Eilen treffattiin taas koko porukalla Puumalaisten kanssa, ja itseasiassa mukana oli muitakin sukulaisia, mm. Riski-eno. Treenattiin Orimattilassa heppamaneesissa, eli aivan uudenlainen paikka meille. Fizz teki luoksetulon stoppeja, häiriökontaktia, seuraamista, ruutua ja noutoa ekalla kierroksella, ja toisella kierroksella jääviä ja kaukoja. Fizz tuntui tosi kivalta, keskittyi superhyvin tekemiseen häiriöstä ja vieraasta paikasta huolimatta. Luoksetulon stopit ehkä sellaisia keskinkertaisia, välillä on tehnyt pehmeämmällä alustalla (lumessa) vielä parempia, ja nyt tuli kyllä aivan törkeetä vauhtia luoksetulot, eli tietysti stoppaa paremmin jos vauhti on hitaampi. Seuraaminen oli juuri sitä, mitä se on nyt lähiaikoina ollutkin, eli on liian tiivis ja liioittelee käännöksiä, mutta asenteesta tykkään <3 Häiriötreenissä keskittyi tosi hyvin. Ruudussa teki nyt taas samaa, mitä on tehnyt joka kerta vieraassa paikassa, eli jää aluksi liian eteen. Kotona tutulla kentällä ei ole tehnyt tuota enää aikoihin. Noudossa testasin, millä mallilla vauhtinouto on. Sama juttu kuin aina, eli menee selvästi kovempaa kapulalle kuin mitä tulee takaisin, ja ennakoi voimakkaasti kapulan tiputtamista. Liikkeestä seisominen ei nyt toiminut yhtään, jostain syystä tarjosi n. 100000 kertaa istumista, jota ei olla tehty varmaan yli kuukauteen... Maahanmenot oli normaaleita, eli hitaasta vauhdista ihan ok, mutta kovemmassa vauhdissa varoo pohjaa ja asettelee jalkojaan. Kaukojen m-i vaihtoa ei olla kauheasti tehty vielä muualla kuin sisällä, mutta eipä siinä mitään ongelmaa ollut. Jutustelu on treenaamisen ohella erittäin tärkeää antia treeneissä, ja näitä juttuja me pohdittiin tällä kertaa

  • takapalkka pitäisi lanseerata, sitä voisi käyttää sekä luoksetulossa että liikkeestä seisomisessa
  • noudossa voitaisi kokeilla ottaa enemmän luovutuksia loppuun asti pitkällä matkalla, kun vauhtipalkka ei selvästi oikein toimi niin jos ihan vaan varmuuden kautta vauhtikin kasvaisi?
  • häiriökontaktitreenejä paljon enemmän!
  • seuraamisessa voisin yrittää palkata Fisua poispäin musta - tää oli kamalan vaikeaa mulle, ei koiralle!! 
  • ruudussa tarvitaan avustaja palkkaamaa, jotta palkka tulisi sinne ruutuun eikä aina ruudun eteen (koska mä en osaa heittää riittävän kauas..)
  • paikallaoloissa pitää alkaa ottamaan häiriötä - alokasluokassa on kaikista pahin häiriöpaikkamakuu!

Söpöt Puumalaiset <3 Tässä video pentusten treeneistä

2015-01-04%2014.54.29.jpg

Tänään Stepin selkälausunto tuli Kennelliitosta, ja aivan priimaa koko selkä! Ei siis ainakaan johdu selän luustosta sen hyppyongelmat.