Sain _vihdoin ja viimein_ järjestelmäkameran käyttöön, ja oi tätä riemua! Viime kesänä sain serkkuni vanhan Canon 500D -järkkärin määrittelemättömään pitkäaikaislainaan käyttööni, mutta siinä oli muistikorttipaikka rikki, eikä sitä siis voinut käyttää. En ole saanut aikaiseksi viedä kameraa huoltoon, mutta nyt vihdoin ja viimein se on korjattu ja toimii. En todellakaan osaa käyttää mitään hienoja manuaaliasetuksia, ja muutenkin kuvaaminen on aivan opettelun tasolla vasta, mutta silti nautin täysillä! Tässä muutama testifoto kuvankauniista koiristani ruman harmaassa ja ankeassa ympäristössä. Stepsulla erottuu vihdoin kuvissakin sen valkoiset silmäripset, hauskaa saada niistä todistusaineistoa siltä varalta jos kasvavat jossain vaiheessa taas mustiksi. Tämä pigmentin katoaminenhan on jäänne vielä luomikasvaimen poistosta.

IMG_8015.jpgIMG_8031.jpgIMG_8024.jpgIMG_8049.jpg

Perjantaina käytiin Mirandan ja Eka-nahkan kanssa treenaamassa Eviran nurmikolla. Fisu teki luoksetuloa, seuraamista, muutaman liikkeestä seisomisen ja paikallamakuun. Luoksetulossa keskityin nyt vauhtiin, en tainnut ottaa yhtäkään loppuun asti. Seuraamista tehtiin häiriössä, eli rinnakkain Ekan kanssa. Fizz oli super, eikä välittänyt yhtään mitään häiriöstä, vaan keskittyi tosi hyvin. Stopit oli hienoja myös. Paikkamakuu tehtiin käskytettynä, laitoin Saran ja Stepin riviin Fisun molemmille puolille pötköttämään. Luoksepäästävyydessä ei mitään ongelmaa, ja muutenkin teki hienosti ja reippaasti. Stepsu teki samalla kertaa pari tunnaria ihan oikein avustajan ja väärien kapuloiden kanssa, wow! Edellisestä kerrasta onkin aikaa. Step ilmeisesti päätti näyttää, että osaa vielä ja ansaitsee päästä taas tokoilemaan, ja teki aivan täydellisesti :)

Lauantaina illalla oltiin varattu ATD:n halli Pipsan kanssa Fisun ja Misun tokotreeneille. Käytiin ensin lenkillä, ja siskokset saivat vähän juoksennella. Misulla oli juoksu, mutta Fisua ei mitkään juoksuhajut kiinnostaneet, eikä se tainnut edes vaivautua haistelemaan siskolikan peräpäätä. Hallissa treenattiin ensin pennut yksitellen parissa erässä ja lopuksi tehtiin paikallamakuu. Fisu teki ekassa setissä alon liikkeitä, ensin vähän kokeenomaisesti alkua, eli hihnaseuraaminen ja vapaana seuraaminen putkeen ja välissä vaan hillitty namipalkka. Hihnaseuraaminen tuntui aika kivalta, ei painanut ja oli ihan korrekti. Vapaana seuraaminen oli pitkälti samanlaista, kunnes vikalla suoralla jostain syystä alkoi taas ennakoimaan liikkeestä seisomista samaan tapaan kuin leluhäiriöiden kanssa. Annoin vaan uuden seuraamiskäskyn ja kun jatkoi työskentelyä ja seurasi nätisti, palkkasin lelulla. Seuraamisten jälkeen tehtiin loputkin liikkeet liikkuroituna, mutta ihan normaalisti palkattuna eikä ihan kokonaisina. Liikkeestä maahanmenon palkkasin ensin makuusta, ja sitten erikseen sivulletulon, luoksetulon palkkasin hyvästä eteentulosta, seisomisen juuri ennen viimeistä perusasentoa liikkurin "käsky" -sana jälkeen. Hypyssä heitin lelun heti kun oli hypännyt, ja otettiin vielä pari hyppyä ihan suosiolla lelulle, ja vain yksi stopin kanssa. Teki ihan kivasti, jäävät oli molemmat ihan siistit, hypyllä ei yhtään epäröinyt vaikka oli vieras este vieraassa paikassa. Luoksetulon tuli tosi kovaa, mutta pikkuisen vinoon, eli se mitä olen nyt vahvistanut (vauhti) niin toimi, ja mihin en ole kiinnittänyt huomiota niin kovasti, oli kärsinyt. Toisessa setissä otettiin lisää seuraamista, pyysin Pipsaa katsomaan paikkaa ja asentoa. Aluksi kokeili nyt uudestaan samaa kuin "palkattomassa" pätkässä, eli samassa nurkassa teki liikkeestä seisomisen ilman käskyä. Tämä ei ollut enää vahinko, joten otin kaulapannasta kiinni ja pidin pienen puhuttelun. Fisu otti selvästi palautteen hyvin vastaan, koska tämän jälkeen tsemppasi ja teki oikeastaan vieläkin intensiivisempää seuraamista eikä tehnyt samaa virhettä enää uudestaan. Asenne tuntuisi olevan nyt hyvä, mutta on edelleen ajoittain vähän liian tiivis, ja ihan pikkuisen meinaa tiiviyden takia myös olla vino. Seuraamisen jälkeen tehtiin noutoa, avustajan kanssa kun se kerrankin oli mahdollista. Nyt toi ihan suht kivalla vauhdilla, mutta nähtävissä oli alkavaa banaania musta katsottuna oikealle. O-ou..... Banaanivaivoja on ollut kaikilla Fisun sisaruksilla, ja nyt se näköjään on tulossa meillekin. Lopuksi vielä paikallamakuu, laitoin Stepin rivin jatkeeksi taas pötköttämään. Fisu teki hyvän maahanmenon, mutta laittoin melkein heti pään alas :/ En nyt ole puuttunut tähän, katsotaan mihin suuntaan se lähtee kehittymään, kaipa sen voi vaihtaa sitten myöhemmin siihen pää maassa makuuseen jos se kerta tuntuu sille luontevalta. Sivulletulo oli vähän vajaa, näitä pitäisi muistaa treenata. 

Söpöt siskokset <3

IMG_8003.jpg

Maanantaina treenattiin Viikin pelloilla se mitä siellä jään seassa pystyi. Fisu teki ensin luoksetuloa, taas pari kertaa vauhtia, mutta nyt myös muutama loppuun asti. Tuli oikein kivasti. Sitten seuraamista, tehtiin nyt vähän pidempiä pätkiä ja yritin kiinnittää huomiota suoruuteen. Ja kyllä Pipsa oli oikeassa, aukeaa hieman takapäästään kun on niin tiivis edestä. Tehtiin kaarta vasemmalle, siinä työskenteli ihan kivasti. Sen sijaan perus käännökset eivät nyt olleet ihan niin voimakkaita kuin mitä ovat olleet, ja niitäkin tehtiin sitten muutama. Nyt ei tarjonnut seisomista kertaakaan, ja oli muutenkin aika skarppina koko ajan. Sitten noutoa, ja voi apua, kyllä nyt oli ihan kunnon banaani :( Kokeilin pari kertaa vauhdittaa kannustamalla ja kutsumalla, ja silloin tulee kyllä suoraan. Tuntuu, että vauhtinouto ihan sellaisenaan pahentaa asiaa, koska lyhyellä matkalla ja loppuun asti otettuna ei tee banaania yhtään. Ja lisäksi voitaisi ottaa nyt kuurina noutoa namipalkalla, sillä se on ennenkin pysynyt hyvänä ja suorana.

Stepsu treenasi tänään merkitöntä merkkiä, ja tämä oli oikeastaan aika hauskaa. Stepillä on ennestään vapaamuotoinen käsky "mene", jota olen käyttänyt milloin missäkin tilanteessa, jossa haluan sen irtoavan osoitettuun suuntaan. Kokeilin sitä nyt ekaa kertaa ihan sivulta lähetettynä, ja hitsi, sehän toimii! Juoksee sopivaa, sellaista koottua laukkaa kohtalaisen suoraan eteenpäin "tyhjyyteen" eli ei tarvitse mitään kohdetta mitä pitää kiintopisteenä. On tosi hyvin kuulolla ja reagoi hyvin kaikkiin käskyihin (toisin kuin esim. pk-eteenmenossa........).