Kerrotaanpas nyt hieman meidän suunnitelmista kun nyt on kaikenlaista kivaa suunnitteilla :) Eli ensinnäkin, Fisun tokokoe tämän viikon perjantaina on peruttu, tosi kiva kun ehdin juuri tehdä kisanomaisia treenejä, hinkata avon liikkeet pakettiin ja viimeistellä jo suoritusta koetta varten, ja nyt ei sitten päästäkään... No, ilmoitin sen sitten 11.10. Kirkkonummelle, muutama viikko siis lisää treeniaikaa. Toisekseen, saatoin just ilmottaa Stepsun tokokisoihin....... Kuukauden päästä Tanskaan! Eli saatiin koulukavereiden kanssa hullu idea lähteä viikonloppureissulle metsästämään koirille POHJ TVA titteleitä, aluksi suunnitelmana oli mennä Norjaan, mutta koska siellä ei ollut sopivassa paikassa kahtena peräkkäisenä päivänä kisoja, niin aloin sitten katselemaan Tanskan kisakalenteria, ja nyt olis laivamatkat ostettu ja ilmot laitettu. Alkukeväälle olisi myös jännittäviä suunnitelmia, nimittäin Fisun isän omistaja kutsui meidät Ruotsiin helmikuussa paimennuskurssille, ja kovasti tekisi kyllä mieli lähteä :) Saa nähdä, yksin en ehkä raaski/viitsi, mutta toivottavasti joku Fisun sisaruksista omistajineen innostuu myös.

Eilen käytiin Fisun kanssa paimentamassa Lillgårdissa yhdessä Tiian ja Gavan kanssa. Oltiin aika pienessä aitauksessa, Fisu aluksi liinassa. Tehtiin ensin pätkä ajoa ja muutama kaari ja peruskuljetusta, Fisu tuntui olevan aika hyvin kuulolla ja ihan kiltti. Lampaita oli aika iso porukka, ehkä 15kpl, ja ne oli tosi kivoja ja rauhallisia. Kokeiltiin sitten laittaa Fisulle painetta ajamalla sitä pois lampaiden luota, ja palkitsemalla se sitten päästämällä flänkille. Tajusi nyt paremmin kuin aikaisemmin (ollaan yritetty samaa ennenkin mutta ei ole ottanut keppiä yhtään tosissaan), ja saatiin pari ihan hyvää yritystä. Hakukaaret oli pääasiassa ihan hyviä, ja kuljetuksessa piti hyvin huolta koko laumasta, eli seilasi takana mutta ei yrittänyt silti vaihtaa kaarelle. Tokalla kierroksella oltiin suoraan jo ilman liinaa, kun ei vaikuttanut olevan mitään aikomusta purra. Kokeitiin nyt ekaa kertaa sisäflänkkejä, ja jestas kun oli vaikeeta! Sekä koira että ohjaaja oli onnellisen pihalla ja lampaat kipittivät aikalailla haluamaansa suuntaan :D Yritettiin siis niin, että poispäinajossa itse sijoituin Fisun sivulle, kutsuin nimellä+yhdistin siihen suuntakäskyn, sitten maahan ja siitä palkaksi taas ajoa. Tai siis näin sen kuvion olis kuulunut mennä :D Meillä vaihtoehdot oli se, että Fisu lähti suuntakäskyllä kiertämään koko laumaa, tai tuli kokonaan pois lampailta (tai kiihdytti vaan vauhtia ajossa...). Loppua kohden vähän ehkä parani, mutta ei kyllä kovin hyviä onnistumisia saatu. Tätä pitää selvästi tehdä toistekin. Loppuun Fisu sai vielä tehdä pari kaarta ja pienen pätkän kuljetusta, meni sen ihan nätisti. 

Tässä havainnollistettuna sisäflänkkitreenin idea:

image%20%281%29.jpg

Ja tässä Tiian napsimia paimennuskuvia :)

sys-paim%20037.jpgsys-paim%20041.jpgsys-paim%20045.jpgsys-paim%20054.jpgsys-paim%20061.jpgsys-paim%20065.jpgsys-paim%20088.jpg

Tänään treenattiin iltapäivällä tokoa. Pääosassa tällä kertaa Stepsu! Alotettiin ohjatulla, merkit oli vajaita ja vanha ongelma oli taas mukana, eli koska on merkillä vajaa --> lähtee väärässä kulmassa vasemmalle ja kaartaa keskikapulalle. Vähän väännettiin ennen kun uskoi ettei keskikapulaa saa ottaa, eli korjauksia pitää muistaa treenata! Ohjatun lisäksi tehtiin hyppynoutoa Lean uusilla hienoilla tokohypyillä. Heitin kapulan, ja sitten tehtiinkin jotain muuta, eli kaukot tai seuraamista, ja vaadin kunnon kapulasta luopumisen, ennen kun sai noutaa. Sitten tunnaria, tää oli yllättävän hyvä! Vähän meinasi olla hätäinen, ja aukoi suutaan väärien kapuloiden kohdalla, mutta ei ottanut! Lopuksi vielä kierto-hyppynoutoa, tai siis pelkkää kiertoa, joka on kyllä ikuisuusprojeksi Stepin kanssa. Fisu treenasi myös, ainoa mainitsemisen arvoinen asia oli tunnari, joka oli aivan kokonaan unohtunut. Ei mitään aavistusta mitä olis pitänyt tehdä, ei etsinyt omaa väärien joukosta vaan kaikkialta muualta, ja kun lopulta bongasi kapulat, niin toi about jokaisen väärän vähintään kerran. Huoh. 

Illalla oli vielä Fisun aksatreenit. Tehtiin tällä kertaa ratatreeniä, olin valinnut meille 2-luokan Anne Viitasen kisaradan, joka näytti haastavalta, mutta kivalta. Tehtiin eka kierros "kisamaisesti" eli suoraan vaan koko rata. Eihän siitä mitään tullut :D Fisu tuli heti 3. hypystä ulkokautta ohi, aalla epäröi ja oli ihan hidas, välistävedossa oli sinkoamassa 16 hypylle, keinulla ei pysähtynyt kontaktille, ja hyllytti 14 putken väärään päähän. Puomia luuli keinuksi, 16 hypyltä valui, ja okserilla loikkasi aivan järkyttävän loikan tosi kaukaa (ja pääsi silti yli puhtaasti). No ei ollut ihan nolla :D :D Otettiin sitten suosiolla pätkissä, että saatiin kaikki kohdat oikeasti toimimaan. Alkua yritin aluksi 2. ja 3. esteen sisäkaarteesta, vekkaamalla kakkoselle. Periaatteessa toimi, mutta tuli pari kertaa niin huonossa kulmassa renkaalle, että meni kehikon välistä, ja silloinkin kun meni renkaan, niin olin aivan auttamattomasti myöhässä aan jälkeisessä elämässä. Kokeilin sitten mennä seisomaan 3. hypyn ja renkaan väliin ja sieltä tönäistä Fisun 2. hypylle, toimi aivan törkeen hyvin! Toinen hankala kohta oli 14. putki. En meinannut _millään_ saada ohi väärästä putken päästä, eikä sitä yhtään helpottanut se, ettei Fisu jäänyt millään keinulle vaan juoksi läpi ties kuinka monta kertaa. No, kunnon "fisu perkele odota" karjumisilla se sitten toimi :D Ihanaa, kun on taas vaihteeksi koira, jolle voi (ja pitää) huutaa pää punaisena kontakteilla, ja se ei todellakaan jää mihinkään hiipparoimaan. Lopuksi tehtiin rata sujuvalla nollalla läpi!!!!! On se vaan aivan sairaan makee... Kierrokset nousee selvästi tälläisissä ratatreeneissä, koska haukkui mulle useammassakin kohdassa radalla, ja sain pinkoa kyllä niin kovaa kun jaloista lähti! Positiivista treeneissä oli (hyvän asenteen lisäksi) aa, kepit ja okseri. Eli aalla ekalla kerralla nihkeili, ja sen jälkeen teki tosi nätisti. Kepeillä meni 100% oikein ilman ohjureita, ja kesti myös takaaleikkauksen ja sivuetäisyyttä. Okseri oli 65cm ja ei tiputtanut rimaa kertaakaan. Kyllä mä sen uskallan ilmottaa kisoihin, vaikkei nollia heti tulisikaan niin ainakin sen kanssa on hurjan hauska mennä :) 

Purina%206.4.08%202lk%20agigif.jpg