Viime viikolla käytiin joku päivä (maanantaina?) treenaamassa Lagun hallilla aksaa. Kentällä oli valmiina pätkä jostain viikonlopun koulutuksen radasta, niin kokeiltiin sitä. Siinä oli hankala pimeä putkikulma aan ja toisen putken välissä. Siinä ei ollut mitään ongelmaa, Fisu oli tosi hyvin kuulolla ja kilttinä. Muutenkin tuntui tosi kivalta, aata tehtiin pari kertaa ja juoksi hyvällä rytmillä, ja hypyillä kääntyi ja kokosi hyvin vaikka olikin aika hurjana. 

Muina päivinä treenattiin sitten vain tokoa. Tiistaina käytiin kuvaamassa Heidin kanssa Sporttirakin nettikurssille videoita, ja treenasin samalla Fisun kanssa. Teemana oli kuuntelutreeni, ja Fisu oli ihan yllättävän hyvä! Ruutu/kierto/merkki/ohjattu erottelut sujui ihan todella hyvin, keskittyi ja ei mokannut juuri mitään. Hyvä Fisse! Toisessa kuuntelupätkässä oli luoksetulo, ruutu, kaukot ja zeta ja niissä ei kerrassaan mitään, kaikki onnistui kerrasta. Vikassa lyhyessä pätkässä sivulla ei olisi halunnut pitää kapulaa seuratessa, vaan pudotti. Tätä täytyy treenata, sivulla olo tuntuu jotenkin epäluontevalta vielä kapulan kanssa. 

Torstaina käytiin Laton tokotreeneissä kuokkimassa. Otettiin alkuun paikallaolo, siinä palkkasin istumisesta ja maahanmenosta. Oli hyvä. Sitten omalla vuorolla aloitettiin tunnarilla. Tehtiin häiriötreeniä, jossa kapuloiden seassa oli avustajan hajuisia leluja ja muuta tavaraa. Alkuksi oli aivan pihalla ja toi vaan mitä sattuu. Moitin nätisti ja pyysin yrittämään uudestaan, kerran yritti vielä tuoda yhden väärän kapulan mutta kun sekään ei kelvannut, alkoi tosissaan tekemään töitä ja onnistui. Kerran kun olin saanut palkattua oikeasta, ei mokannut enää ollenkaan vaikka vaikeutettiin piilottamalla omaa rojun sekaan pahemmin. Tosi hyvä treeni! Sitten tehtiin kiertoa, tai siis lähinnä nostoa, hyppyä ja palkkasin käsikosketuksesta kapulan kanssa. Oli ihan hyvä. Kerran otettiin kokonainen kierto ilman stoppia, sivulla oli vähän tahmea joten pyysin tekemään muutaman maahanmenon ennen kun sai mennä. Kierron takana oli namialusta, muisti syödä namit. Kierron jälkeen otettiin seuraamista, tarkoitus oli huomauttaa, jos yrittää istua hitaassa käynnissä, mutta eipä se pahemmin yrittänyt, vaan pysyi jaloillaan. Lopuksi vielä muutama eteenmeno valmiina oleville leluille, oli hyviä.

Perjantaina hurautettiin Ouluun, ja lauantaina oli aksakisat OKK:n hallilla. Kahdella ekalla radalla tuomarina Mika Moilanen, vikalla Hilpi Yli-Jaskari. Eka rata oli hyppis, oikein tyypillistä Suomi-agilitya. En yhtään ihmettele, että suomalaiset eivät pärjää maailmalla... Todella epälooginen rata, joka esteeltä pitää kääntyä tiukasti eikä missään kohtaa voi antaa koiran kunnolla kiihdyttää ja antaa hakea itse esteitä. Loppu"suoralla" vielä maxeille todella vaarallinen kohta, jossa suurin osa valitsi sellaisen ohjauksen, jolla joko sai koiran jaloilleen tai juoksemaan päin siivekettä/rimaa. Onnistuin jotenkin kuitenkin kasaamaan itseni vaikka ärsytti inhottava rata, ja tehtiin ihan kelpo nolla. Loppuun suunnittelin suosiolla aika kökön valssi-takaaleikkaus kuvion, joka oli sentään turvallinen, ja se toimikin tosi hyvin. Aika lujaa mentiin, ja sija 1./32.

IMG_1508.jpg

Toka rata oli agirata, ei juurikaan sen kivempi kuin eka rata. Puomia ei ollut ollenkaan! Etenkin alkua mietin, kolmoshyppy oli vaikea ohjata niin, että ei tulisi yllärinä koiralle, kun ei ollut juurikaan tilaa liikkua ettei vahingossa työnnä koiraa ansaputkeen heti ekan hypyn jälkeen. Sitä varmaan pähkäilin suurimman osan koko rataantutustumisesta. Myös lopussa tosi ahdas kohta, jossa aika moni otti suosiolla pidempää kautta, mutta päätin survoa Fisun silti nopeampaa reittiä kun se kuitenkin kääntyy niin pienesti. Rata meni aika kivasti muuten, paitsi keinun jälkeisessä takaakierrossa rima alas. Olin ehkä vähän tiellä, mutta toisaalta, ollaan me noita takaakiertoja treenattu, että pitäisi ne alkaa pysymään... Vitosella luokan nopein aika.

Vikalle radalle vaihtui tuomari, ja rata olikin oikein mukava ja sujuva. Ei mikään kamalan vaikea, mutta jotenkin nollia tuli silti aika vähän. Helpon radan syndrooma ehkä? Tää rata meni ohjauksellisesti aika kivasti, puomin jälkeen takaakiertoon ajauduin hiukan liian lähelle itse mutta tässä Fisu kuitenkin piti riman. Keppien jälkeinen takaakierto arveluutti hiukan, tutustumisessa tuntui koko ajan että huitaisen vahingossa omalla kädellä siivekettä, mutta en sitten radalla onneksi osunut. Sujuvalla nollalla maaliin, ja tälläkin radalla Fisu oli aivan omilla sekuntiluvuillaan... Eli sija 1./31.

IMG_1506.jpg

Kisaturisteileva Sara pääsi treffaamaan omaa aikalaistaa, eli 13v Retku-muoria, jonka kanssa Sara on kisannut samoja kisoja ollessaan nuori. Reippaita mummeleita molemmat :)

IMG_1505.jpg

Fisukalanen osui myös muutamaan Jarmo Riston ottamaan kuvaan Oulussa.

_DSC3498.jpg_DSC3504.jpg_DSC3727.jpg_DSC3733.jpg

Sunnuntaina ajeltiin sitten koko päivä Helsinkiin, koirilla tuli ihan vain lepopäivä. Tänään Helsingissä käytiin aksaamassa Ojangossa ennen kun lähdin ajamaan takaisin Pohjanmaalle. Tehtiin jotain radanpätkää joka kentällä oli valmiina, se sattui sisältämään aika kivoja paikkoja erotteluille. Eli sama kohta jossa muutama eri vaihtoehto eri esteistä, esim. keppien jälkeen joko hypyltä putkeen, hypyltä putken ja muurin ohi kauempana olevalle hypylle tai sitten hypyltä muurille. Kaikki variaatiot onnistui, tosin esteiden ohituksessa vähän kyseli. Toinen kohta oli hypyltä putkeen tai samalta hypyltä putken edessä olevalle hypylle takaakiertoon. Tässä yllättäen olikin vaikeampi saada Fisu putkeen kuin hypylle. Pitäisi varmaan muistaa välillä tehdä myös oikeasti helppoja ja vauhdikkaita irroittelutreenejä. Vika erottelu oli vielä aalta suoraan putkeen tai putken vieressä olevalle hypylle takaakiertoon. Tämäkin onnistui heti ekalla, mutta vähän valui takaakiertoon mennessä ensin putkelle päin. Aat oli nyt kaikki hyviä, nyt tuntuu olevan joku hyvä kausi aalla menossa.