Päivällä treenattiin Stepsun kanssa tokoa. Alotettiin ruudulla, voi jestas miten tyytyväinen olen! Otettiin keskikohtatreeniä kaikista neljästä suunnasta, ja kaikki onnistui! Alkaa tuntua että Step ihan oikeasti tietää mihin kohtaan sen kuuluu asettua ruudussa, lähestyessään sitä mistä tahansa suunnasta. Mulla oli pitkästä aikaa käytössä valkoiset ruutumerkit ja kehänauhat, ei hämännyt yhtään vaikka yleensä käytetään vain oransseja merkkejä... Loppuun yksi lähetys kauempaa niin että lelu oli valmiina. Sitten tunnaria, pelkkää oman piilotusta kun ei ollut ketään avustajaa. Ekalla joutui etsimään tosi pitkään ja luovutus oli hidas, tokalla kokeilin vauhdittaa luovutusta lähtemällä juoksemaan kun otti kapulan suuhun. Se toimi, seuraavalla luovutus oli jo oikein hyvä. Melkoista tasapainoilua viretilan kanssa tämä tunnari! SItten otettiin hyppynoutoa metskulla, meni sikahyvin! Tosi nopea liike, ja kaikki osat hyviä, ei edes puskenut kapulaa maata vasten siihen tarttuessa! Hyvä Step! Lopuksi kaukoja. Enimmäkseen s-i vaihtoa, joka on eniten kesken. Peruutuksen kanssa tuntuu toimivan joten jatketaan tällä. Ulkona i-s vaihto toimi paremmin kun sisällä, ei ottanut kertaakaan yhtään askelta takajaloilla, minkä tekee sisällä helposti jos matka on yli 2m. Ulkona onnistui n. 5m päästä. Myös m-i vaihto ja m-s vaihto toimii, s-m vaihtoa ei tehty.

Illalla sitten agitreeneihin. Stepsun treeneissä tehtiin ensin kontaktirataa jossa muuri, A, hyppy puomi ja putki, mentiin ympyrän muodossa. Muuria ei ole ollut pitkään aikaa, ja ekalla yrittämällä Stee loikkasi ihan suoraan päin muuria niin että koko muuri kaatui... Tokalla hyppäsi jo varovaisemmin ja pääsi yli. Kontaktit oli tosi hienoja, kerran tuli puomilta alas ilman lupaa joten palautin. Puomi etenkin on nopeutunut tosi paljon! Sitten radalle, jossa ainoa meille hankala kohta oli putken jälkeinen tiukka käännös kahdella hypyllä. Yritin juosta mahd. pitkälle että ehdin ennakoimaan ja kääntämään Stepsua ennen ekaa hyppyä, mut se kielsi koko hypyn tosi herkästi. Tai jos hyppäsi sen, niin tuli hyppyjen välissä liian lähelle mua jolloin ei voinut kääntyä kunnolla ennen seuraavaa hyppyä. Onpa hankalaa! Käännöksiä pitäisi treenata ja paljon, kun Step tekee tosi herkästi tuon että jos käännän ennen hyppyä, kieltää kokonaan. Eihän se mitään kovin isoa kaarrosta tee vaikka en kääntäisikään ennen hyppyä, mutta kyllä se sitten kolmosissa näkyy jos ei osaa ennakoida. Radan lopussa oleva välistäveto meni tosi hyvin pari ekaa kertaa, sitten alkoi sekin tökkimään. Step muisti miten rata menee eikä tullut käteen kun tiesi mikä hyppy on seuraava, jolloin en saanut käännettyä sitä sylkkärillä. Argh ärsyttävää kun se oppii noin nopeasti! Sylkkäreitä pitäis kans treenata niin että palkkaan välillä käteentulosta, nyt Stepsu on oppinut vähän turhan hyvin käsieleen eikä vaivaudu tulemaan enää riittävän lähelle mua, jolloin en saa käännettyä kunnolla ennen hyppyä.

Koska Sara on edelleen Ruokolahdella, tein Saran treenit Stepin kanssa. Aika rankkaa pikkukoiralle kun joutuu juoksemaan kahden edestä ;) Eipä se sitä kauheasti tuntunut haittaavan. Tehtiin aika vaikeaa ja pitkää rataa, jossa mm. takaatyöntö, hankala kulma okserille, keppien jyrkkä avokulma, putki puomin alla ja tosi pitkä kuljetus. Step selvisi suorastaan yllättävän hyvin, paremmin varmana kun Sara olisi mennyt tuon radan. Step on edelleen niin hyvin hanskassa, että sitä on tosi helppo ohjata vaikeallakin radalla, kun voin luottaa siihen ettei se karkaa minnekkään väärälle esteelle ja voin keskittyä olennaiseen. Okserin rima tuli 2 kertaa alas, muuten pysyi rimat ihan hienosti ylhäällä, yksi rima tuli tiukassa takaaleikkauksessa, mutta se on ihan mun oma vika. Kepeille haki tosi hienosti avokulman, mutta seinään päin mentäessä meinasi lopettaa pujottelun kesken, joten hain kahteen vikaan väliin ohjauskaaret, niin ei tule turhaa epävarmuutta. Toiseen suuntaan meni ihan normaalisti. Kuljetus onnistui hyvin, kokeilin niin että menin koko ajan mukana, ja kun se meni niin helposti, kokeilin ohjata yhden hypyn takaa, siinäkään ei mitään ongelmaa, hyvin pysyi kauempana. Oikein tyytyväinen olen pikku Stepsuun!