Tiistaina käytiin mölliaksaamassa Vuokkosilla, kun Senni ja Jennikin menivät. Menin molemmilla koirilla putkiradan (ja hyllytin myös molemmilla, kumma kun 3-luokan koirat ei selviä radasta, jossa on 2 suoraa putkea ja 3 mutkaputkea...). Stepsulla varsinkin oli kivaa ja se meni miljoonaa ja huusi välillä mennessään, kun ei ollut tyhmiä hyppyjä tai kontakteja hidastamassa. Sara menee aina lujaa, niin siinä en huomannut mitään erilaista :D Juoksin Stepsun kanssa myös kisaavien radan, tavotteena yrittää pitää paketti kasassa, kun nollia ei ole oikeissa kisoissa tullut aikoihin (ei me olla kyllä kisattukaan). Rata oli ihan kiva, helppo 2-3 -luokan tasoa oleva agirata, sisältäen kaikki kontaktit. Tutustuin väärin rataan, ja vasta joku 10 koiraa ennen omaa vuoroa tajusin, että olin tutustunut väärin :D Rimat 55cm, ja sen huomasi! Stepsu meni lujaa, ja mä olin aivan myöhässä koko ajan kun en ollut kuvitellut että se tulee niin nopsaan :D Meinasi tulla useampikin kielto, saksalaista en ehtinyt tekemään ja hetkeksi hukkasin koiran selän taakse, ja meinasin kaatua kun tein vauhdikkaan jaakotuksen. No, taisteltiin kuitenkin rata läpi ja nollalla 2. sija (luokassa oli joku 60 starttia :O). Tässä video

Keskiviikkona treenattiin Emman kanssa tunnaria ja tarkkuusetsintää. Stepsu teki ihan hyviä tunnareita, mutta tarkkuusetsintä oli kyllä vähän unohtunut. Sara puolestaan teki oikein hienon tarkkuusruudun. Keskiviikkona illalla olin kuuntelemassa Oili Huotarin tokoluentoa, ja heti tuli kamala into päästä treenaamaan. 

Tänään aamulla sitten kisanomaisiin tokotreeneihin Vuokkosille Emman ja Lean kanssa. Tehtiin alkuun paikallaolot, ja yksilöliikkeet sitten kahdessa osassa sotketussa järjestyksessä. 

Istuminen: oikein hyvä

Makuu: hyvä tämäkin, siistit maahanmeno ja nousu

Ruutu: bongasi virittelyllä ruudun, mutta ei merkkiä. Katsoi kyllä johonkin merkin suuntaan, mutta ei selvästikään huomannut sitä (takana oli agilityesteitä, ehkä häiritsi?). Juoksi suoraan ruutuun, kutsuin pois ja yritin lähettää uudestaan merkille, mutta ei löytänyt sitä, pyöri vaan hämmentyneenä mun edessä. Otin uudestaan sivulle, nyt bongasi merkin ja meni sinne ihan ok. Ruudussa jäi liian eteen, annoin itse korjata ja loppuosa ok.

Luoksetulo:  seisomisessa jarrutti ihan hyvin mutta epävarmana valui maahan. Itse maahanmeno tosi hyvä. Milloinkohan ollaan tehty viimeksi seisomista..? Ehkä ei voi tästä koiraa syyttää...

Tunnari: tosi hyvä, tarkka haistelu ja palautti laukalla, ei pureskellut.

Kaukot: i-s oli vähän vajaa --> seisoi lytyssä --> s-m siirsi etujalkoja, kääntyi ihan pikkuisen vinoon.

Tähän väliin tauko, liikkuroin Zeron ja Simban.

Seuraaminen: lähdettiin ruudun suuntaan, ja aivan karmeeta, kyttää, kyttää ja kyttää. Välillä niin pahasti ettei pidä edes paikkaa, vaan jatkaa suoraan kun mä käännyn. Tuli tosi paha mieli, kun tiedän miten kauniisti se osaa seurata, ja kun se ei vaan pysty tekemään sitä. Yhdestä täyskäännöksestä ärähdin sille, kun se oli aivan törkeä, sen jälkeen yritti ehkä vähän?

Hyppynouto: ihan siisti

Ohjattu: haettiin vasen, ja joutui odottamaan kauan ennen käskyä kun Lea joutui siirtämään kapuloita. Tosi hieno oli!

Zeta: järkkä s-m-i. Seuraaminen kamalaa, kyttäsi taas, s ja m ok mutta vikassa käännöksessä ei pitänyt enää yhtään kontaktia ja istu-käskyä ei kuunnellut ollenkaan ja valui maahan. Kävin ärähtämässä kunnolla ja otin uudestaan, nyt kuunteli ja osasi istua. Jatkoin vielä pari pätkää seuraamista ennenkuin palkkasin, tuollaisesta kyttäämisestä en kertakaikkiaan voi palkata. Tässä video koko karmeudesta 

Kokonaisuutena jäi tosi paha mieli, ja tokomotivaatio katosi välittömästi. Ehtihän sitä kestää peräti mitä... 12h? Tolle seuraamiselle pitää ehdottomasti tehdä jotain, tää kyttäämisongelma on pahentunut vaan koko ajan. Olen yrittänyt koko talven naksutella Stepsua pois kyttäämisestä, ja se on toiminut ihan hyvin, mutta se ei kuitenkaan auta pitkässä seuraamiskaaviossa. Ehkä mun täytyy alkaa puuttumaan siihen ihan kieltämällä, ja toivoa, että Stepin halu tehdä voittaa sen pehmeyden, eikä se ala inhota seuraamista tai paineistua siitä.

Kaivelin kyttäyksestä sisuuntuneena blogiani, kun muistelin, että meillä on ollut tämän kanssa ennenkin ongelmaa.  Ja toden totta, löysin muistiinpanot Jessica Svanljungin koulutuksesta syksyltä 2009: "Lopuksi vielä seuraamista, Jessica käskytti pienen kaavion. Stepsu seurasi ihan ok, vähän otti häiriötä merkeistä ja ruudusta, vilkuili niitä, mä muistutin heti uudella käskyllä, jolloi jatkoi seuraamista" ja "voisin enemmän muistuttaa ja sanoa kun tekee väärin, olen vähän liian kiltti Stepsulle, siltä voisi jo vaatia enemmän, se on kuitenkin taitava koira ja aika pitkällä jo koulutustasoltaan" ja "liikkeellelähdöt reippaammiksi, juuri siten että lähden liikkeelle reippaasti, jos pudottaa kontaktin, muistutus ja uusi yritys." "jos ei tee hyvin, niin mun ei pitäisi kaivaa heti nameja esiin ja auttaa sitä vaan ensin koittaa vaatia siltä parempi suoritus." Jes, eli ei se rikki mene, tai ei ainakaan silloin mennyt :D Tämä on just se perimmäinen syy, miksi pidän blogia. Että voisin oppia aiemmista virheistäni, ja siitä, miten olen ne silloin ratkaissut.