Taas on vuosi vaihtunut ja on aika tehdä jo perinteeksi tullut tavoitekatsaus menneeseen vuoteen ja miettiä uuden vuoden lupaukset koira-asioissa. 

Saran uuden vuoden lupaukset v. 2012 oli 
 • Nyt se AVA-H. Lisäksi SM- ja MM-karsintanollat kasaan, ja osallistuminen molempiin. Toteutui, keväällä Sarasta tuli hyppyvalio ja saatiin nollat kasaan hyvissä ajoin. Muutenkin kulunut vuosi on ollut meidän ehdottomasti paras agilityvuosi, ollaan tehty paljon nollia ja muutenkin hyviä ratoja, olen ohjannut rohkeasti ja luottanut koiraan. Arvokisoissa ei menestystä tullut mutta olen silti tyytyväinen karsinnoissa tehtyyn hienoon 10-tulokseen.
 • Pk-lajit: HK3 ja EK1. Olisi mahtavaa päästä haun SM-kisoihin, mutta voi olla kyllä vähän epärealistista tavoitella sellaista... Toteutui, ja itseasiassa ylittyi. Saatiin 3xHK3, ja yksi 1-tulos KVA-arvoa varten. EK1 tuli elokuussa ekasta etsintäkokeesta, ja syyskuussa käytiin vielä toisenkin kerran etsintäkokeessa ja sieltä EK2. SM-kisoihin ei päästy, käytiin kyllä 3 hakukoetta ennen SM-kisoja eli periaatteessa olisi ollut mahdollista, mutta kun ekasta kokeesta ei tullut koularia, niin se jäi sitten haaveeksi.
 • Mejän treenausta kesällä/syksyllä. Treenattiin syksyllä ja ilmottauduin itse asiassa kokeeseenkin, mutta koe sitten peruttiin.
 • Lisäksi päästä paimentamaan ja pysyä terveenä ja hyvinvoivana. Paimentamassa ei ehditty käymään mutta terveenä pysyttiin. Munuaisarvot kontrolloitiin alkusyksystä, ja kaikki oli kunnossa.
Step lupasi 2012:
 • FI AVA ja ainakin se toinen hyppyserti. Lisäksi SM- ja MM-karsintanollat kasaan, ja osallistuminen molempiin. Toteutui. Stepistä AVAutui pääsiäisenä ja HAVAutui vain muutamaa viikkoa myöhemmin. SM- ja karsintanollat saatiin kasaan ja SM-kisoissa tehtiin kaksi hienoa rataa ja yhteistuloksissa sija 11. MM-karsinnat jäi harmillisesti väliin loukkaantumisen takia.
 • Pk-lajit: jäljellä jana kuntoon, JK1 ja haun treenaamista, sekä paukkujen ylläpitoa. Toteutui. Hakua treenattiin syksyllä ahkerasti, ja syyskuun lopussa käytiin sitten kokeilemassa uudestaan hakukoetta. Hienosti meni ja koulari HK1 napsahti hyvällä 1-tuloksella. Jälkeä treenattiin tosi vähän, mutta hetken mielijohteesta ilmoitin sen kuitenkin jälkikokeeseen ja JK1 saatiin vähästä treenimäärästä huolimatta.
 • Tokossa tavoitteena kisata keväällä kaikissa lähiseudulla pidettävissä maajoukkuekarsinnoissa, ja tehdä niissä oman tasomme mukaisia suorituksia. Kesällä osallistuminen SM-kisoihin ja piirimestaruuksiin. Ei ihan toteutunut, karsinnoissa kyllä käytiin mutta ikävän paljon virheitä siellä tuli, ei ylletty kyllä kaikissa omaan tasoomme. Kevään hurjasta karsintarumbasta väsähtäneenä pidettiin tokotaukoa käytännössä koko loppu vuosi. SM-kisoissa käytiin, mutta juurikaan ei treenattu ja tuloksilla ei juhlittu. Piirimestiksiin ei edes menty.
 • Lisäksi yritämme käydä ainakin yhdessä näyttelyssä, ja pysyä terveenä ilman loukkaantumisia. Näyttelyissä käytiin 2 kertaa, keväällä ERI1 SA PN4, ja syksyllä sitten täyspottina ERI1 SA PN1 ROP SERT ja MVA. Ikävä kyllä loukkaantumisilta ei vältytty, ja Step viettikin vuodestaan 4kk sairaslomilla ja juoksutauoilla... Talvella juoksu sattui ikävästi kisakaudelle, keväällä murtui hammas ja siitä tuli 1kk kisataukoa, ja pidettiin taukoa treeneistäkin melkein sen 4vk. Kesällä sitten lihasrevähdyksen takia Step oli totaalitauolla aivan kaikesta 6vk. Loppusyksystä sitten vielä Step steriloitiin ja samalla poistettiin pieni hyvänlaatuinen ihokasvain etujalasta, ja siitäkin seurasi 4vk taukoa. Step kävi myös luonnetestissä ja selvitti sen ihan kunnialla läpi, 178p ja laukauskokematon.
Ihan realistiset tavotteet oli siis, kun suurin osa toteutui.
 Ikäville tapaturmille ei tietenkään mitään voi...

Saran tavotteita olenkin miettinyt jo pidempään, ja valitettava tosiasia on se, että tämä taitaa olla Saran viimeinen vuosi kun kisataan tavotteellisesti agilityssa ja pk-lajeissa. Sitä suuremmalla syyllä haluan nyt keskittyä vielä Saraan, ja nauttia täysillä sen kanssa kisaamisesta.

Saran tavotteet 2013
 • Agilityssa nollat kasaan ja osallistuminen SM-kisoihin ja karsintoihin. Nämä jäävät todennäköisesti Saran viimeisiksi arvokisoiksi, joten toivoisin kovasti, että pääsisimme finaaliin edes tämän yhden kerran. Haaveena olisi päästä mukaan EO-joukkueeseen, mutta siihen en pysty enää itse vaikuttamaan :) 
 • Haussa KVA ja etsinnästä EK3. 
 • Mejässä halutaan päästä kisaamaan, tulostavotteita ei ole kun en tiedä käytännössä yhtään, miten vaikeita koejäljet on
 • Vepessä sove läpi ja katsotaan kuinka pitkälle päästään
 • Paimentamaan, ja mielellään enemmän kuin kerran!
 • Toivon, että Sara saisi viettää taas yhden vuoden terveenä
Stepin kanssa olen miettinyt kovasti tavotteita etenkin pk-lajien osalta. Step ei ehkä ole niissä ihan omimmillaan, mutta koska mä tykkään niin kovasti, niin harrastan Stepin kanssa sen omilla ehdoilla, vaikka välttämättä kisatavotteet eivät olisikaan kummoisia.

Stepin tavotteet 2013
 • Agilityssa nollat kasaan ja osallistuminen arvokisoihin. Step joutuu valitettavasti vielä tämän vuoden tyytymään "kakkoskoiran" rooliin, mutta eiköhän me silti jonkun verran kisata.
 • Tokossa yritetään löytää motivaatio jostain, ja kaipa me SM-kisoihin ainakin mennään. 
 • Pk-lajeissa yritetään keskittyä jälkeen, kun se on selvästi Stepille sopivin laji. Ainakin JK2 olisi tavotteena, ehkä jopa JK3 syksyllä jos saadaan koepaikka, ja ennen kaikkea, jos saan aikaiseksi treenata. Etsintäkokeeseen olisi kiva päästä myös, ja EK1 voisi olla ihan realistinen tavoite. Hakua treenataan, mutta tuskin kisataan muuta kun EK:n merkeissä.
 • Vepeä kokeillaan se mitä ehditään, olisihan se sove kiva käydä Stepsunkin kanssa
 • Toivottavasti vältytään tällä kertaa ikäviltä tapaturmilta ja Step pysyy terveenä ja iloisena