Tällä viikolla ollaan keskitytty pk-treeneihin. Sunnuntaina tein Stepille keppijekkujäljen, aivan lyhyt ja muuten helppo jälki, mutta keppejä 7, ja kaikissa joku haaste. Jälki vanheni 2h, jana oli joku 15m ja lähti oikealle. Jana oli tosi hieno, hyvin otti nyt oikeaan suuntaan jäljen. Eka keppi (vähän maan sisään haudattu) jäi, mutta sen jälkeen kaikki nousi, vaikkakin vaikeuksia oli. Erityisen vaikeita oli sammaleisen kiven/kannon päällä oleva keppi, sekä maakuopassa oleva keppi. Step menee selvästi maastonmuotojen mukaan ja kiertää tälläiset "esteet", ja sellaisilla kohdilla kepit siis jäävät helposti.

Samalla kertaa Fisu sai tehdä janatreenin, jossa taas jäljen leikkauspisteessä oli iso keppi, ja n. 100m jäljen päässä tavallinen keppi. Fisun jana meni kivasti, lähtee kivasti aika suoraan, ja reagoi hyvin keppiin.

Sunnuntaina kävin Helsingissä, ja treenattiin Shantin ja Tiian kanssa tokoa. Fisu teki ohjattua, nyt ei mokannut kertaakaan merkkiä. Sen sijaan nostot oikealla kapulalla oli nyt jostain syystä rumia, näitä pitäisi varmaan treenata ihan erillisenä. Tehtiin myös Stepin ja Fisun kanssa henkilöryhmä, molemmat olivat varsin pätevinä.

Maanantaina treenattiin lähinurmella pk-hyppyä. Fisu hyppi metristä mennen tullen hienosti 650g kapula suussa, varsin hyvällä kaarella ja kevyesti loikkaa :) Stepin hyppy on kaukana nätistä ja kevyestä, mutta yli kuitenkin.

Tänään Fisu pääsi vähän ex-tempore viralliseen silmätarkastukseen, kun meillä oli töissä silmätarkastuspäivässä tyhjää. Fisullahan ei ole silmiä tutkittu nyt aikuisena aiemmin. Hienot ja terveet silmät oli, ei mitään vikaa :) Hyvin siis kelpaa katsella lampaita ja aksaesteitä! Illalla töiden jälkeen käytiin tekemässä Stepille viimeistelyt ennen lauantain koetta, eli jälki, ja sen vanhetessa tottis ja esineet. Tottiksessa tehtiin pieni kierros seuraamista ja palkkailin hyvästä asenteesta, esteet ja eteenmeno. Hyppäsi vieraalla kentällä ja vieraalla esteellä varsin hyvin, reippaasti mennen tullen ja hyvällä draivilla. Eteenmenokin oli tosi hieno, lähti tosi hienosti suoraan vaikkei nähnyt palloa. Fisu teki myös esteet ja eteenmenon, tosi molemmat vain toiseen suuntaan, kun silmien pupillat olivat vielä silmätippojen jäljiltä vähän laajat, enkä halunnut hypyttää aurinkoa päin. Hyppäsi taas tosi hyvin ja reippaasti, ja este myös hienosti :) Eteenmenossa ei nyt nähnyt palloa eikä sen vientiä. Hyvin silti otti virittelyt, ja kyllä lähti, vähän vasemmalle vinoon, mutta ei pelkoa ettei irtoisi.

Sitten esineitä. Vietiin Fisun kanssa yhdessä esineet, ja sitten laitoin Fisun odottamaan ja Step haki esineet. Step teki aivan jäätävän hienon esineruudun. Kaikki kolme esinettä suorilla, vauhdikkailla pistoilla ilman mitään ylimääräistä. Tästä jos mistä jäi hyvä mieli :) Fisun kanssa sen sijaan meni aika väännöksi. Fisu ei taaskaan katsonut keskimmäisen esineen vientiä. Eka esine oli hyvä ja löytyi heti, tokalla olisi lähtenyt varmaan sataan kertaa oikealle vinoon kolmannen esineen suuntaan, jonka viennin selvästi muisti. Olin tässä nyt tiukkana, en päästänyt, ja lähetin tsiljoona kertaa, kunnes lopulta luovutti ja lähti suoraan, ja löysi esineen. Sitten vielä kolmas esine, joka luonnollisesti oli helppo. Ei jätetty vääntöä tähän, vaan kävin keräämässä merkit ja samalla tiputin Fisun huomaamatta samaan kohtaan keskelle taakse uuden esineen, jotta nään, menikö mitään perille. Taas mentiin, muutaman kerran juoksi taas mihin sattuu, mutta huomattavasti vähemmällä otti nyt onkeensa ja löysi.

SItten vielä jälki. Olin tallonut Stepille jäljen ja Fisulle janatreenin, jota pidin "varalla" Stepille jos en ole tyyytyväinen sen janaan. No, onneksi oli erillinen janatreeni, koska Stepin janalla käveli kaksi ihmistä just kun otin Stepsua autosta. Huoh, ei auta vaikka ajan keskelle metsää tuhannen pikkutien päähän, aina sinnekin joku löytää. No, jana oli sitten huomattavasti lyhyempi kuin olin suunnitellut, kun oli pakko mennä harhojen ohi lähettämään. Lähti hyvin, mutta sai hajua harhoista ja lähti taittamaan niiden suuntaan, ja jouduin lähettämään uudestaan. Nosti jäljen ok, ja lähti kivasti jäljestämään. Jälki oli 710m pitkä, 6 keppiä, 2h. Eka keppi oli aika pian janan jälkeen, sen nosti nätisti. Toka keppi jäi, en muista tarkkaan mihin olin sen laittanut. Kolmannesta kepistä kans yli, mutta tämän muistin, nuhtelin vähän, pyysin takaisinpäin ja käskin etsimään tarkemmin, niin keppi löytyi. Voi kurjuus kun kepit eivät vaan nyt nouse! Ehkä varuiksi annan Stepille vielä nenäpunkkihäädön, jos se ei vaan haista kunnolla. Loput kepit nousi hienosti ja kulmat meni aika kivasti. Otettiin sitten vielä Stepin kanssa Fisun janatreeni, eli 30m pitkä jana, jossa päässä iso keppi, ja n. 50m jäljen päässä toinen keppi. Tämä meni nyt ihan tosi kivasti, eteni hienosti suoraan, nappasi jäljen, tarkasti takajälkeä mutta kun kiristin liinaa, niin kääntyi varsin helposti, otti oikean suunnan ja löysi siitä heti palkaksi ison kepin. Jes. Toinenkin keppi nousi. Nyt on siis jäljen viimeistelyt tehty, jos jaksan, niin ehkä teen huomenna tai perjantaina vielä pienen ilmaisutreenin. Sitten ei auta muu kuin toivoa, että edes se neljä keppiä nousisi.

Fissellä on ainakin asiallisen kokoinen keppi :)

IMG_0551.jpg