Olen treenannut molempien kanssa kaukoja sisällä moneen otteeseen, tässä koosteet:

Step: m-i ja i-m vaihdot luonnollisesti ok myös pidemmällä matkalla, m-s ihan hyvä kunhan ei ole liian innokas, jolloin saattaa ottaa pari askelta, menee n. 3m matkalla. s-m myöskin ihan hyvä lyhyellä matkalla, mutta tässä pitää olla tarkkana. Step ei aina mene ihan hissinä, vaan hassusti hypähtää maahan, jolloin näyttää että koira pysyisi paikoillaan mutta kyllä se sieltä ihan pikkuisen kuitenkin liikkuu. s-i vaihtoa ollaan tehty paljon koska se näytti olevan pahiten kesken, mutta onkin mennyt aika kivasti. Tehdään sitä samaan tyyliin kun Saran kanssa, eli peruuttamisen yhteydessä. i-s vaihto myös hyvä lyhyellä ja vähän pidemmälläkin matkalla, mutta vain riittävän alhaisessa viretilassa. Kaukoihin täytyy ottaa joku oikein kunnon rauhotteluvirittely, voisin kuvitella että parhaiten toimisi jos vaan itse seison hetken paikallani ja hengitän syvään, ja annan ekan maahan-käskyn riittävän laiskasti.

Sara: kaukkarit on peräti hyvällä mallilla! Mä kun olin niin varma että en ehdi saada niitä kuntoon ennen sm-kisoja, jeebajee! Kaikki vaihdot toimii lyhyellä matkalla niinkuin pitää, jolloin peruuttaa n. 20cm, kun matka on pidempi, ei liiku niin paljoa vaikka tekisi teknisesti oikein, ja silloin on myös varaa siihen jos tekee s-m vaihdon väärin, ei tule sillä kuin max. 10cm eteenpäin. Vaihdot on kaikki nopeat ja suht varmat, ei ole ennakoinut, mutta eihän sitä tiedä millon se sen keksii...

Ilmotin molemmat koirat 28.6. Siuntioon harjoitus tokokisaan, Saran kanssa mennään treenaamaan kisatilannetta, tarkoituksena olisi yllättää se palkalla muutamassa kohdassa, ja Stepin kanssa mennään kokeilemaan voittajaluokkaan, myöskin lähinnä treenaamaan palkkaamattomuutta.