Otettiin tänään tokoa Barona areenalla, edelleen tarkoituksena Saran taitojen tarkistus. Sara alotti luoksetulolla, otin ihan kokonaisen. Teki ihan kivasti, seisominen ja maahanmeno molemmat ihan ripeät, vika pätkä hidas. Sitten ruutu. Merkille hidas (en hetsannut), joten kielto ja koira kiinni.

Step alotti ruudulla, voi että oli taas vaikeaa. Se ei irtoa ruutuun ei sitten millään, aina jää liian eteen. Onneksi tilasin niitä Pipa Pärssisen tokovihkoja, täytyy lukaista sieltä ratkaisuja tähän ongelmaan. Lelun kanssa menee tietty ok mutta kun pitäisi sitä treenata myös ilman lelua. Tämä on varmasti hyvin pitkälle sama ongelma kuin agissa, eli Step on niin kiinni mussa että sillä ei ole itseluottamusta lähteä yksin irtoamaan. Agilityssa auttaa kun voin palkata pallolla, se on helppo heittää palkaksi, mut tokossa ei voi palloa käyttää... Saatiin kuitenkin muutama sellainen että haki suoraan oikean paikan, niistä tosi riemukas palkka. Sitten tehtiin seuraamista, keskityttiin paikkaan. Teki ihan ok, aluksi vähän edessä mut parani loppua kohden. Otettiin vähän juoksemista, autoin namilla ja meni ok. Sitten liikkeestä istumista. Nyt oli maahanmenopäivä Stepin mielestä, jos yhtään yritin vähentää apua niin tipahti maahan.

Sara pääsi koittamaan uudestaan, jatkettiin siitä mihin jäätiin. Lähetin merkille, edelleen hidas ja jälleen kutsuin pois. En jaksanut kiikuttaa sitä taas kentän toiseen päähän tolppaan kiinni, joten hetsasin ja koitin uudelleen. Meni sairaan lujaa, ruutuun myös kovaa. Jäi vähän liian eteen, korjasin ja siirtyi ihan hyvin, siihen stoppi ja maahan. Lähempää katsottuna oli edelleen aika reunassa, hitsi kun sitä on vaikea katsoa kauempaa! Loppuosa ok, seuraamisessa edisti vähän. Sitten ohjattu, edelleen hidas merkki! Argh, ei tämä ole näköjään yhtään edistynyt. Otettiin uudestaan, nyt lähti epävarmasti ja hitaasti. Komensin kiukkuisesti että mene! ja Sara pistikin töppöstä toisen eteen ja meni oikein kauniisti. Ehkä tässäkin toimisi ihan vain auktoriteetti? :) Palkaksi siitä oikea kapula. Haki tosi hyvällä vauhdilla ja luovutus hyvä. Sitten mentiin tekemään lisää ruutua. Lyhyemmällä matkalla otettiin vaan ruutuun menoja, haki tosi hyvin keskikohdan. Sitten sitä merkkiä. Hohhoijjaa, mä en käsitä miten tää voi olla niin vaikea... Hetsaamalla menee joo mut ei sitä saa tehdä kisoissa. Jos en kuumenna ennen lähetystä, menee hitaasti.

Step pääsi Saran jälkeen jatkamaan, eli tehtiin liikkeestä maahanmenoa kun tänään Step oli sillä tuulella. Kokeilin ensin josko toimisi tällä kertaa lelulla, mut vähän heikosti meni, silmä meni päälle kuten vähän arvelinkin. Sitten lelu piilossa, meni heti paremmin mutta ei vieläkään kovin napakka. Sitten keksin ottaa haukuttamisen yhteydessä, siinähän se menee hyvin, ja se toimi kivasti. Toinen mitä pitää koittaa, niin ihan vaan namilla, nyt oli namin sen verran vähissä etten viitsinyt käyttää kaikkia tuohon. Otettiin luoksetuloa, eka läpijuoksu, toka eteen, tuli kyllä ihan kovaa mut vinoon... Otettiin sitten lyhyellä matkalla läpijuoksuja. Lopuksi vielä muutama ruudun keskikohtatreeni.