Ollaan tokoiltu eilen ja tänään, eilen oli Stepin kanssa kisamaiset tokotreenit, ja tänään käytiin Santin ja koirien kanssa treenaamassa Baronalla. Aloitetaan eilisestä, tehtiin kaikki liikkeet läpi sekoitetussa järjestyksessä:

Kaukot: oli oikein hienot vaihdot, mutta taas maasta sivulle tökki! Tähän pitää keskittyä.

Ruutu: merkkiä ei meinannut millään löytyä, palkkasin kun vihdoin pääsi sinne. Sitten ruutuun, voi kökkö, oli ihan kamala! Ruudussa ei ollut naruja, ei hahmottanut yhtään! Kehänauha oli ihan ruudun takana, sekin varmaan sekotti. Kyllä se siellä kovasti pyöri, osui välillä keskelle ja pysäytin, mutta pikku-Muffe ei totellut!! Sen mielestä on niin hurjan hauskaa surffailla siellä ympäri ruutua... Ei mennyt myöskään maahan, tai meni, mutta ponkaisi heti ylös. Argh!! Komensin kovemmin, nyt meni kiltisti maahan ja jäikin sinne. Loppuosassa nyki liikkurin käskystä, mutta ei karannut.

Idari: hieno oli, ei mitään huomautettavaa, kaikki asennot hyviä ja nopeita

Ohjattu: merkki tuotti jälleen suuren suuria vaikeuksia, kun vihdoin meni siihen, superkehut ja palkka. Sitten vein merkille, ja lähetys vasemmalle, meni ok, mutta toi sivulle, possu! Vaadin korjaamaan, enkä palkannut.

Luoksetulo: seisominen kamala, tosi hidas! Maahanmeno hyvä ja loppu hyvä, tuli kaikki pätkät sopivalla vauhdilla.

Metallinouto: otin valtavan kokoisen ja tosi painavan kapulan, lähti hyvin, otti suuhun, vähän ihmetteli painoa mutta toi ihan ripeästi, mutta yritti taas suoraan sivulle, nyt ehdin korjata ajoissa ja toi eteen.

Seuraaminen: meinasi lähteä ryysimään, yksi muistutus ja sitten olikin jopa ihan nättiä! Tuntui aika korrektilta, ei painanut eikä edistänyt pahemmin, käännökset olis voinu olla parempia. Juoksu erityisen hyvää! Liikkeellelähdöt myös tosi hyviä, piti loistavasti kontaktin! Tästä olen kyllä ikuisesti kiitollinen Sirkelle!

Tunnari: osui ekana oman kohdalle, otti heti ja toi (!!!), vähän oli epävarma, mutta silti suuret kehut ja palkka. 

Paikalla istuminen: oikein hyvä

Paikalla makuu: ei ennakoinut maahanmenoa, makasi kiltisti, mutta ylösnouseminen taas tosi vaikeeta...

Aika huonosti siis. Kyllä huomaa että ei olla kovin paljoa treenattu, alkaa nuo "varmatkin" liikkeet hajoilemaan, kuten ruutu ja noudot. Otettiin lopuksi vähän pieleenmenneitä liikkeitä uudestaan: luoksetulossa peruutusta, metallikapulalla vauhtinoutoa ja luovutusta, ruutua niin että siellä oli lelu valmiina, merkkiä ja maasta sivulletuloja.

Tänään sitten lisää tokoa, alotettiin paikallaoloilla, Step teki pelkän makuun Dracun vieressä. Ei ennakoinut maahanmenoa ja nousi jopa ylös ensimmäisellä käskyllä! Sitten Sarppa pääsi tekemään vähän tottista! Tehtiin seuraamista, oli ihan mukavan tuntuista, sitten liikkeestä istuminen (oikein ripeä), maahanmenoa käsiavulla jotta saisin nopeita suorituksia, seisominen ja siitä luoksetulo, ja loppuun yksi vauhtiluoksetulo. Treenin lopuksi Sara teki myös merkkiä ja ruutua, sillä oli vaikeuksia hahmottaa ruutua, haki koko ajan keskikentällä oleville ohjatun kapuloille.

Step seuraavaksi vuoroon, tehtiin vähän seuraamista. Oli ihan jees, hyvin reagoi kun huomautin edistämisestä, ei tarvinnut edes sanoa, riitti kun pysähdyin napakasti, tiesi heti tehneensä virheen ja korjasi paremmalle paikalle. Liikkeellelähtöjä treenattiin jonkin verran muistutuksena, parhaiten on skarppina kun lähden liikkeelle täyskäännöksellä tai peruutuksella. Juoksulähdöt oli myös hienoja, ja hitaassa käynnissähän se on aina lähtenyt hyvin. Tehtiin luoksetuloa, tai siis seisomista... Voi kamala, ne on aivan hirveitä! Mä en tiedä mitä on tapahtunut, ei meinaa millään toimia. Valuu ihan kamalan pitkälle. Kokeilin vanhaa tuttua systeemiä eli vartaloapua + tiukkaa äänenpainoa, se toimi paremmin kun peruutus. Sitten ruutuun pari kertaa niin että lelu oli siellä valmiina. Sitten ohjattu, tai siis lähinnä ohjatun merkkiä. Eka kerta tosi vaikea, kun kerran sain palkattua merkiltä, sujui paremmin, ja vauhti kasvoi joka toistolla. Kun oli oikein hyvä, lähetin palkaksi hakemaan oikean kapulan, meni hienosti, palkkasin vauhdista. Sitten uudestaan merkille, lähetys vasemmalle. Ei nähnyt kapulaa, suuntasi keskimmäiselle, pysäytin, uusi lähetys, nyt bongasi kapulan, ja toi. Otettiin uudestaan niin että vein merkille, nyt meni suoraan vasemmalle. Luovutuksen yritti taas tehdä sivulle! Sitten tunnari, ekalla liian kova vauhti, maistoi ekaa tielle osunutta kapulaa ennen kun alkoi nuuskimaan. Otettiin uudestaan, sanoin tiukasti "oma" just kun tuli kapuloille, se näköjään rauhotti, koska nyt ei maistellut. Luovutus ruma kuten yleensäkin *huoh*. Lopuksi Step teki pienen seuraamispätkän, jonka Santi kuvasi videolle. Halusin nähdä, miltä Stepin seuraaminen näyttää, että tiedän, mihin suuntaan sitä pitäisi hioa.

Havaintoja seuraamisesta:

+rauhallista ja tasaista

+hyvä pään asento

+ei paina

+hyvä kontakti

-edistää

-käännöksissä ei käytä takapäätään riittävästi

-takapää "aukeaa" pikkuisen suoralla, tää on jotain mitä en en oikein huomaa, ja siksi en osaa kiinnittää siihen huomiota palkkauksessa.

-mä katson alas vaikka en saisi