Uudenvuoden vietosta Itä-Suomesta jatkettiin sukulointikierrosta Pohjanmaalle Alajärvelle, ja samassa yhteydessä sitten Alajärveltä käsin käytiin Seinäjoella kisaamassa aksaa Fissen kanssa. Olipa ihanaa lenkkeillä taas tutuissa maisemissa kauniin Kyrkösjärven rannalla <3 Vähän on ikävä Seinäjoelle... Fisulle oli tarjolla Lagun kisoissa kolme rataa, eka hyppäri ja sitten aksaa, tuomarina kaikilla meille uusi tuttavuus Arto Laitinen. Hyppäri näytti tosi vaikeelta, paljon käännöksiä joissa oli aikalailla pakko valssata, useampi paha ansaeste, kepeille avokulma ja kepeiltä käännyttiin, muurilta käännyttiin... Ei ollut kauheasti uskoa siihen, että päästäisi virheittä maaliin. Rimat sentään onneksi 55cm. Oltiin vielä ekana lähtövuorossa (inhoan olla ihan alussa). Meidän onneksi siinä oli kuitenkin peräti 4 luokkanousijaa, ja kun luokkanousijoista yksi tempaisi heti nollan radalta, niin sain itsekin vähän siitä tsemppiä. Jos 1-luokasta juuri noussut saa nollan radalta niin kyllä Fisukin voi onnistua. Alku meni ihan tosi kivasti, valsseihin tuli nätisti ja kääntyi hyvin. Kepeille meni oikein sisään, mutta kepeiltä käännös oli tosi kökkö, yritti ihan väkisin puskea mun ohi väärään putkeen, mutta sain jollain kuitenkin estettyä yrityksen. Muurilta käännös valssilla valahti "hieman" eli juoksi aivan järkyttävän lenkin, onneksi ei sattunut vääriä esteitä matkalle :D Lopun hankala ansakohta yllättäen menikin aivan tosi nätisti ja ehdin valssaamaan juuri siihen mihin olin suunnitellutkin, vaikka kukaan muu ei uskaltanut edes rataantutustumisessa suunnitella sellaista. Nollalla maaliin! Ja hirveästä lenkistä huolimatta oli joku 7 sek nopeampi kuin toisen nollan tehnyt luokkanousija-bc :O Vikkelä kalanen... Eli nollavoitto ja toka LUVA! Tässä video.

Toka rata oli aivan superkiva, ei mikään maailman helpoin luukutusrata mutta kuitenkin sellainen sujuva ja hauska. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin tekemään, ainoa mikä vähän huoletti, oli alku, jossa oli tosi jyrkkä umpikulman putki ja vieressä ansahyppy, mietin vähän, lukeeko Fisu kuitenkin hypyn kun putkea ei näy ja hyppy on ainoa lähellä oleva este jonka koira näkee. Tuli kuitenkin superhyvin ohjaukseen eikä edes vilkaissut hyppyä :) Aan juoksi tosi nätisti, jess! Keppejä ennen olevalla hypyllä jouduin vähän kääntämään, niin Fisu haukkui mulle, ja kepeilläkin jatkoi jotain ihme murinaa :O Taitaa alkaa kierrokset nousta kun tulee ääntäkin mukaan. Keinulle meni tosi kovaa ja rääkäisin sitten varsin painokkaasti kontaktikäskyn,  ja jarrutti sillä sitten vähän liiankin tehokkaasti jo ennen kun oli keinun päässä. Puomia luuli taas vaihteeksi keinuksi ja hidasteli vähän ylösmenolla, mutta hokasi nopeasti että olikin puomi ja alastuloon tuli ihan ripeästi. Hienolla nollalla maaliin!!! Nollia tuli tältä radalta useampi, mutta Fisukala oli nopein :) Eli nollavoitto, LUVA, SERT, siirto 3-luokkaan!!!! Huikeeta, pikkukala joutuu seuraavaksi isojen tyttöjen luokkaan kisaamaan :O Tässä video Fisun vikasta 2-luokan radasta, Saaralle kiitos molempien ratojen kuvaamisesta :)

10644905_10153860500581170_7079950042787

Aika tasan kolme kuukautta siinä meni, nostaa Fisu 1-luokasta 3-luokkaan. Kisaura startattiin 3.10.2015 ja kolmosiin 2.1.2016. 9 starttia ykkösissä, 15 starttia kakkosissa. Tää on kyllä onneks aika paljon vähemmän kuin Saralla tai Stepillä, eli ehkä ohjaaja on vähän kehittynyt tässä vuosien varrella :D