Sunnuntaina kävin juoksemassa ekaa kertaa tänä keväänä! Hiihtokelit alkavat olla ohi, ja jotain ulkoliikuntaa pitää päästä harrastamaan, niin menin sitten juoksemaan :) Oli kyllä pikkasen liukasta, tuntui että ylämäessä sudin paikallani. 

Pudotettua ollaan treenattu useamman kerran lenkillä, lähinnä Stepin kanssa. Stepsu tietää tasan tarkkaan mitä ollaan tekemässä, ja voi luoja miten lujaa se menee :D On muuten näyttävä liike. Olen nyt auttanut luovutuksessa sanomalla noutokäskyn kun on jossain 10m päässä tulossa, että toisi eteen eikä sivulle. 

Eilen käytiin tokoilemassa, otin Stepillä luoksetulon seisomista, ruutua, seuraamista ja luoksetulon maahanmenoa. Stopit oli aivan loistavia, en tiedä mitä tässä on tapahtunut. Ruudussa jää liian eteen, tälle pitäisi tehdä jotain. Merkit kuitenkin hyviä, eli jotain positiivista. Seuraamisessa en joutunut kertaakaan huomauttamaan, oli kiltisti. Luoksetulon maahanmeno oli vähän unohtunut, teki hyviä maahanmenoja mutta päätä ei kyllä pistänyt maahan.

Sarppa teki seuraamiskaavion pidennettynä, ja sai palkaksi broiskunsiiven. Vähänkö sillä silmät loisti kun tajusi että nyt on OIKEAA ruokaa palkkana. 

Tänään kävin aksaamassa Ojangossa. Treenasin ensin omat koirat, molempien kanssa lähinnä kontakteja. Step teki hienoja puomeja ja Sara loikki aata :( En tiedä jaksanko enää puuttua tuohon aahan, se on nyt jostain syystä mennyt ihan hajalle, teki tuota samaa viime treeneissä. Eli alastulo yhdellä loikalla, osuu kyllä kontaktiin kun tulee riittävän kovaa, mutta ei enää juokse kahdella laukalla nätisti niinkuin ennen. En ole vissiin ollut riittävän tarkka tämän suhteen, näkyy tekevän samaa nimittäin myös längen kanssa. 

Lopuksi kokeilin sitten agilitya kahden eri lainakoiran kanssa. Olen jo pidempään miettinyt, että haluaisin uuden aksakoiran, kun en raaski omia koiria rasittaa niin usein kun mitä haluaisin treenata. Kolmannen koiran hankinta ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista koulun takia, joten lainakoira olisi oiva vaihtoehto. Kokeilin ensin bc Repeä, joka ei ole koskaan tehnyt agilitya. Se on kuitenkin jo 2v, ja perustottelevaisuus oli hallinnassa, joten alotettiin yhdellä hypyllä. Muutaman kerran yritti kiertää tai mennä ali, mutta sitten keksi että hyppäämälläkin pääsee. Tuntui ihan reippaalta ja innokkaalta. Kokeiltiin myös putkea, sen Repe hoksasi tosi nopeasti, ja meni sitä vauhdikkaasti. Tehtiin vielä uudestaan muutama toisto hypyn kanssa, nyt ei yrittänyt enää niin hanakasti kiertää vaan meni yli. Repe vaikutti ihan lupaavalta agilitykoiran alulta, mutta se on niin alussa, että lainaohjaajana en pysty yksin sitä työstämään, se vaatii niin hurjasti toistoja ihan esteiden opettelussa. Repen oma omistaja lupasi kokeilla vähän laittaa kontaktien ja keppien opetusta alulle, ja katsotaan myöhemmin sitten uudestaan, millainen agilityhirmu siitä kehittyy :)

Sitten kokeiluun pääsi bc Ilona. 4-vuotias Ilona on Saralle jotain sukua, ja voi miten se näyttää kovasti samalta! Luonteeltaan kuitenkin aivan erilainen, paljon herkempi ja ei yhtä raivokas. Ilona oli kokeillut jo aiemminkin agilitya ja osasi jo valmiiksi osan esteistä. Ilonan omistajan Anitan ollessa paikalla ei oikein pystynyt keskittymään mun kanssa, vaan juoksi vähän väliä tarkistamaan, onko se äiti vielä paikalla. Leikki kuitenkin ihan kivasti patukalla, ja teki muutamaa hyppyä. Kokeiltiin sitten niin, että Anita lähti ulos hallista ja mä jäin kahdestaan Ilonan kanssa. Aluksi Ilona oli aivan järkyttynyt, hänet on hylätty, eikä hän missään nimessä aio tehdä mitään agilitya ilman mammaa. Ei lähtenyt ollenkaan mun mukaan vaan katseli kaihoisasti ovelle. Laitoin Ilonan hetkeksi kiinni odottelemaan ja tein Stepin kanssa pari kertaa putkea. Siinä odotellessa Ilonan mamma taisi jo vähän unohtua, koska kun otin Ilonan uudestaan hommiin, ilme oli jo eri, ja se lähti iloisesti mun mukaan. Leikkiä se ei kuitenkaan halunnut, mutta namit kelpasi. Tein sen kanssa vähän putkea ja 50cm hypyllä kokeilin, miten se kääntyy. Putkeen se ei oikein irtoa, menee kyllä kun vie tosi läheltä, mutta ei osaa hakeutua sinne itse. Hypyllä kääntyi tosi kivasti, siinä muistuttaa kovasti Saraa. Hyppytekniikka näyttäisi olevan luonnostaan hyvä, yhtäkään rimaa ei tippunut koko treenin aikana :O Yhteinen tekeminen parani koko ajan, ja jossain vaiheessa Ilona alkoi jo vähän kuumua, ja haukahtikin pari kertaa :) Kokeilin vielä aalla, osaako se kontakteja, meni aan vauhdilla mutta ei aikomustakaan pysähtyä. Lopuksi yritin vielä vähän leikkiä, nyt kiinnostui jo vähän patukasta, mutta ei edelleenkään leikkinyt yhtä hyvin kuin aluksi Anitan ollessa paikalla. Saa nähdä mitä tästä tulee, mutta taidanpa kokeilla Ilonaa vielä uudestaankin, jotenkin mulle jäi sellainen fiilis, että siitä voisi saada ihan mageen ;)

Kaverukset <3

IMG_5859-normal.jpg