Maanantaina käytiin tyttösten kanssa tottistelemassa. Sarppa teki viimeistelyt ennen torstaina koetta: vähän seuraamista ja paukut siinä samalla, hyppynouto, estenouto ja eteenmeno. Hyppy ensin kapulalla kokeenomaisesti, kiersi oikealta reippaasti. Sitten pelkällä pallonheitolla, hyppäsi nyt myös takaisin :O Ja vieläpä puhtaasti mennen tullen. Outo koira. Estenouto oikein hyvä. Eteenmenossa meni vähän vinoon, kun pallo oli eri kohdassa kun yleensä (meni sinne missä pallo on aina). Stepsu ammuttiin myös, oli reipas :) Ja se teki myös hypyt pallon kanssa, meni vauhdilla yli sekä hypystä että esteestä. 

Tiistaina sitten vikat hakutreenit ennen koetta. Saralle molemmat etukulmat ja vasemmalle yksi jänis lisäksi. Meni ihan kivasti, jänis oli vähän vino kun Sara oli jo ennen lähetystä päättänyt suunnan, enkä saanut sitä käännettyä... 

Ennen hakutreenejä olin käynyt tallomassa Stepsulle jäljen vanhenemaan, ja käytiin sitten haun jälkeen ajamassa se. Jälki oli siis n. 1,5h vanha, joku 400m(?) pitkä ja 5 keppiä, 3 kulmaa, jana 10m ja lähti oikealle. Jana oli aivan kaoottinen, meni ehkä 5m suoraan ja sen jälkeen koukkasi vasemmalle, nosti sieltä takajäljen ja kiskoi sinne kaikin voimin, ei kääntynyt vaikka yritin liinasta nykiä. Komensin sen sitten lopulta pois ja käänsin oikeaan suuntaan, nyt lähti sitten jäljestämään. Eka suora kulmaan asti oli tosi epätasaista, sinkoili ja poukkoili ja tarkisteli. Kulmassa pyöri, mutta selvitti sen kuitenkin itse. Ekan kepin jälkeen rauhottui selvästi, ja alkoi jäljestää suht nätisti. Tarkisteli kyllä mutta pysyi jäljen päällä ja tokan kulman ajoi tosi siististi. Pitkä suora oli ihan hyvä, yhdestä kepistä yritti ihan sikana ohi, sai kyllä hajun ja hetken tarkensi, mutta kun ei heti löytynyt, niin yritti jatkaa matkaa. En päästänyt vaan vaadin nostamaan kepin. Vikan kulman yritti vetää pitkäksi, en päästänyt ja teki sitten paremmin hommia ja selvitti kulman itse. Ihan kohtalainen suoritus noin kokonaisuudessaan, kyllähän tuolla pärjäisi jos vaan osaan lukea koiraa ja osaan tulkita sen, mikä on poukkoilua ja missä on oikeasti kulma. Jäljellä näkyy hyvin Stepin vilkkaus, se tekee kyllä tosi intensiivisesti töitä ja keskittyy, mutta se vaan reagoi tosi voimakkaasti ihan kaikkiin hajuihin mitä jäljellä ja sen läheisyydessä on, en tiedä poukkoileeko vanhojen harhojen, riistan hajujen vai minkä perään, mutta jokin sitä jäljellä häiritsee. 

Meidän hieno jälkikaavio:

Untitled_Image-normal.jpg