Alkuviikko meni Pieksämäen seikkailusta toipuessa, Stepsua ei paljoa näkynyt kun se suorastaan asui sängyn alla. Maanantaina kävin ottamassa hyvin lyhyen palauttelutokon Stepsulle, teemana kaikki on kivaa ja kaikesta saa palkkaa. Oli kivaa, eikä treenatessa näkynyt merkkiäkään väsymyksestä. 

Keskiviikkona (tai ehkä tiistaina, olen ihan sekaisin päivistä) käytiin tekemässä jälkeä ja esineruutua. Talloin ensin jäljen vanhenemaan, ja odotellessa tehtiin eskoja. Ruutu oli aika pieni, joku 20m*50m, esineitä 3, joista 2 molemmissa takakulmissa ja yksi ihan edessä. Stepsu teki ensin, ekalla lähetyksellä juoksi vaan eikä löytänyt yhtään esinettä, sen jälkeen 2 pistoa ja 2 esinettä. Sara oli aika hyvä, molemmat takaesineet löytyi helposti, mutta etuesineestä meni pari kertaa yli, mutta sitten kun sai hajun, niin sai sen tosi kaukaa ja malttoi paikantaa kiltisti.

Jäljellä teemana pitkä jälki ja pitkät keppien välit. Kovin tarkkaan en osaa arvioida, kuinka pitkä jälki oli, kun en laskenut askelia, mutta jäljestysajasta (16min) päätellen lähemmäs 1km. Polun ylityksiä tuli tosi paljon, ja teräviä kulmia tein taas kun niissä on vielä treenattavaa. Olosuhteet olivat tällä kertaa huomattavasti helpommat kuin viime jäljellä, nyt oli kostea maa ja satoi. Stepsu jäljesti aivan loistavasti alusta loppuun, janalta heti oikeaan suuntaan, kaikki kulmat selvitti itse, etenkin pari viimeistä meni aivan superhienosti. Jäljesti tasaiseen tahtiin sopivaa vauhtia (normi kävelyvauhti), nosti kaikki kepit varmasti, ja polkujen ylityksissä ei mitään vaikeuksia. Ihan jäljen lopussa kuului ampumista läheiseltä ampumaradalta, ei reagoinut mitenkään. Voi vitsi miten tyytyväinen olen! 

tepsunjalki-normal.jpg

Tänään aamupäivällä treenattiin tottista. Stepsu alotti seuraamisella, jotenkin tuntui vähän häiriöherkältä, ehkä tässä näkyy kisasuoritukset..? Ei ihan keskittynyt täysillä, pää pyöri. Istumisessa yritti maata, toruin siitä, tämäkin ehkä keskittymättömyyttä, jääväthän sillä on aivan supervarmat. Suora luoksetulo sairaan nätti. Kokeilin taas pitkästä aikaa 2kg kapulaa, siinä ei mitään ongelmaa, hyvin noutaa. Eteenmenossa käskin maahan, ja vapautin siitä pallolle, kokeilen nyt, jos saisin kisatilanne-ongelman kaivettua tällä esiin treeneissä, että voisin puuttua siihen. Lopuksi vielä toinen eteenmeno ilman pysäytystä. Sarppa teki myös seuraamista, noutoa ja eteenmenon, jotenkin oli vähän löysän tuntuinen joten en tehnyt kovin paljoa.