Joopa joo. Tänään oltiin kisaamassa agilitya Purinalla, 3 rataa,  joista keskimmäinen hyppäri. Tuomarina Henri Luomala. Kaikki radat oli ihan kivoja, ei mitään järkkyvaikeita, sellaista perusmukavaa menoa. Ekalla radalla jo heti alkuun kepit melkein 90 asteen avokulmassa... Mietin kovasti mitä teen siinä, päädyin viemään kepeille koira vasemmalla puolen. No, tokalla hypyllä lähdin väistämään ettei Sara hyppää mun päälle, olin silti liian lähellä hyppyä, koska rima alas ja Sara livahti selän takaa... Jotenkin ihmeellisesti räpelsin sen siitä kepeille oikeaan väliin. Sitten ihan mukavaa rataa, kunnes takaakierrossa karkasi käsistä ja haki väärän hypyn, videolta katsottuna en huomaa että itse veisin sitä sinne, ja siinä jopa kuuluu käskytän sitä "tähän, tähän" vaan ei auta, sinne meni, hyl... Toka rata oli aika helppo hyppäriksi. Alussa vienti putkelle, kaarratti ihan sikana, ei meinannut millään tulla... Muurilla hyppäsi törkeen pitkälle ja kääntyi väärään suuntaan, taaskaan ei meinannut tulla käteen. Pussin jälkeen otin haltuun mutta ei kuunnellut, syöksyi vaan suoraan eteenpäin ja hyl. Koko loppu rata aivan kamalaa, en saanut sitä haltuun missään kohtaa, sinkoili vaan ihan holtittomasti joka suuntaan, olis pitänyt lopettaa. Tän radan jälkeen olin aika lailla valmis antamaan Saran ensimmäiselle ihmiselle joka sen suostuisi ottamaan... Mitä järkeä on edes treenata kun ei sillä ole yhtään mitään vaikutusta??? Sara on ollut treeneissä ihan superhyvä, tosi kuuliainen mutta irtoaa silti, nopea ja varma, kisoissa se on aivan eri koira... Eikä sitä treeneissä saa millään toimimaan niinkuin kisoissa. Teki mieli jättää vika rata väliin, mutta jäin sitten kuitenkin, päätin että jos lähtee käsistä, komennan maahan ja seurautan pois radalta. Sain jotenkin tsempattua itselle sellaisen hullun raivon, jonka jopa Sara aisti, ja käyttäytyi kunnolla. Alku tosi hieno, puomin tosi makee, hienosti kääntyi mukaan vaikka edessä ammotti kutsuva putki. Kepeille tultiin putkesta, ihan suoraan mutta kuitenkin niin että ohjaaja oli pakosti aika kaukana, siinä oli puomi välissä. En yhtään stressannut tätä, meillähän oli just treeneissä samalainen kohta, ja Sar haki ne tosi hienosti. No, eipä enää toiminutkaan, Sara juoksi täyttä vauhtia ohi kepeistä! Otin uudestaan, nyt alotti väärältä puolelta... Kyllä harmitti! Loppurata sitten oikein kaunista ja siistiä rataa, tuloksena siis 10vp.

Eilen käytiin ottamassa viestiä Tian ja Mian ja Keiko-kelpien kanssa. Nää oli Stepsun ekat varsinaiset kimppatreenit, kun eihän Saran kanssa juoksemista lasketa. Mä jäin A-pisteelle, matka n. 100m mutta treenatttiin kuitenkin metsässä niin että näkyvyyttä ei ollut. Keiko juoksi ekana, Step sen perässä. Hyvin juoksivat molemmat! Step oli aika rauhaton odotuksissa, lyhyt matka vaikuttaa selvästi siihen, että ei saa turhia höyryjä purettua juostessa. Seuraaminen kamalaa, kuinkas muutenkaan :) Jäljen meni ihan hienosti.

Perjantaina käytiin hallilla treenaamassa agilitya, pitkästä aikaa Step pääsi myös tekemään. Treenattiin sen kanssa samaa rataa mikä meillä oli tiistaina, meni ihan kivasti! Niisto oli Stepsulle aika vaikea, sitä pitää muistaa treenata. Kokeiltiin myös backlappia, kun en muista tehneeni sitä aikaisemmin, se meni yllättäen ihan sairaan hyvin! Jaakotusta treenattiin ihan vaan yhdellä esteellä, sekin sujui.