Ollaan tehty nyt muutamat jäljet joista en vaan ole kirjoittanut. Lauantaina käytiin uimassa Kattilajärvellä ja samalla molemmille koirille jäljet. Saralle ihan perus metsäjälki, aika lyhyt ja helppoa maastoa, 2 kulmaa ja 6 keppiä. Vanheni tunnin. Jälki meni hyvin, yhdestäkään kepistä ei mennyt yli vaan hyvät ilmaisut. Kulmat oli kans hyviä.

Step teki lyhyen metsäjäljen, jossa 3 keppiä ja kokeeksi kaksi namipurkkia matkalla. Alku meni hyvin, ekat 2 keppiä ja ja eka purkki nousi hyvin. Sitten alkoi keskittyminen herpaantua, vauhti kasvoi ja meni seuraavasta purkista ohi ja yritti mennä myös kepistä, en päästänyt koska se oli vika, palautin jäljelle ja nyt ilmaisi. Stepillä on ollut saman tapaisia ongelmia nyt muutamalla jäljellä, se menee liian kovaa eikä enää keskity, menee kyllä jäljen päällä mutta on huolimaton, ja kepit jäävät metsään. En tiedä mistä tämä ongelma on yhtäkkiä  tullut, Stepsulla on ollut niin hyvä ilmaisu kepeillä... Harmittaa! Silloin kun jäljellä on nameja, ongelmaa ei ole, mutta kun nyt kesällä on niitä murkkuja, niin en kovin mielelläni tekisi sille namijälkeä.

Päätin kokeilla vähän erilaisia vaihtoehtoja, miten ongelma ratkeaisi. Tein oletuksen, että ongelmana on ollut liian helpot jäljet, jotka eivät pidä Stepin mielenkiintoa yllä ja siksi se on huolimaton (Saralla on ollut tätä ongelmaa joskus). Käytiin eilen illalla Stepin kanssa pyöräilemässä Puolarmetsässä, ja tein samalla sille jäljen. Jälki oli paljon pidempi kuin meidän aikaisemmat, reilu 150m, nameja siellä täällä, välillä pidempiä pätkiä ilman nameja ja välillä pidempiä pätkiä namien kera. Loivia kulmia oli maaston mukaan, ja keppejä 3kpl. Vanheni n. 40min, ja  jälkeä ajettaessa oli jo ihan pimeää, eli ainakaan Step ei voinut löytää keppejä näöllä, hyvä kun itse löysin merkit matkalta :) Tämä tuntui toimivan, koska nyt jäljesti koko matkan keskittyneesti eikä vauhti päässyt kasvamaan liikaa, kun namiosuuksilla aina hidastui. Vain yksi murkku oli tullut namiin kiinni, Stepistä näkee tosi selvästi kun murkku pistää sitä nenään. Se ei kuitenkaan anna sen vaikuttaa enää niin paljoa, vaan jatkaa jäljestystä ihan normaalisti. Kepit nousi kaikki hienosti, vaikka keppien välit oli nyt paljon pidemmät kuin aikaisemmin. Kerran harhautui pois jäljeltä, Stepistä näki kuitenkin heti ettei ole jäljellä, joten pysähdyin ja odotin että se etsii itse jäljen. Niinhän se teki, ja jatkettiin samasta kohtaa mihin jäätiin.

Sara lähti sunnuntaina äidin kanssa Ruokolahdelle serkkujen luo, ajattelin että mukavampi sen on siellä olla, kun täällä kotona kun mä olen töissä. Siellä se saa uida lammessa ja juosta vapaana pihalla niin paljon kun jaksaa. Step jäi kotiin koska tänään illalla on hakutreenit, enkä halua jäädä pois niistä. Eilen käytiin Stepin kanssa ottamassa tokoa. Alotettiin seuraamisella, teki tosi kivasti! Paikka oli hyvä ja jaksoi kivasti pidempiä pätkiä. Täyskäännökset on vähän liioiteltuja, mutta toimivat kuitenkin. Sitten ruutua, joka oli tänään tosi positiivinen yllätys! Haki todella hyvin keskikohdan kaikilta etäisyyksiltä, ja vauhti oli aika hurja ;) Tästä tulee vielä hieno liike, musta vähän tuntuu... Sitten pari metallinoutoa, niissä ei taaskaan mitään ongelmaa, jes! Seuraavaksi pitää kokeilla hypyn kanssa. Sitten luoksetulon maahanmenoa, otin edelleen käsiavun ja naksun kanssa, palkkailin kun jarrutti hyvin. Otettiin jo käskysanaa "ligg" mukaan, ajattelin ottaa sille kokonaan oman käskyn kun maahan käskyllä se ei jarruta niin kuin haluaisin. Lopuksi vielä yksi ruutu kauempaa niin että lelu oli siellä valmiina, kovaa meni ;)