Mun aarteeni, kultakimpaleeni, maailman paras ja söpöin Fisukala täyttä tänään 4 vuotta! Fisu nautti syntymäpäivästään syömällä kakkua ja käymällä tokotreeneissä :) Lahjaksi Fisu sai jo vähän etukäteen hienot vetovaljaat, ja tänään vielä uuden pehmolelun.

IMG_1932.jpg

28876392_10216122731567705_1558679041_o.

4-vuotias Fisu on kaikin puolin todella kiva ja hieno koira. Se on arjessa helppo ja mukava, treeneissä sen kanssa on ilo tehdä hommia lajissa kuin lajissa ja se on kaikin puolin täysin terve ja hyväkuntoinen. Kropaltaan Fisu alkaa nyt olemaan "valmis", se on saanut aika paljon vielä massaa parin viime vuoden aikana, eikä näytä enää niin hentoiselta kuikelolta. Kävin tänään töissä punnitsemassa Fisun, vaaka näytti 16,2kg eli painoa on tosiaan tullut kilon verran lisää viimeisen parin vuoden aikana, ja nimenomaan lihasta, koska Fisu on nyt oikein sopusuhtaisessa ja hyvässä kunnossa.

IMG_1927.jpgIMG_1924.jpgIMG_1910.jpg

Viikonloppuna käytiin Kirkkonummella kisaamassa aksaa. Anne Savioja tuomarina kaikilla radoilla, ensin hyppäri ja sitten kaksi aksarataa. Hyppäri oli ihan tosi helppo, ei mitään vaikeaa kohtaa, melkein kaikki tekivät nollan. Fisulle tuli kuitenkin joku spontaani tuhmuuskohtaus radalla, ja se lähti aivan lapasesta :D Heti jo nelosesteellä loivassa kaarroksessa sinkoutui maata kiertävälle radalle eikä tullut ohjaukseen ja kaahotti ohi hypystä. Korjasin ja jatkettiin, mutta parin esteen päästä sama juttu! Suorasta putkesta ampui täyttä vauhtia jonnekin aivan muualle kuin mihin olisi pitänyt mennä, kävi hyppäämässä kaksi ylimääräistä hyppyä ja sitten vasta huomasi katsoa, minne ohjaaja jäi. Mikähän lie demoni otti hetkellisesti vallan mun kiltistä kultakalasta :P 

Toka rata olikin vaikeampi, aa mentiin kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla käännyttiin melkein 90 astetta hankalasti niin, ettei voinut auttaa yhtään koiraa vaan oli kiire. Juuri tälläiset kulmat on tosi vaikeita Fisulle, lähtee herkästi mun liikkeen mukaan ja tulee aan niin vinosti alas, ettei osu. Niin kävi myös nyt, ihan siisti ja hyvä rata, mutta kumpaankin suuntaan aalla tuli niin vinosti alastulon ettei osunut kontaktiin. Lisäksi yksi takaakiertorima.

Vika rata oli ihan hauska ja rimat vain 50cm! Fisu ei ole noin matalilla rimoilla mennyt ehkä kertaakaan sen jälkeen kun ne on maksikorkeuteen nostettu silloin reilun vuoden iässä! Tämä rata meni ihan mukavasti, nyt aalta jatkettiin suoraan ja osui kontaktiin, vaikkakin aika ylös tässäkin. Muutenkin ihan ok rata, yksi käännös vähän venähti kun yliarvioin oman juoksuvauhtini. Fisu hyppäsi ihan turhan korkealle, ei hahmottanut, että rimat oli paljon alempana kuin yleensä. Nolla, ja voitti :) 

Tokoakin ollaan treenattu. Perjantaina treenasin Ojangossa, sunnuntaina Katin kanssa ATD:n hallilla, ja tänään käytiin Marin, Tiian ja Wilman kanssa Jessican hallilla Sipoossa. Olen nyt ottanut tunnarin projektiksi, ollaan tehty joka treenissä tunnaria namiavulla, eli oman päällä nami. Tämä on toiminut tosi kivasti, nami todellakin motivoi pysähtymään oman kohdalle heti ensimmäisellä kerralla :) Tänään kokeiltiin namikuurin jälkeen yksi toisto ilman namia, toimi täydellisesti, teki tosi hienon ja siistin tunnarin! Muut projektit ei ehkä ole kauheasti edenneet. Kierrossa vesipullokriteeri on pitänyt hyvin, perjantaina ei kaatanut vesipulloa kertaakaan, mutta konflikti tilanteeseen selvästi liittyy Fisun mielestä, koska sunnuntaina liikkuroidussa kierto-ohjatussa tuli murinaa merkin takana. Murinaa ei tässä ole tullut moneen kuukauteen :/ Zetan seuraamista ollaan tehty nyt myös useammassa treenissä, se on aika kamalaa. Odottaa kovasti asentoja ja ei keskity seuraamiseen, käännöksissä tönii ja seuraamisessa edistää. Itse asennot on hyvät, mutta en pahemmin halua niitä nyt tehdä zetan yhteydessä. Sunnuntaina ja tänään tehtiin paikkiksia kun oli seuraa, keskityttiin lähinnä häiriökäskyihin ja niiden sulkemiseen pois. Fisu ei mokannut kertaakaan, liikkurin kävellessä takana laittoi välillä korvia luimuun. Maahanmenoja otin pari, ne oli hyviä ja nopeita, samoin luoksetulot.