Viime torstaina tuttuun tapaan Timon aksatreenit Ojangossa. Muffi oli treenivuorossa, ja se kulki tosi kivasti! Rata oli sopivan haastava, ei mikään älyvaikea, ainoa mikä vähän tökki oli yllättäen välistäveto! Ei tule niin helpolla väliin kun Sara, ja mä en jotenkin osannut kääntää riittävästi. 

Treenien jälkeen käytiin Ojangossa hiihtämässä, mutta lenkki jäi hieman aiottua lyhyemmäksi, kun Ojangossa ei jostain syystä ollut valoja päällä ollenkaan, ja pilkkopimeässä en uskaltanut laskea jyrkkää ja jäistä mäkeä alas, joten tyydyin parin kilometrin peltolenkkiin. Sara sai juosta vapaana koko matkan, Stepillä vedätin 2 ihan lyhyttä, ehkä 300-400m pätkää.

Lauantaina kävin treenaamassa tokoa iltapäivällä. Kenttä oli tosi liukas, joten mitään kovin vauhdikasta en uskaltanut ottaa. Stepsu teki seuraamista, merkkejä, tunnarin palautuksia ja pari kaukot. Seuraaminen tuntui pitkästä aikaa kivalta, ei kytännyt ja seurasi nätisti. Merkit oli ihan karmeita, jäi ihan superisti vinoon. Pläääääh mä en enää tiedä mitä tekisin näille :( Tunnarin palautukset oli tosi hitaita, joten otin sitten riskillä ja palkkasin lelulla. Parani aivan huimasti, mutta nyt ei ollutkaan vääriä mukana, eli se jää nähtäväksi, nostaako liikaa virettä ja aiheuttaa maistelua... Kaukot oli supernättejä, m-s vaihto on parantunut aivan sikana kotijumpan seurauksena. 

Lauantaina illalla vietettiin sitten koiraporukan kanssa iltaa vähän epäkoiramaisemmissa merkeissä, nimittäin Ekyn vuosijuhlilla :) Hakuryhmästä oli ihan hyvä edustus, hieman juhlallisemmissa vaatteissa kun mihin on totuttu...

IMG_5837-normal.jpg

Sunnuntaina sitten iltapäivällä vuosijuhlista toivuttua mentiin tekemään ilmaisutreenit Technopolikselle. Otin Stepille 4 ilmaisua, 2 avopiiloa ja 2 umpparia. Eka oli oikealla lumivallin takana, sinne pitkä haukku. Haukkui tosi kivasti eikä yhtään häiriintynyt kun tulin piilolle. Sitten vasemmalla kummallisen näköisessä betonipömpelissä umppari. Paineli piilosta ohi tuulen yläpuolelta, lumivallista yli, tien yli, autoista ohi ja metsään. Katsoin hämmästyneenä ja älysin huutaa vasta kun oli jossain reippaasti yli 100m kohdalla. Jos metsässä ei olisi ollut ketään, olisin ehkä antanut vaan mennä ja katsonut, kuinka kauas irtoaa, mutta kallion päällä näkyi lenkkeilijöitä koirineen, joten huusin pois. Sai hajun takaisin tullessaan ja ilmaisi ok. Sitten oikealle umppari ja sinne pitkä haukku, taas tosi hieno ilmaisu! Sitten vielä vika vasemmalle, avopiilo lumivallin takana. Taas meni ohi tuulen yläpuolelta ja paineli jonnekin horisonttiin, sai selvästi hajua metsässä olevista lenkkeilijöistä ja oli ihan sitä mieltä että siellä on maalimies jossain. Huusin pois ja laitoin uudestaan vähän eri kohdasta, ei auttanut, sama homma, taas paineli iloisesti ohi ja yli alueen. Yritin lähettää vielä, mutta nyt ei sitten halunnutkaan enää lähteä kun olin jo 2 kertaa huutanut pois samasta kohdasta, näytti masentuvan ja lähti hiippailemaan johonkin keskilinjaa pitkin. Otin sitten näköavun, että sai onnistumisen. Olisin halunnut ottaa hajuhaun, mutta ei ollut hihnaa... Vähän ikävä päätös muuten hyvälle treenille, ja jälkikäteen ajateltuna tosi typerästi sijotettu piilo multa, kun ei sillä ollut mitään mahdollisuuttakaan saada hajua kun pistotin koko ajan tuulen yläpuolelta eikä se selvästikään muistanut että pistoilla pitää edetä. 

Haun jälkeen treenattiin vielä hetki tokoa. Otin seuraamista kaaviona, ruudun paikkaa ja tunnarin. Seuraaminen tuntui taas tosi kivalta, jee! Ruudut oli myös hyviä, varmasti hakeutuu kyllä keskelle. Tunnarissa tehtiin eka oman etsintöjä lumipenkasta, ja loppuun yksi kokonainen. Kokonainen tunnari oli loistava Stepin mitta-asteikolla, palautti laukalla eikä pureskellut yhtään!

Tänään otettiin päivälenkillä Stepsun kanssa yksi pudotettu. Hakumatka joku reilu 50m ja esineenä lapanen. Sinkosi miljoonaa ohi lapasesta ja juoksi ainakin 100m ennenkuin kääntyi, löysi sitten takaisin tullessa. Eli ei pitäisi olla ongelmaa sen 50m hakumatkan kanssa, eiköhän se sen verran irtoa :)

IMG_0192-normal.jpg