Melkoinen arvokisaputki meneillään! Kesäkuun puolivälissä oli agilityn SM-kisat Vantaalla Myyrmäen urheilupuistossa. Fisu kisasi lauantaina BATin joukkueen ankkurina ja sunnuntaina yksilökisassa. Lauantain joukkuerata oli tosi kiva, ainoa ikävämpi kohta oli aalle meno melkoisen vinosta kulmasta. Muu BATin joukkue oli jo harmillisesti hyllyttänyt, joten Fisun kanssa startattiin ilman paineita joukkueradalle. Tehtiinkin varsin kiva ja rento nolla, ja koska puomilla on ollut nyt vaikeuksia, niin pysäytin ihan reilusti puomilla ja vaadin tulemaan loppuun asti. Keinulla myös pysäytin kunnolla. Aikaahan noihin kontakteihin meni reilusti, mutta siitä huolimatta joukkueradalta sija 8./296. Tässä videolla joukkuerata.

Yksilöhyppäri sunnuntaina oli oikein mukavan oloinen, ei mikään älyttömän vaikea eikä ollut oikeastaan mitään sellaista kohtaa, josta ei selvittäisi. Harmillisesti kuitenkin fiilis lässähti jo ihan alkuunsa, kun Fisu tiputti ekan riman :( Sen jälkeen sitten ohjaus lässähti ja parikin hyllyä ihan tyhmistä kohdista, kun en enää jaksanut yrittää. Tässä video.

Maanantaina SM:ien jälkeen käytiin Sannan luona Iitissä paimentamassa ja katsomassa ihanaa Ebban pentua. Ihanan herkkäliikkeiset lampaat olivat Fisulle hankalat, tehtiin ajoa ja oli tosi epävarma, napsi maasta kakkaa eikä oikein ollut koko aikaa hommissa. Kaikki juoksemista vaativat hommat teki mielellään, mutta muuten ei oikein ollut hyvä. 

Tiistaina aikaisin aamusta lähdettiin sitten reissuun, aamulennolla Amsterdamiin. Lento meni hyvin, kentältä vaihdettiin kulkuneuvoksi vuokra-auto, ja hurautettiin Noordwijkiin. Matkan varrelta bongasin ihanan lenkkimetsän ja käytiin kävelyllä, ja sen jälkeen rannalle. Fisu nautti suunnattomasti ihanasta hiekkarannasta, juoksenteli ja spurttaili ja läträsi vedessä. Otettiin pienet tokotreenit rannalla, vähän luoksetulon stoppeja, seuraamista ja noutokapulan nostoja. Tuntui vähän siltä, että olisi mielummin keskittynyt muuhun kuin tokoon, mutta teki kyllä ihan kohtalaisesti. Rannalla ulkoili vapaana paljon eri ikäisiä ja rotuisia koiria, ja ihanaa oli huomata, miten sosiaalisia hollantilaiset koirat olivat! En usko, että sama onnistuisi Suomessa, jossa koiria ei saa pitää irti eikä varsinkaan tuoda rannalle... Fisun toimintaa oli myös ilo katsella, se puhuu todella taitavasti koirien kieltä ja osaa toimia hyvin vieraiden koirien kanssa ja pyrkii välttämään konflikteja.

IMG_2499.jpgIMG_2504.jpgIMG_2507.jpgIMG_2516.jpgIMG_2520.jpg

Kaunis kala <3

Rantakävelyn jälkeen kierreltiin söpössä rantakaupungissa ja käytiin terassilla syömässä. Kauppoihin koiran sai tuoda sisään ja Fisun kanssa "kaupunkilomailu" on kyllä ihanan rentouttavaa, kun se on niin kertakaikkisen vaivaton ja järkevä. Noordwijkistä suunnattiin iltapäivällä Leideniin, jossa käytiin tapaamassa hollantilaista bc-kasvattajaa Haika Smidiä koirineen. Käytiin porukalla lenkillä, ja myös siihen bc-laumaan Fisu solahti todella mutkattomasti mukaan. Illaksi suunnattiin takaisin Amsterdamiin, josta poimittiin joukkueenjohtaja Pirkko kyytiin ja hurautettiin Gardereniin majapaikkaan.

IMG_2522.jpg

Fisun mielestä Hollannissa oli ihania kauppoja, ja se yritti kovasti kiskoa mm. suklaakauppaan ja juustokauppaan :)

IMG_2524.jpgIMG_2530.jpg

Keskiviikkona päivällä mentiin porukalla kisapaikalle treenaamaan. Otin Fisulle ohjatun, kierron, ruudun ja tunnarin. Ohjatussa pallo merkin takana ja haettiin oikea, tämä toimi hienosti. Kierrossa kapulat ohjureina, palkkasin kierron namilla ja erikseen otin stopin (istuminen) ja noudon (vasen). Nämä onnistui myös hyvin. Ruutua ei meinannut löytää, lähti juoksemaan keskikentän suuntaan, mutta bongasi matkalla ruudun ja korjasi linjan. Tunnariin tein ensin naminheittotreenin ja sitten perään liikkuroituna, tämä oli kohtalaisen hyvä, aloitti haistelun oman vierestä ja kiersi vastakkaiseen suuntaan, joten oma oli viimeinen jonka luo osui, ja otti heti. Sivulletulo oli vajaa, joten sen pyysin korjaamaan. 

Torstaina aamulla oli eläinlääkärin tarkastus ja nollakoira. Sen jälkeen vietiin koirat hetkeksi mökille huilimaan ja haettiin myöhemmin takaisin avajaisia varten. Avajaiset eivät onneksi kestäneet kauaa, joten ehdimme treenaamaankin ennen paikallaoloja. Fisu teki eteenmenoa pitkällä matkalla sekä eteenmenon korjauksia pallojen kanssa, ruutua ja ohjatun vasemman puolen sekä kierron oikean puolen. Näistä treeneistä jäi tosi hyvä fiilis, Fisu tuntui hyvältä. Paikkiksiin sitten myöhään iltapäivällä, oltiin ryhmän eka ja samassa ryhmässä oli myös Fisun veli Roima.

Istuminen: 10 hienosti oli istunut

Maahanmeno ja luoksetulo: 9,75 kerrankin nopea ja hyvä maahanmeno, jesss! Luoksetulo olis voinut olla ihan aavistuksen nopeampi, ja sivulletulon tuli vähän rumasti niska edellä

Perjantai oli meillä vapaapäivä, koirat käväisivät aamupäivällä kisapaikalla vain lyhyesti treenaamassa ja muuten oleilivat mökillä. Fisun viimeistelytreeni sisälsi kapulan nostoja ohjattua ajatellen, sillä MM-kehässä kapulat olivatkin eri päin kuin Suomessa on totuttu, pitkittäin ohjaajasta katsottuna. Näissä ei Fisulle ollut kyllä mitään ongelmaa, nosti tosi kauniisti molemmilta puolilta. Lisäksi tehtiin luoksarin stopit takapalkalla, tunnari ja seuraamisen käännöksiä. Fisu tuntui tosi hyvältä, ja jopa tunnari oli nyt loistava, osui heti oman kohdalle ja nappasi sen välittömästi. 

Lauantaina iltapäivällä oli sitten meidän vuoro astua MM-kehään. Juuri meidän kohdalle sattui tietysti se helle, jota olin pelännyt, aurinko paistoi ja oli tosi kuuma. Liikkeet tehtiin kahdessa kehässä putkeen, välissä ei saanut juottaa koiraa eikä levätä. 

Luoksetulo: 8,75 oli ihan ok! Vähän olisi voinut tulla kovempaa ihan kaikki pätkät, mutta napakat stopit teki ja sivulletulo oli hieno

Ruutu: 7,75 eteenmenoon lähti täysin suoraan ja tosi kovaa, niin kovaa että vaikka huusin stopin ihan ajoissa, valui silti ulos rinkulasta :/ Videolta katsottuna näkee, että pysähtyy kyllä aika löysästi, liikkuu ainakin yli metrin vielä stoppikäskyn jälkeen. Kutsuin takaisin, ja korjaus onnistui hyvin. Ruutu löytyi, joskin hiukan banaanilla, ja ruudussa tähtäsi ihan kivasti taakse. Loppuosa oli siisti

Seuraaminen: 8,25 tuntui ihan kohtalaiselta. Joissakin käännöksissä aavistuksen töni ja puski, mutta ihan jees kaiken kaikkiaan, ei ollenkaan niin vallatonta kuin mitä on lähiaikoina ollut. Taisi kuumuus vähän verottaa, onneksi.

Zeta: 9,5 oikein hyvin teki kaikki asennot ja seuraaminen oli siistiä

Tässä välissä vaihdettiin kehää ja arvottiin suunnat ohjattuun ja kiertoon

Ohjattu: 8,25 merkki oli hieno! Kiihdytti oikein merkille ja siinä kunnon lukkojarrutus, jes! Arvottiin vasen, ihan aavistuksen lähti hortoillen mutta bongasi kapulan nopeasti, siisti nosto ja hyvällä vauhdilla palautus. Sivulletulo oli ihan vino mun selän taakse, kun heitti niin reippaasti pyllyä.

Kierto: 5 tähän se sitten kosahti, ei ollakaan vielä koskaan mokattu kiertonoutoa! Hyvin bongasi merkin, hieno ja siisti kierto ja ihan napakka stoppi seisomaan. Pysäytin suht lähelle merkkiä. Vasen avoeste arpoutui meille, ja kun päästin noutamaan, syöksyikin kapulaan tosi vauhdilla ja sähläsi nostossa. Sai jotenkuten hätäisesti kapulan suuhun ja hyppäsi, mutta sivulla sitten kapula putosi maahan ennen kun ehdin edes sitä ottamaan, piti ilmeisesti niin huonolla otteella ettei saanut pidettyä loppuun asti. Kumarruin ottamaan itse kapulan maasta, ja Fisu nousi seisomaan, ja jouduin lisäkäskyllä pyytämään takaisin sivulle. Voi paska, todella typerä ja omituinen virhe, joka maksoi tietysti finaalipaikan. 

Kaukot: 8,5 ihan ok kaukot, aavistuksen siirsi vasenta takajalkaa s-i vaihdossa.

Tunnari: 8,25 tämä sentään onnistui :) Reippaasti nappasi oman ja meno ja paluu tasaisella vauhdilla, tässä luovutuskin oli suora

Yhteensä 262,25p eli kuitenkin 1-tulos. Sija kahden päivän karsinnan perusteella 28./114, eli ilman kumpaa tahansa liikevirhettä olisi riittänyt kevyesti finaaliin. Tässä video. Kävin sitten harmissani treenaamassa nostoja, ja eihän Fisu tietenkään tehnyt enää kertaakaan vastaavaa virhettä, vaan nosti joka kerta täydellisesti vaikka päästin kuinka kovasta vauhdista tahansa kapulalle. 

IMG_2556.jpg1fb74d69-117b-41a4-ad50-8b6a59776607.jpg30ca3941-83d6-4b65-a479-2e825d160ded.jpg

Sunnuntaina kannustettiin Suomen koirakoita finaalissa ja kiivettiin palkintopallille juhlimaan joukkue-kultaa. Uskallettiin myös vihdoin päästää sisarukset Fisu ja Roima kunnolla juoksemaan, kun ei tarvinnut enää varoa loukkaantumisia. Kyllä niillä olikin huippua, niin samasta puusta ovat kyllä nämä tyypit!

IMG_2587.jpg

Vikan illan ravintola oli ihana!

Maanantaina aamupäivällä paluulento Amsterdamista Helsinkiin sujui mutkitta ja kotona Fisu kipitti suoraan lelulaatikolle, eli eipä pahemmin reissu enää painanut mieltä. 

Tiistaina lähdettiin Mikkeliin rentoutumaan mökille muutamaksi päiväksi ja menomatkalla pysähdyttiin Pukkilaan paimentamaan. Aloitettiin tekemällä pari jakoa, että saatiin lauma sopivan kokoisiin osiin. Jaot on menneet nyt tosi hyvin, Fisu tulee kivasti väliin ja tajuaa ottaa oikean lauman, ja osaa pitää sitä jo vähän erilläänkin. Otin Fisulla taas pitkää ajoa laitumen reunoja pitkin, kun se on meillä selvästi se parannusta kaipaava osa-alue. Ei ollut juuri sen parempaa kuin edelliselläkään kerralla, jotenkin on nyt aika haparoivaa, ei oikein keskity eikä selvästi koe mitään tarvetta puskea lampaita eteenpäin. Lisäksi sisäflänkit on ihan kamalat, valuu niillä koko ajan eteenpäin eikä aukaise ollenkaan. Olen jotenkin ajatellut, että jos saisi vaan ajaa rauhassa niin, että en kauheasti puuttuisi siihen, paranisi, mutta olin ehkä kuitenkin väärässä sen suhteen. Tauon jälkeen katsottiin Kristiinan kanssa yhdessä Fisun ajoa, ja pureuduttiin nyt kunnolla niihin sisäflänkkeihin. En antanut yhtään lusmuilla flänkeillä vaan laitoin kunnolla painetta, ja samaten ajon tempoon kiinnitin enemmän huomiota ja vaadin ottamaan seisomis-stopit. Ajo parani huomattavasti, kun kontrolloin enemmän Fisun tekemisiä. Ehkä se ei tykkää omista vapauksista...

Mökillä koirat saivat olla vapaana pihalla ja puuhata omiaan mielin määrin, toisin sanoen Fisu ja Step säntäsivät laiturille joka kerta kun otin askeleenkin sinne suuntaan, ja Sara harrasti oma-aloitteisia uintireissuja vähän väliä. Treenattiin sen verran, että tein Fisulle yhden keppi-ilmaisutreenin ja esineitä hajunhaulla, muuten vaan maattiin pihalla ja otettiin rennosti.

IMG_2596.jpg

Tänään tultiin pois mökiltä, ja ajeltiin melkein suoraan Ojankoon tekemään pienet aksat. Tehtiin putki-kontakti -erottelua, kontakteja ja keppejä. Fisu oli ihan hyvä, selvästi oli riemuissaan kun pääsi pitkästä aikaa aksaamaan. Puomilla oli taas namialusta, ja teki aivan tosi hyviä puomeja! Aalla myös joka kerta hyvät osumat, ja keinulla eka oli vähän tahmainen, mutta sen jälkeen kaksi tosi hyvää. Kepit löytyi 100% oikein. Lopuksi tehtiin vielä aata matalalla versiolla, siinä osuu todella nätisti kontaktin keskelle.