Eilen laiskoteltiin päivällä, muuta en jaksanut kun treenata vähän temppuja pitkästä aikaa. Stepsu teki lämmittelyksi takajalkojen nostelua, sitten rahille kiipeämistä, se meni hyvin. Laitoin rahin päälle sohvatyynyn, niin että korkeus oli ehkä 30cm, siihenkin kiipesi oikein hyvin. Sitten kokeilin, jos kiipeisi sohvalle, sekin meni hienosti! Sohva on ehkä 40-50cm korkea. Seuraavaks pitää kokeilla varmaan pihalla jotai puuta vasten :) Tehtiin siinä sohvalla samalla vähän tasapainoilua niin että takajalat oli sohvalla ja etujalat lattialla, ja venyttelin sitä namin avulla eri suuntiin. Sitten vielä sohvatyynyn päällä orava-asennossa tasapainoilua, ja lopuksi pari kertaa orava-asennosta seisomaan. Stepsun kanssa on niin kiva temppuilla kun se on niin hyvä :) Sara teki myös rahin päälle kiipeämistä, kokeilin silläkin rahi+sohvatyynyä, meni ihan ok. Sarakin teki vähän lisäksi tasapainoilua, ja peruuttamista.

Illalla mentiin Puolarmetsään jäljestämään, tein Stespullekin vuoden ekan jäljen! Jälkien vanhentuessa tehtiin esineruutua. Ruutu oli aika pieni, joku 20m leveä ja 50m syvä. Molemmille 2 esinettä, suunnilleen samoisssa paikoissa, toinen oikeessa takakulmassa, toinen vasemmalla edessä. Stepsu teki ensin, heti ekalla lähetyksellä sinkosi kamalaa vauhtia alueen poikki ja katosi näkyvistä... Jaa, tais olla Stepsun mielestä liian pieni alue. Huiteli jonkin aikaa jossain takalinjan tietämillä, ja kutsuin pois. Uudella lähetyksellä tähtäsin paremmin, ja nyt lähti hienosti takakulmaan ja esine löytyi. Etuesine olikin sitten paljon vaikeempi, sinkoili vaan kauheeta vauhtia yli :( Lopulta löytyi niin että kutsuin takaisin ja tullessa löysi. Sarppa-Liisa näytti arvaavan heti, missä esineet on, ekalla pistolla juoksi suoraan takaesineelle... Kai mä laitan ne aina jotenki ilmiselviin paikkoihin... Etuesinekin löytyi helposti.

Sitten Stepin jäljelle, se oli ihan lyhyt namijälki, lopussa keppi. Meni ihan kivasti, alku oli vähän levotonta, ei ottanut kaikkia nameja ja hirmuinen kiire jonnekin, mutta puolivälissä rauhottui ja sitten menikin oikein mallikkaasti. Keppi nousi kuin vanhalta tekijältä! Hyvä Pee!

Sarpan jälki oli joku 150m pitkä, jana ehkä 15m ja lähti oikealle, keppejä 2kpl. Jana oli hieno! Jäljen meni oikein mukavan rauhallisesti ja varmasti, ja molemmat kepit nousi hienosti, niiltä superpalkkaa eli kissanruokaa.

Tänään mentiin Tiian kanssa Mankkaalle jäljestämään uuteen paikkaan. Saralle ensin pelkkä janatreeni, Sara näki kun vein namipurkin janan päähän, ja lähetin heti kun tulin metsästä. Meni ihan ok ekat n. 15m, sitten sai varmaankin ilmavainun jäljestä ja lähti kiemurtelemaan. No, löytyi se purkki sieltä lopulta... Saran varsinainen jälki oli sitten joku 500m pitkä, jana kans aika pitkä, varmaan 20m, ja keppejä 3kpl, vanheni reilun tunnin. Jana oli sairaan hieno, ihan suoraan meni, jes!!! Otti takajäljen, mutta kääntyi melkeen saman tien ympäri. Jäljesti ihan ok, pyöri ja tarkisteli kyllä tavallista enemmän, mutta palasi aina samaan kohtaan jäljelle mistä poikkesikin. Maasto oli ihan mukavaa, aika vaihtelevaa. Kaikki kepit nosti hienosti!

Tiia talloi Stespulle pienen namijäljen, mutta valitettavasti ei voitukaan ajaa sitä lainkaan, kun suoraan jäljen päältä meni 2 lenkkeilijää, eri kohdista tietenkin, toisella koira mukana.... Huoh... Tuntuu, että Stepsua vaivaa joku jälki-kirous, tää ei todellakaan oo eka kerta kun Stepsun jäljellä kävelee... No, tein sitten itse sille uuden, pienen namijäljen, 3 keppiä ja nameja siellä täällä. Meni ihan ok, kaikki kepit nousi.