Olen istunut koko viikonlopun Työväenopiston MS Excel 2007 taulukkolaskentakurssilla, siihen mukavana vaihteluna lähdettiin tänään treenaamaan viestiä. Löydettiin Espoon keskuksesta tosi kiva maasto, umpimetsässä on liikaa lunta joten juoksutettiin pientä polkua pitkin. Eka pätkä oli 400m, Dante meni ensin. Sara ulvoi harvinaisen kovaa kun lähetin Dantea. Saralta tuli joka lähdössä kunnon lähtöulina. Mutta hyvin juoksi. Eka jälki 200m, mut tosi kiemuraista kun kävelin polun mukaan ja se oli kaukana suorasta. Sara tuli tosi nätisti jälkeä pitkin c-pisteelle. Toinen jälki oli vain 100m pitkä, polku jatkua ylös jyrkälle kalliolle joten päätin jättää jäljen lyhyeksi. Tällä kertaa Sara-possu ei sitten tullutkaan jälkeä pitkin vaan oli juossut jossain kohtaa mutkan suoraksi ja meni ohi d-pisteestä parilla kymmenellä metrillä. Tuli kyllä kun kutsuin. Takaisin lähti oikeeta reittiä eikä pyrkinyt sinne mistä oli tullut. Takaisin kävellessä katsoin että tosi nätisti on molemmat juosseet jäljen päällä, lumessahan näkyy kaikki pienetkin poikkeamat ;) Hyvät treenit siis! Sulaisi jo lumet et pääsisi treenaamaan kuivalla maalla!

Ainiin, eilen treenattiin tottista/tokoa. Alotin Stepin kanssa, Joel toimi tuomarina ja tehtiin BH-kokeen jutut läpi. Seuraamiskaavio ekaa kertaa ihan kokonaisena, joo hyvin se sen kestää mutta itse seuraaminen oli kaukana hyvästä... Juokussa edistää vieläkin, oikealle käännökset väljiä ja täyskäännöksissä ei väistä riittävän nopeesti. Paljon on siis hiottavaa vielä. Liikkeestä istumisen autoin pienellä käsiavulla, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli oikein mainio. Sitten paikallaoloa. Joel leikki Saran kanssa ja Stepsu teki paikallaoloa häiriössä. Hyvin pysyi, ei ollut edes levoton. Mä seisoin selkä siihen päin, kävin kerran palkkaamassa ja jätin uudestaan. Yhteensä oli n. 4min.

Jätettiin sitten tylsät (mun mielestä :P) pk-liikkeet Stepin kanssa ja tehtiin vähän ruutua. Ensin keskikohtatreeniä, oli ihan hyvin muistissa. Haki hyvin n. 5m etäisyydeltä, naksuttelin keskikohdasta. Sitten pari kertaa lelulla, meni täysillä. Sara sai kans tehdä ruutua pitkästä aikaa, eka merkin kautta (merkki tosi hyvä!!). Ruudussa haki oikean laidan, pysäytin vähän liian aikaisin, en ollut varma oliko sisällä joten siirsin ja hyvin siirtyi. Sitten Saran kanssa myös vähän lyhyemmältä matkalta, keskikohtaa. Saralla oli joku ihme juttu, se haki koko ajan sinne oikeaan laitaan, uudella ruutu-käskyllä hakeutui taaemmas mut edelleen oli laidassa. En hyväksynyt vaan vaadin että hakee keskikohdan. Sara kokeili ja kokeili, kävi erikseen jokaisen merkin takana seisomassa, muutaman kerran meni keskellekin ja siitä palkkasin. Otettiin loppuun lelun kanssa, Sara meni miljoonaa :)

Step sai lopuksi tehdä vielä kaukkareita. Tehtiin pelkkää m-i vaihtoa, vahvistelin lähinnä ekaa istumista. Eka läheltä, sitten kauempaa. 10 askeleen etäisyydellä meni hienosti, vielä vähän pitää pidentää että ollaan täydessä pituudessa. Mutta hyvältä näyttää.