, kun se hyppää niin pitkälle.