Sunnuntaina agilitykisat Saran kanssa Kivikossa. 2 starttia, hyppäri ja agirata, tuomarina Minna Räsänen. Molemmat oli ihan kivoja ratoja, ei mitään kauhean vaikeita. Jotenkin oma fiilis oli  kuitenkin vähän hukassa, en oikein keskittynyt, ja vähän löysin rantein lähdin radalle. Ei tiedä koskaan hyvää Saran kanssa... No alku meni superhyvin, ehdin valssiin ja pääsin kierrättämään takaakierron lyhyempää kautta, kovin moni maxiohjaaja ei tainnut uskaltaa edes yrittää... Sitten putkenpään ohitusta edeltävällä hypyllä kiljaisin Saralle oikein kovaa "putkeen", Sara kääntyi katsomaan mua ja pudotti riman. Äly hoi, miksi ihmeessä mä edes käskytän putkeen, kun ollaan tekemässä putken OHITUSTA, eli mä en siis nimenomaan halunnut sen menevän tyrkyllä olevaan putkeen.... Huoh! No putken ohitus meni hyvin käskystä huolimatta. Sitten mulla alkoi valua rintsikan olkaimet, mikä raivostuttava tunne kesken agilityradan. Saran pujotellessa nostelin sitten olkaimia, ja siinä samalla mua alkoi naurattaa, on siinäkin hyvä agilityohjaaja, kun nostelee olkaimia kesken radan :D Loppurata meni sitten ihan plörinäksi, kun mä vaan hekottelin itselleni. Hyl tokavikalla esteellä, kun en ollut siellä päinkään missä piti olla. 

Tokalle radalle tsemppasin, ja sainkin paremmin fiiliksen, mutta inhottava rankkasade vähän laski motivaatiota... Mietin vaan mielessäni, että onneksi ilmottauduin vain kahdelle radalle. Tämä rata meni oikeastaan aika kivasti, mutta yksi rima alas. Nyt en kiljunut mitään riman päällä, enkä huomaa tehneeni muutenkaan mitään mikä saisi Saran pudottamaan. Harmi vitonen. Tässä video.

Aksakisojen jäähdyttelylenkillä kävin ottamassa pk-hyppyä pari kertaa. Otti kosketuksen takaisin tullessa, mutta muuten hyvä. Ja hyvin jaksoi vaikka oli jo tehnyt kaksi agilityrataa. 

Illalla mentiin omaan rantaan treenaamaan vepeä. Otin Saralle 2 vientiä ja veneen haun. Ekassa viennissä taas epäröi, toinen oli hyvä. Eka oli ihan lähellä, jossai 10m kohdalla, toka n. 20m kohdalla ja siirtyi kauemmas Saran uidessa. Veneen haku myös pitkällä matkalla, soutajilla kesti ikuisuus soutaa niin kauas, kun veneen toinen airo on vähän rikki, Sara ehti jo kyllästyä odotellessa, katseli vaan sorsia eikä lähtenyt hakemaan venettä ekalla käskyllä. Meni kuitenkin lopulta, ja hienosti toi veneen rantaan. Step sai odotellessa tehdä myös muutaman viennin ihan lähietäisyydeltä, se on oikein innokas pieni vepekoira :)

Vepetreenien jälkeen käytiin vielä tekemässä esineruutu-kaistale lähimetsään. Stepille 3 esinettä, 2 ekaa haki hienosti ja nopsaan, ja kolmatta (sukka) ei olisi halunnut tuoda ollenkaan. Viime syksynä sama juttu, ei halunnut tuoda sukkaa esineruudusta. Haisee vissiin pahalta sen mielestä? Sara otti yhden esineen niin että Lea kävi viemässä sen Saran nähden, meni ihan hämilleen kun oli näin helppo treeni, ja juoksenteli vaan jälkiä pitkin. Huusin pois ja lähetin uudestaan, nyt haki hienosti.

Vepetreenien  jälkeisellä lenkillä ammuttiin myös yksi laukaus koirien painellessa vapaana. Step säpsähti, muttei taaskaan reagoinut sen kummemmin.

Maanantaina Sara vietti lepopäivää, ja Step pääsi hakutreenaamaan. Oltiin Pyymosantiellä splättiradalla, Step teki neljän piston verran treeniä. Oikeaan etukulmaan suora löytö, se oli hyvä. Sitten vasempaan etukulmaan tyhjä, siellä oli kevythäkki umppari hämypiilona. Tarkisti umpparin, mutta ei hämääntynyt siitä, vaan jatkoi matkaa ja teki oiken kelvollisen tyhjän. SItten oikealle suora löytö, lähetin tosi typerästi sellaisesta kohdasta missä maasto ohjasi väärään suuntaan, no tietenkin Step teki sitten vinon piston aluetta eteenpäin, kääntyi taaksepäin ja löysi ja sai palkan siitä. Ties KUINKA mones kerta kun käy näin. Ihmekös kun se ei osaa edetä aluetta, kun saa aina vaan vahvistusta taaksepäin työskentelystä. Harmittaa. Vika ukko vasemmalla umpparissa, sinne ääniapu kun se oli ollut niin vaikea muille koirille.

Tiistaina aamupäivällä käytiin pyöräretkellä Kivikossa. Matkan varrella tein Saralle pudotetun, meni tosi hienosti, nyt ei mitään epäröintiä. Sitten tottista, Step teki ensin. Otin seuraamista, teki hyvin silloin kun ei kytännyt, silloin kun kyttäsi, pysähdyin ja odotin hiljaa että lopettaa. Sitten muutama luoksetulon loppu, vino, vino, vino ja vino :( Sitten tasamaanoutoa, tää oli tosi hyvä! SItten hyppynoutoa matalalla hypyllä (ehkä 70cm?). Aika hidas takaisin päin tullessa. Sitten pallon kanssa metristä, ekalla kolautti ihan kunnolla, tuli vissiin yllärinä että hyppy olikin niin korkea. Toka oli jo selkeesti parempi, ottaa selkeesti tukea, mutta reippaasti yli. Estettä muutama kerta matalalla esteellä, korkealla en tehnyt lainkaan. 

Saran kanssa alotettiin seuraamisella, tuntui kivalta ja palkkasin täyskäännöksestä. Liikkeestä istuminen ok, palkkasin siitä, maahanmeno samaten. Yksi luoksetulo lipputangonkierrosta, oikein vauhdikas. Tasamaanouto myös hieno. Hyppynoudossa kahmaisi kapulan vähän huonosti, pudotti, joutui nostamaan uusiksi ja aika huonolla vauhdilla yli, otti kunnolla tukea, mutta tuli kuitenkin, joten siitä kunnon palkka. Estenouto oikein hieno. Otettiin siiten muutama hyppy ja este vielä pallon kanssa, meni oikein hienosti. Loppuun eteenmeno, sekin hyvä.