Torstain aksassa kouluttajana taas Timo Liuhto. Treenasin Stepillä, kun rata näytti niin ikävän vaikealta ja hirmuista kääntövääntöä. Ei se sitten kuitenkaan niin paha ollut kun tehtiin, tai ei ainakaan Stepin kanssa. Stepsu kulki aika kivasti, ei tarvinnut oikeastaan hinkata mitään, kaikki meni vaivattomasti oikein. Sarppa pääsi ulkokentällä vähän tottistelemaan, otin ekaa kertaa tänä vuonna noutoa isolla kapulalla. Jotenkin Sarppis oli vähän vaisun oloinen, teki kyllä mutta ei ollut kovin innokas (koskapa se oikeasti olisikaan innokas tottiksessa.....), vähän hitaat noudot. 

Perjantaina Muffi oli koulussa yleistutkimusharjoituksissa koe-eläimenä, itse en ollut mukana mutta Muffi oli reipas ja kuulemma tervekin :) Illalla se pääsi Emman kanssa aksaamaan, ei ollut osannut takaakiertoa (osasi kyllä vielä torstaina tosin...). 

Lauantaina Ojankoon aksaamaan, Stepsulle 2 agistarttia ja viimeisen SM-nollan jahtausta. Eka rata oli aika hankala, medeissä tuli vissiin joku 2 nollaa (50 koiran luokassa...). Olihan siinä muutama ansa, mutta ei mikään paha mun mielestä. Lähdin sillä asenteella että Stepsu on ihan hidas ja ehdin joka paikkaan tekemään persjätön/valssin/niiston mutta en sitten ehtinytkään :D En ehtinyt läheskään kaikkiin ohjauksiin jotka olin suunnitellut, mutta onneksi ajatus kulki ja ehdin vaihtaa suunnitelmaa lennosta. Ihan kohtalainen rata, yksi isompi moka kun olin puomilla toooosi paljon jäljessä ja Step karkasi kontaktilta, ja jäi siihen sitten pyörimään ja empimään että missä seuraava este. Mutta vika SM-nolla tuli :) Tulos 0vp ajassa -13,73s ja sija 2./53

Toinen rata oli paljon helpompi, oikeastaan tosi helppo. Ei mitään ihmeellistä. Ja ihan kivasti menikin, paitsi että jätti jostain syystä 2 vikaa keppiä pujottelematta! Kepit oli ihan suoralla, mä olin vieressä, liikuin suoraan eteenpäin, ei mitään järkevää syytä lopettaa kesken... Otin kepit alusta, ja sitten meni hyvin. Mikä lie aivopieru... Tulos 5vp.

Lauantaina illemmalla käytiin vielä tottistelemassa, kävin kokeilemassa hyppyjä talven jäljiltä. Kenttä oli aivan lumessa vielä, jouduin tamppaamaan esteiden edustat että uskalsin hypyttää. Sarppa yritti ensin kiertää hypyn myös mennessä, mutta en päästänyt, lopulta uskalsi hypätä ja sen jälkeen ei ollutkaan mitään ongelmaa, meni puhtaasti yli. Takaisin kiersi joka kerta oikean kautta. Estenouto oli hieno, siinä ei mitään ongelmaa. Stepsu sai kokeilla myös, se yritti myös kiertää esteen ekalla yrityksellä, en hyväksynyt, ja uusinnalla hyppäsi ok. Estenouto oli Muffellakin hieno.  

Tänään aamulla käytiin tyttösten ja Tiian kanssa Malminkartanossa lenkkeilemässä ja treenaamassa tokoa. Otin Stepille häiriöseuraamista, eli ripottelin kentän täyteen palloja ja leluja ja seurautin niiden seassa. Ei mennyt halpaan, piti hyvin kontaktia. Tehtiin myös zeta, siinäkään ei ongelmaa. Sarppa teki myös vähän seuraamista, taas oli vähän vaisu.

Sitten suoraan hakutreeneihin Tuupakkaan. Otin Saralle ratatreenin, 3 ukkoa ja 2 tyhjää. Meni ihan kivasti, tyhjät oli molemmat oikein hyviä (toisella yritti ensin citykoirailla, ja juosta sulasta kohdasta, vaikka en sinne lähettänyt), tokavikaa löytöä ei löytänyt yhdellä pistolla vaan juoksi ohi, uudella lähetyksellä löysi. Ilmaisussa ei mennyt maahan, ja kun maalimies ei palkannut, yritti tuoda uudestaan rullaa mulle. 

Illalla vielä Ojankoon aksaamaan lähinnä Ilonan kanssa. Ilona teki 3 settiä, ja mun tytöt siinä välissä kumpikin kerran. Ekalla kierroksella Ilona pääsi leikkimään, ja tehtiin lelupalkalla pientä radanpätkää. Suora putki, hyppy, mutkaputki, hyppy ja aa. Tehtiin ensin pari kertaa pelkkä mutkaputki, kun niihin Ilona ei oikein tahdo irrota, ja sitten vauhdin kanssa. Tosi lähelle saan mennä työntämään mutkaputkeen, muuten kääntyy vaan haukkumaan mulle. Suoraan putkeen, hypyille ja aalle sen sijaan irtoaa ihan hyvin. Aan juoksi joka kerta hienosti, ja 55cm rimat ei tuottaneet mitään ongelmaa. Sitten Stepsun kanssa välissä kontakteja, puomit oli tosi nopeita :O Sitten Ilona taas vuoroon, tällä kertaa tehtiin keppejä ja puomia. Kokeilin nyt keppejä vähän erilaisella lähestymistavalla, eli laitoin ohjurit kujakeppeihin ja tehtiin suht leveällä kujalla. Jospa Ilona tästä hoksaisi ohjureiden idean, ja sitten voitaisi siirtyä suoriin keppeihin+ohjureihin. Meni tosi kivasti, 100% oikein :) Sitten puomia namialustalla, tämäkin meni kivasti, menee tosi vauhdilla loppuun asti. Puomia voisi alkaa myös ottaa jo osaksi rataa, menee sen verran hyvin jo. Sitten Ilona tauolle ja Sarppa vuoroon, se sai tehdä puomia. Treenasin valsseja puomin jälkeen, oli hiiiiiidas joka kerta kun menin edelle :( Menee hyvin loppuun asti jos jättäydyn taakse, mutta jos juoksen ohi, jää tuijottamaan mua alustasta huolimatta. Lopuksi vielä Ilonan kanssa ohjauspätkää uudestaan mutta tällä kertaa toisin päin. Hyvin meni tämäkin, suoralla sain jo ihan tosissani juosta, sehän meni kovaa! 

Untitled_Image-normal.jpg