Eilen käytiin treenaamassa viestiä koirien kanssa, vaikka olis ehkä pitänyt ennemmin lukea tenttiin... Otettiin siksi ihan vaan lyhyet treenit :) Oltiin ihan vaan pelloilla, otettiin näkönä ekaa kertaa sellainen treeni, missä lähetettiin Sara ja Step vastakkain. Sarallahan on sellaisia otettu ennenkin, ja ne on olleet sille aika vaikeita. Se väistää aina vastaantulevaa koiraa, ja saattaa kääntyä takaisin. Sovittiin, että otetaan ääniavut mukaan, jos jotain häikkää tulee. Step lähti mun mukaan, kävelin n. 200m ja lähetettiin koirat. Step juoksi aivan suoraa, sellainen katujyrä-ilme päällä, ei väistänyt milliäkään. Sara puolestaan hidasti, oli selvästi epävarma, ja teki iiiiison kaaren, ettei joutuisi juoksemaan Stepsun läheltä. Juoksutettiin molempia 3 kertaa, Step ei häiriintynyt yhtään, Sarankin reaktio muuttui pienemmäksi ekan kerran jälkeen.

Tänään käytiin Kaisin kanssa treenaamassa tokoa. Otin ensin Stepsun kanssa, tehtiin enempi tottishengessä, eli pitkää seuraamista, jätöt, luoksetulo, nouto ja eteenmeno. Seuraaminen oli sellaista perus-Stepsua, vähän on edessä, mut en kyllä keksi, millä sitä saa järkevästi taaksepäin. Tuntuu, ettei oikeen reagoi mihinkään, aina hakee vaan samalle paikalle. Liikkeestä istuminen ok, samoin maahanmeno, luoksetulon olis voinu tulla kovempaa. Hyppynouto oli ihan ok. Eteenmenon seuraamiseen sain vähän tolkkua namilla, mutta veikkaan että hihnalla saisi paremmin vielä. Loppuun makuu, hyvinhän se siellä pötköttelee.

Sarppa pääsi sitten tokoilemaan, melkein koko treenin onnistuin vetämään läpi ilman hömppäilyä! Seuraaminen tuntui kivalta, jos ei ota huomioon sitä että painaa, kuten aina. Jätöt toimii kaikki sekoitetussa järjestyksessä. Nouto oikein näppärä. Eteenmeno ok. Sitten vielä ruutua, meinasi lähteä vähän mihin sattuu, pysäytin ja lähetin uudestaan, nyt löytyi. Haki ihan mukavasti paikkaa. Muutama vaihto kaukoja, häiriintyi aika paljon kun muut koirat haukkui sen takana. Loppuun paikallaolot, ne ok molemmat.