Ollaan vietetty tosi aktiivinen viikonloppu, sen verran kiire on ollut että en oo edes ehtinyt kirjottamaan. Lauantaina aamulla oltiin Koneen kentällä mölli-tokokisoissa Saran kanssa, ihan vaan treenaamassa viretilaa.
Oltiin alokasluokassa, mutta kisan ulkopuolisina, eihän se nyt olisi reilua mennä evl:n koiran kanssa käärimään vaan kaikki palkinnot sieltä... Step oli mukana ihmettelemässä koiramäärää ja äiti liikkuvana koiranaulakkona. Itse suoritus meni näin.

Luoksepäästävyys: 10 hehee Sara oli vähän hämmästyneen näköinen, miks toi tyyppi tulee tänne? Pysyi kuitenkin sivulla kiltisti.
P-makuu: 10 pysyi tapansa mukaan nätisti, vaikka molemmilta puolilta lähti koirat käppäilemään.
Seuraaminen hihnassa: 9 alotettiin liike ihan samaan tapaan kun normaaleissa kisoissa, vähän ajan päästä Sara alkoi pikkuisen jätättämään, nykäisin hihnasta ja sanoin hyi, Sara näytti ihan tyrmistyneeltä. Siis mitä, enkä mä voikaan enää pelleillä edes kisoissa!?!??
Seuraaminen vapaana: 8 aloitettiin taas normaalisti, täyskäännöksen jälkeen meinasi vähän jätättää, joten tarkoituksella hidastin että sain sen mukaan, muuten ihan ok, lopuksi palkkasin, siitä meni tuo 2p. Tässä video seuraamisesta: http://uk.youtube.com/watch?v=r34Y1iIXTcY
Liikkeestä maahanmeno: 8 nätti oli, nyt en antanut liioiteltua käskyä ja palkkasin lopuksi, siitä siis pistemenetys.
Liikkeestä seis:10 oli hieno
Luoksetulo: 7 voi possu! Sara yritti tulla suoraan sivulle, kun huomasin sen aikeet, otin askeleen taakse ja S korjasi, palkkasin siitä ja en ottanut sivulletuloa loppuun ollenkaan.
Hyppy: 10 hehee ei olla tehty alokasluokan kisojen jälkeen tätäkään, mutta kyllähän se hypätä osaa ja tietää myös seis käskyn, joten ei ongelmia
Yleisvaikutelma: 8 palkkaamisen takia

Yht. 175p ja olis ollu kai 2. sija jos oltais oltu kisassa mukana. Tämä oli kyllä ihan höydyllinen juttu, kun Sara totesi että täällähän saa palkkaa, se teki tosi nätisti, kaikki perusasennot oli hurjan kauniita ja kontakti pysyi koko ajan, seuraaminen jättöliikkeissä hienoa. Hyvä hyvä, toivottavasti tää fiilis jää ensi lauantaille asti.

Illalla mentiin sitten mun poikakaverille Joelille, ja käytiin tekemässä esineruutua. 3 esinettä, kaikki aika vaikeita, mikään niistä ei haissut multa. Eka oli joku vesiletkun pää, sellainen pieni kova muovinen putki. Siihen ei ilmeisesti tarttunut yhtään haju, Sara juoksi ihan sen vierestä eikä saanut hajua. Lähetin monta kertaa, mutta ei, joka kerta juoksi vaan suoraan ohi. Yhdellä pistolla kävi hakemassa seuraavan esineen, joka oli teippirulla. Kun Sara ei millään meinannut löytää esinettä, kävin koskemassa siihen itse et siinä oli ihan tuore haju, ja lähtin Saran ihan siitä parin metrin päästä. Nyt vihdoin sai hajun kun oli ihan esineen päällä ja toi sen. Siitä palkka ja sitten kolmannelle, joka oli kovat muoviset suojalasit. Ne löytyi tokalla pistolla, ekan lähetin huonosta kohtaa ja Saa painui ulos alueelta.

Myöhään illalla päästin Saran ja Stepin keskenään hetkeksi pihalle tekemään tarpeitaan ja kun avasin oven kutsuakseni ne takaisin, Stepin pää nousi terassilla olevasta isosta kattilasta, jossa oli ilmeisesti edellisen päivän kalakeitot. Penne oli saanut kattilan kannen auki ja pistellyt siinä parissa minuutissa melkein koko kattilallisen suuhunsa. Ja sen oli näköinenkin, sillä oli nimittäin The Maha. Pentu oli aivan pallon muotoinen, näytti siltä kun olisi viimeisillään tiineenä ja mahassa olis ainakin 10 pentua... *huoh* tälläistä se on ahneen possun kanssa! Yöllä sitten herätti useaan kertaan ja halusi pihalle, pissahätä oli hirmuinen. Että sillä lailla meillä.

Sunnuntaina aamulla lähdettiin Santin ja isojen koirien kanssa Karjaalle treenaamaan viestiä, mentiin ihan tarkoituksella samaan maastoon missä oli viime syksynä viestikoe. Löydettiin maasto hyvin ja kävelin tuttua rataa koirien kanssa. B-pisteelle jouduin tekemään pienen mutkan kun vastaan tuli pari lenkkeilijää sakemannin kanssa, enkä halunnut mennä ihan samaa reittiä niiden kanssa. Kokeessa B-pisteenä toiminut paikka löytyi ja lähetin sieltä Saran eka. Sara juoksi hienosti, ja sitten Dante perään. Dante ei meinannut eka lähteä, kääntyi takaisin ihmettelemään, mut lähti kuitenkin hitaasti menemään kun karjaisin vie! Sitten jälkipätkä, se kohta joka kokeessa oli c-piste, tuli niin aikaisin että päätin mennä vähän pidemmälle. Löysin hyvän paikan ja aloin ottamaan koiria vastaan. Sara tuli ekana, hienosti oikeaa reittiä kovaa vauhtia. Dante seuraavaksi, sekin tuli hienosti mut oli tosi väsynyt joten vain Sara lähti takaisin. Lähetys oli hyvä, lähtöääniäkin tuli. Sitten toinen jälkiosuus. Olin ihan varma että se paikka mikä kokeessa oli d-piste, tulee ihan kohta, joten kävelin, ja kävelin ja kävelin, kunnes vastaan tuli joku aita, niin että en enää päässyt eteenpäin, olin näköjään eksynyt radalta jossain vaiheessa. Jälki oli varmaankin ylipitkä, ainakin joku 600m, mut en jaksanut lähteä takaisinkaan, joten annoin olla. Sara tuli taas hienosti, ihan oikeaa reittiä. Taitava likka! Hengailtiin siinä joku 10min ja lähetin sitten takaisin. Hetsasin oikeen kunnolla, etä Sara jaksaisi vikan matkan, ja lähetin. Sara lähti hienosti, yhtä kovaa kuin aina. Odotin pikku hetken ja lähdin Danten kanssa kävelemään takaisin. Ja n. 200m päässä mitä näinkään!! Sara seisoi siellä keskellä metsää ja katsoi vaan mua vähän nolon näköisenä. Karjaisin sille että hyi, vie, mutta se ei ottanut kun pari askelta ja jäi taas seisomaan. Voi h%=?"¤&%ti oliko pakko nyt kääntyä, koko muu treeni meni niin sairaan hyvin!! Kunto ei näköjään sittenkään riittänyt vielä noin pitkään matkaan, tosi kiva, tässä ei enää ole paljoa tehtävissä ennen Raisiota... Olin Saralle tosi vihainen, ja otin sen hihnaan. Käveltiin yhdessä sitten vähän b-pisteestä vielä ohi, sellaiseen kohtaan mistä oli helppo suora enää Santin luo. Lähetin siitä sitten eka Danten ja Saran Danten jälkeen. Nyt lähti kyllä sitten ihan sikakovaa ja juoksi loppuun asti. Mutta ei kyllä ole yhtään luottavainen olo Raision suhteen!

Eilen oli myös Stepin 4kk päivä, sen kunniaksi taas mittailtiin ja punnittiin. Step on kyllä ihan saman kokoinen kun mitä Sara oli sillon! Stepiltä on nyt lähtenyt 8 hammasta.

Korkeus: 40cm
Paino: 8,2kg

1465120.jpg
Step 4kk

1465124.jpg
Step kukkien keskellä (meillä on täällä jo ihan kevät :D)

Otettiin Saran kaa tokoa tänään, eka luoksetulo suorana, nyt ei yrittänyt sivulle. Sit ruutu, merkki harvinaisen hyvä, ruutuun kovaa ja stoppi keskelle. Jee, tää oli oikein hieno! Otettiin heti uusiksi ilman merkkiä, taas yhtä hieno. Sitten noudon luovutusta, hienosti meni, ja tunnari, myös hieno. Loppuun kaket, eka seisomisella alkava sarja, siinä kaikki ok, sit istumisen sarja, jossain vaiheessa vilkaisi sivulle, eikä noussut seisomaan ekalla, siihen toinen käsky. Otettiin vielä sitten ihan lähietäisyydeltä seiso-istu vaihtoa, kun siinä meinaa tulla ihan pikkuisen eteenpäin.