Noniin, taas on vuosi vaihtunut ja on aika tehdä yhteenveto viime vuodesta. Vuodelle 2010 meillä oli tavoitteena...

Saran kanssa:

 • Agilityssa FI AVA, ja eka hyppyserti olisi kiva. Toteutui täysin, toukokuussa Sara sai kolmannen agilitysertin voiton kera, ja toukokuussa saatiin myös eka SERT-H. Lisäbonuksena saatiin toinenkin hyppyserti, ja päästiin myös maistelemaan arvokisatunnelmaa, sillä osallistuttiin SM-joukkuekisaan ja MM-karsintoihin nollakoirana
 • Tokossa pitää edelleen liikkeet kasassa, ja osallistua SM-kisoihin jos Step ei vielä siihen mennessä ole oikeutettu sinne. Ei kisattu yhtään kisaa, vähän treenattiin ja ihan hyvältä se tuntui. Voidaan siis laskea toteutuneeksi :)
 • Pk-lajeista tullaan todennäköisesti kisaamaan enää jäljellä, sieltä koulari JK2. Toteutui, treenattiin paljon ja yksi koe käytiin, sieltä koulari JK2 komeasti täysillä maastopisteillä.
 • Muuta: käydä paimentamassa ja pysyä terveenä. Paimentamassa käytiin 3 kertaa, mukavaa oli. Terveenäkin ollaan pysytty, eli toteutui täysin.

Stepin kanssa:

 • Agilityssa nousu kolmosiin. Toteutui, helmikuussa noustiin kakkosiin ja elokuussa kolmosiin. Kolmosissakin ehdittiin muutamat kisat juosta, ja saatiin mukavasti sekä AVA että AVA-H kellot käyntiin.
 • tokossa VOI1 ja ainakin yksi EVL1, jos ollaan EVL:ssä jo heinäkuussa, niin osallistuminen tokon SM-kisoihin. Toteutui, tammikuussa heti ekasta voittaja-luokan kokeesta 1-tulos, toukokuussa käytiin 2 EVL-koetta, molemmista ykköset. SM-kisoissa käytiin, ja harmillisesti nollautuneiden kaukokäskyjen takia 2-tulos. Syyskuussa piirimestaruuskisoista kolmas 1-tulos ja FI TVA.
 • Pk-lajeista JK1/HK1/VK1 riippuen siitä mitä maastolajia treenataan eniten. Tai vaikka kaikki :) Ei toteutunut, koska Step alkoi keväällä paineistua paukuista, eikä olisi kestänyt niitä tottiksessa. Koko vuosi siedätettiin Stepsua paukkuihin, ja treenattiin maastolajeja. Maaston puolesta olisi kyllä ollut viestillä kisavalmis, mutta kokeisiin ei menty.
 • Muuta: käydä uudestaan kokeilemassa paimennusta ja pysyä terveenä. Jos kasvattaa kesäksi uuden karvan, voisihan sen johonkin missikisaan viedä. Paimentamassa ei käyty, terveenä pysyttiin. Näyttelyissä ei myöskään käyty, vaikka karvaa olis ollut.

Aika realistiset tavoitteet siis jälleen kerran, ja ihan mukavasti mennyt vuosi, ainoa ikävämpi yllätys oli tuo Stepin paukkuarkuus. Mulla on ollut kyllä hyvä vuosi myös ei-koirajutuissa, keväällä selvisin yo-kirjoituksista kunnialla, jaksoin lukea pääsykokeisiin niin että pääsin eläinlääkikseen, ja syksyllä sitten opiskeluja ja muutto omaan asuntoon. Mukavaa kerrassaan!

Täksi vuodeksi olen miettinyt tälläisiä tavotteita:

Saran kanssa:

 • FI AVA-H, SM- ja MM-karsintanollat kasaan, osallistuminen molempiin kisoihin, ja oman pään pitäminen kasassa siellä. Nollaprosentti pitäisi myös saada nousuun, ja hyllyprosentti laskuun.
 • Jäljellä tavoitteena saada koepaikka, ja sieltä koulari JK3. Jos se tulee jo keväällä/kesällä, jätetään varmaan pk-jälki siihen ja kokeillaan mejää, jos taas koularin saaminen pitkittyy syksyyn, niin jätetään sitten mejäkokeilut seuraavaan vuoteen. Päällekkäin en viitsi niitä treenata.
 • Tavoitteena on aloittaa haku, ja edetä siinä niin pitkälle kun päästään, jos se tuntuu kivalta.
 • Lisäksi tavoitteena on käydä paimentamassa ainakin pari kertaa, ja pysyä terveenä jälleen yksi vuosi lisää

Stepin kanssa:

 • FI AVA jos vain suinkin ehditään, AVA-kello menee umpeen lokakuussa. Toinen hyppyserti halutaan myös, kolmatta tuskin ehditään saada. SM- ja MM-karsintanollat kasaan, ja osallistuminen molempiin kisoihin. Tavoitteena siellä ohjata Steppiä niinkuin sitä pitää ohjata, ei niinkuin Saraa pitäisi ohjata!
 • Tokossa tavotteena käydä muutamat maajoukkuekarsinnat ihan kokemuksen vuoksi, osallistua SM-kisoihin ja tehdä siellä tasoisemme suoritus.
 • Pk-lajien kohtalo riippuu täysin paukuista. Jos saadaan paukut toimimaan, niin tavotteena ainakin VK1 ja HK1. Jos ei, niin sitten varmaan jätetään pk-lajit ja keskitytään agiin ja tokoon.
 • Jos paukut toimii, luonnetestiin haluaisin Stepin viedä, ja lisäksi toivomme tervettä vuotta ilman loukkaantumisia.