Tällä viikolla ollaan treenailtu varsin ahkerasti. Tiistaina oltiin Fissen kanssa aksatreeneissä, itse ratatreeni meni tosi kivasti ja Fisu oli nyt oikein kiltti eikä huutanutkaan kuin ihan vähän parissa käännöksessä. 

Keskiviikkona oltiin Ojangossa kisamaisissa tokotreeneissä meille ihan vieraan porukan kanssa. Ennen treenejä treenasin Stepin ja Saran kanssa, Stepsu teki kiertoa eri suuntiin kentällä, vaihdoin aina merkin paikkaa. Mokasi pari kertaa, mutta myös ihan hyviä onnistumisia saatiin. Sara treenasi rallytokoa, ja oli tosi innokas. Fisun treeneissä tehtiin ensin paikallaolot, en kyllä tehnyt tietenkään kisamaisesti kun halusin puuttua/palkata jos tekee tyhmiä. No sivulla ei häiriintynyt muiden maahan-käskyistä, ja palkkasin odottamisesta. Maahan omalla käskyllä ok, ja sivulletuloissa ei myöskään reagoinut muiden käskyihin, jee! Sitten otettiin paikalla istuminen, tässä sen sijaan jätössä tipahti maahan. Ei kyllä olla hetkeen tehty paikallaistumistakaan... Istui 2min ja olin itse piilossa, hyvin istui. Sitten maahanmenot, tässäkään ei reagoinut muiden käskyihin, jee! Kehuin, ja laitoin sitten omalla vuorolla alas ja palkkasin maahanmenon. Yksilöliikkeinä otettiin zeta, ohjattu, tunnari, kaukot, ruutu ja seuraaminen. En tehnyt kismaisesti, mutta liikkuroituna kyllä. Zetassa järkkä istu-maahan-istu. Istui molemmat istumiset, jeeeeeeeeeeeee! Palkkasin jälkimmäisestä. Ohjattu otettiin kokonaisena, haettiin vasen ja se oli ihan ok. Palautus vähän hidas. Tunnari oli ihan loistava, ei mitään korjattavaa! Meni reippaalla laukalla molempiin suuntiin, siisti haistelu ja ottii oman heti kun tuli kohdalle ja kapulaa pitää nyt aivan tosi kauniisti etuhampailla. Eteentulokin siisti ja korrekti. Jes! Kaukoissa seisomisella alkava sarja. Teki kaikki vaihdot ekalla käskyllä, mutta m-i vaihdossa nousi ensin seisomaan ja tajusi itse että väärin meni ja korjasi itse hätäisesti. Osittain tämän takia (ja osittain muutenkin) kääntyi vähän vinoon. Muuten ei kyllä liikkunut. Ruutuun juoksi alustalle, mutta ei ekana bongannut alustaa vaan jäi etuosaan pyörimään. Argh, pitkään tämä on ollut jo hyvä ja nyt taas yrittää tuota etureunaa :( Uusinnalla ok, ja loppuosa otettiin erikseen, sekin ok paitsi ei kyllä mennyt ekalla käskyllä maahan :D Tätä pitää ehkä treenata vielä ennen koetta. Seuraamisessa keulii nyt aika paljon, ja juoksussa pomppii kovasti. Kaiken kaikkiaan teki kyllä tosi kivalla asenteella, vastaa hyvin sosiaaliseen palkkaan ja ei välitä liikkurista tai muista kehässä pyörivistä tyypeistä.

Keskiviikkona ulkoilutin myös pitkästä aikaa kameraa kun oli niin ihana keli <3

IMG_0024.jpg

Fisukin on vihdoin ja viimein päässyt mukaan Saran ja Stepin talvileikkeihin, eli lumikökköjen kaivamiseen!

IMG_0042.jpgIMG_0012.jpgIMG_0050.jpg

Torstaina käytiin Ojangossa keskenämme tokoilemassa. Fisu teki ruutua, siinä paikan korjausta joka suunnasta ilman alustaa. Kaikki muut meni hyvin paitsi takaa eteenpäin korjaaminen, tässä ei hahmottanut oikeaa kohtaa. Pitää tehdä toistekin... Zetaan kokeiltiin nyt ekaa kertaa aika ilkeää häiriökäskytreeniä, eli sanoin itse muita vähän meidän käskyiltä kuuluvia sanoja ("itu", "seppo", "maku") ja vaadin oikeasti kuuntelemaan. Mokasi monta kertaa aluksi, mutta kun hoksasi jutun juonen, niin teki ihan hyvin, ja oikeilla käskyillä teki kyllä sitten oikeat asennot, joskin istumiset oli vähän hitaita. Lisäksi kokeiltiin zetaa niin, että heiluttelin käsiä omituisesti, tästä ei kyllä välittänyt tippaakaan. Lopuksi kokeiltiin Fissen kanssa vielä uudestaan kapulan tuontia aksaan yhdistettynä, eli rakensin kahdesta hypystä ja niiden välissä olevasta putkesta suoran, ja sitä mentiin kapula suussa. Kyllä se kapula tässäkin häiritsi Fisun hyppäämistä, mutta loppua kohden ehkä parani vähän. Mua kohti tuleminen oli myös selvästi tahmeampaa kuin jos juoksin vieressä. Stepsu teki taas kiertoa (vaihtelevalla menestyksellä) ja seuraamisen peruuttamista. Sara teki rallytemppuja, kuinkas muutenkaan. 

Perjantaina treenattiin pitkästä aikaa pihalla, kun lähinurmi oli tallautunut sopivan vähälumiseksi mutta ei ollut kovin liukas. Tehtiin Fisun kanssa luoksetulon loppua, seuraamista ja zetaa. Vähänkö kalanen oli tohkeissaan kun pääsi treenaamaan pihalla :D Seuraaminen oli tosi tiivistä, mutta muuten ihan suht ok. Zetassa mokasi alussa yhden istumisen, ja sen jälkeen teki 100% kaikki asennot :) 

Lauantaina oli sitten varsin koiratouhujen täyteinen päivä. Aamupäivällä startattiin Lahteen, jossa oli Saran rallytokokisat. Voittajaluokka oli tosi iso, ja me oltiin ihan lopussa, eli jouduttiin odottelemaan ihan ikuisuus omaa vuoroa. Tuomarin mukana oli harjoitusarvostelija, se tämä hidasti entisestään hommaa. Rata oli aika haastava, tai siis ainakin meille hankalia juttuja. Huomasin myös taas yhden kyltin, jota ei olla treenattu, kun luulin sen tulevan vasta mestariluokassa, eli saksalainen täyskäännös tuplana. Taas oli se peruuttaminen, josta viimeksi meni -10p ja pujottelu edestakaisin oikeanpuolen seuraamisessa, ja heti perään spiraali vasemmalla seuraamisessa (Sarahan inhoaa kaikkia spiraaleja ja pujotteluja) ja pyörähdys ihan radan alussa (on mokannut sen monta kertaa kun on ollut ihan alussa, kun on vähän vielä tokomoodissa). No, käytiin testaamassa lämppäalueella sitä tupla-saksalaista, ja parin yrityksen jälkeen onnistui. Sara tuntui ihan mukavan innokkaalta. Radalla mokattiin sitten jo heti kyltillä kolme, joka oli niinkin haastava juttu kuin paikalla käännös vasempaan. Ekalla yrittämällä käännöksen jälkeen istui vinoon ja korjasi asentoa suoraan, eli istui kaksi kertaa, joten uusittiin. Tokalla yrittämällä käännöksen jälkeen näytti istahtavan mutta nostikin vielä sitten peppua ja korjasi taas asentoa sivulla, nyt en ollut varma oliko istahtanut kahdesti vai ei joten en enää uusinut. No oli ehtinyt istua ennen kun korjasi asentoa, eli tältä kyltiltä -13p. Muuten tekikin sitten oikein hienon ja kivan radan, pujottelusta -1p kontrollin puutteesta (ei pitänyt kontaktia ja vähän törmäsi muhun, koska pitkä seuraaminen on ihan blaaaah) ja molemmat täyskäännös oikeaan kyltiltä -1p ohjaajavirheestä, tämä oli vissiin vähän eriaikainen kun Sara kääntyy nämä niin nopeasti. Liikkeestä seisomisesta -1p kontrollin puutteesta, ei tosin mitään hajua miksi, mun mielestä teki tosi siistin seisomisen, ja vielä yksi -1p kontrollinpuute eteentulosta ja takaa sivulletulosta, ei aavistustakaan mikä tässäkin sitten oli vikana. Mutta peruuttaminen, pyörähdys ja tupla-saksalainen onnistui kaikki ihan loistavasti!! Käytösruudussa sivulla istuminen, no eipä siinä mitään ihmeellistä ollut. Ei kyllä muistettu treenata tätä kertaakaan sitten viime kokeen. Yhteensä 83p ja hyväksytty.

Treenasin Stepsun ja Fisun kanssa rallytokon lomassa lämppäalueella. Fisu teki seuraamista, parit jäävät, pari luoksetulon loppua ja paikallamakuun. Seuraamisessa oli nyt taas tosi vallaton, heti kun on häiriötä niin ylityöskentely pahenee. Zetan asentojakin mokasi muutaman, varmaan osittain myös yliyrittämisen takia, nimittäin meni pari istumista maahan (yleensähän seisoo). Paikallaoloon saatiin hyvää häiriötä kun koiria kulki edestakaisin joka puolella. Kerran ennakoi maahanmenon, siitä huomautin. Itse makuu ok, kävin pikaisesti nurkan takana piilossa. Stepsun kanssa kokeilin huvikseni vähän rallytokojuttuja, se näytti hoksaavan sivulta eteen siirtymät oikein hyvin luoksetulon käskyllä, ja saksalainen täyskäännös onnistui kans heti ekalla yrittämällä. Sitten kun Sarasta aika jättää, niin eiköhän Tepsu saa aloittaa sitten myös rallytokouran :D 

Kisojen jälkeen käytiin äidin luona syömässä, ja myöhään illalla suunnattiin vielä Ojankoon. Siellä on BATin aksakisat, ja tiesin, että normaali kenttäjärjestys on raivattu kisojen takia. Kisat oli toki jo loppneet, joten käytiin hyödyntämässä tilaa tokon muodossa. Fisun kanssa on vähän tylsää kun ei päästä tekemään pitkällä matkalla noutoa ja luosketuloa kun Ojangon treenikentät on niin pieniä, ja vauhti kärsii kun ei koe tarpeelliseksi kiihdyttää lyhyellä matkalla. No, nyt tehtiin sitten koko hallin mittaista luoksetuloa ja noudon luovutusta ja kiertoa, ja kylläpä meni lujaa! Etenkin noudossa pinkoi sellasta vauhtia että oksat pois, voin kun saisin tuon vauhdin joskus ohjatun palautukseen... Tälläisellä pitkällä matkalla uskalsin palkata vauhdistakin, reilusti ennen kun alkaa ennakoimaan mitään kapulan pudotusta tai eteen jarruttamista. Kierto näin pitkällä matkalla oli selvästi vaikea, ei meinannut bongata merkkiä, mutta aika kauas ja suoraan kyllä juoksi vaikkei selvästi nähnytkään kohdetta. Hyvin on siis käskyn idea mennyt perille. Näiden lisäksi tehtiin ruutua myös suht pitkällä matkalla lelulle, ei nyt sentään ihan koko hallin mitalla kuitenkaan. Stepsu pääsi tekemään kiertoa aksakentällä esteiden välistä. Tämä meni ihan yllättävän hyvin! Otettiin neljään eri suuntaan, siirsin aina välissä merkkiä, mokasi vaan kerran! Matka ei tosin ollut kyllä ihan yhtä pitkä kuin kisoissa, mutta esteitä sen sijaan enemmän häiriönä. Saran kanssa kokeiltiin rallytokon mestariluokan merkille lähettämistä, hyvin oli tokomerkki vielä muistissa! 

Tokojen jälkeen tehtiin vielä vähän aksaa, kun meillä oli ihanasti koko halli tyhjänä ja kakkosten radat molemmilla kentillä valmiina. Fisulle tein ensin keppitreeniä, eli kokeiltiin ihan namipalkan kanssa keppin sisäänmenoja törkkäsyillä. Aluksi oli ihan ihmeissään ja yritti vaan ryysiä mun käsistä läpi, mutta kun palkkasin pariin kertaan kädestä, niin alkoi hoksaamaan ja meni ihan nätisti. Lopuksi käytiin viereisellä kentällä testaamassa tosi hauskaa 2-luokan aksarataa. Tehtiin pätkissä, kun halusin palkata puomilta ja aalta, ja aalla oli lisäksi speed pump apuna. Teki ihan tosi kivasti, ja uskoisin, että on hyödyllistä päästä palkkaamaan välillä tälläisellä kisatyyppisellä radalla. Aat oli joka kerta oikein hyviä myös. Sara ja Stepsukin pääsivät tekemään mummo-aksaa, laitoin rimat 40cm korkeuteen ja tehtiin hauskaa ja vauhdikasta n. 10 esteen pätkää. Jännää oli huomata noiden erot vauhdissa, Sara kulkee vielä tässäkin iässä kovempaa kuin Stepsu, ja myös kovempaa 40cm rimoilla kuin Fisu 55cm rimoilla. Jännää olisi verrata saman korkuisilla rimoilla, mutta Saraa en kyllä uskalla enää hypyttää maxi-rimoilla ja Fisu taas ei hyödy kauheasti treenistä minirimoilla. Sarmu ei kyllä hevillä ole valmis luopumaan perheen nopeimman aksakoiran tittelistään... 

Fisun juoksu alkaa olla lopuillaan. Perjantaina se ei enää vuotanut, eikä ole enää alkuviikon jälkeen kääntänyt häntää tai tyrkyttänyt itseään Zerolle, ja vulvan turvotuskin on jo laskenut. Lauantaina illalla huomasin kuitenkin, että se alkoi vuotaa uudestaan, ällöttävää haisevaa puuromaista eritettä, ja huolestuin kovasti, että onko se kehtittämässä märkäkohtua... Otin sen nyt tänään mukaan töihin ja otin näytteet eritteestä ja ultrasin kohdun. Mitään märkäkohtuun viittaavaa ei onneksi löytynyt, mutta hui miten säikähdin! Fisu ei oikein arvostanut ultraamista, ja pikkuisen oli hankalaa saada se olemaan kiemurtelematta kun mulla ei ole hoitajaa eikä potilaan omistajaa apuna pitämässä kiinni :D

12714089_10153936660366170_220379819_n.j