Taas on aika perinteisen tavoitekatsauksen. 

Saralla oli tavoitteena vuodelle 2017 vain pysyä terveenä ja hyvinvoivana, ja päästä 12v syntymäpäivän kunniaksi paimentamaan. Tämä toteutui kohtalaisesti. Saralla alkoi kesällä munuaisen vajaatoiminnan oireet, se alkoi juomaan ja pissaamaan normaalia enemmän, sillä tuli virtsankarkailua ja sen verenpaine oli koholla. Aloitin Saralle verenpainelääkityksen ja virtsankarkailulääkityksen, ja nyt Sara tuntuu voivan melko hyvin. Juominen on hiukan tasoittunut ja pissavahinkoja ei ole käynyt yhtäkään lääkityksen aloittamisen jälkeen. Sara on vanhentunut kovasti, mutta edelleen lenkkeilee kyllä samat lenkit muiden koirien kanssa, ei vaikuta olevan kipeä mistään ja saa edelleen säännöllisesti hepuleita ja riehuu sisällä lelujen kanssa. Paimentamaan Sara pääsi synttäreiden kunniaksi ja oli kovin tohkeissaan.

Stepille vuosi 2017 oli ensimmäinen varsinainen "eläkeläis-vuosi". Ei olla treenattu enää tavoitteellisesti mitään muuta kuin rallytokoa. Rallyssa Step on edistynyt kivasti, se on vihdoin ja viimein tajunnut oikealla puolella seuraamisen ja ylempien luokkien kyltit alkaa olla aika hyvin jo hallussa. Step kisasi kaksi rallytokokisaa, molemmista hyväksytyt tulokset 100p ja 97p.

Fisulla on ollut kertakaikkisen huikea vuosi. Fisun kanssa on ollut ilo treenata ja kisata, ja Fisu on lunastanut kaikki odotukset mun "ykköskoirana". Fisulla oli tavoitteena vuodelle 2017 osallistua tokon edustusjoukkueen valintakokeisiin ja SM-kisoihin, agilityssa saavuttaa valionarvot ja osallistua SM-kisoihin, EO-karsintoihin ja MM-karsintoihin, pk-jäljellä koularit JK2 ja JK3 ja KVA-kellon käynnistys ja paimennuksessa koulutustunnus PAIM1. Fisun kaikki tavoitteet täyttyivät ja oikeastaan ylittyivät lukuunottamatta agilityn SM-kisoihin osallistumista. Tokokarsinnoissa Fisu hurmasi iloisella ja vauhdikkaalla suorituksellaan tuomarit ja raivasi tiensä maailman kovatasoisimman tokomaan edustusjoukkueen varakoiraksi. Kesällä pääsin ensimmäistä kertaa koskaan osallistumaan MM-kisoihin, ja sielläkin Fisu teki hienot suoritukset molempina päivinä ja ansaitsi lopputuloksissa 11. sijan. Syksyllä PM-kisoissa Fisu vastoin kaikkia odotuksia pystyi hankalassa paikassa kehnolla valmistautumisella tekemään hyvän ja ehjän suorituksen ja voitti Pohjoismaiden mestaruuden. Agilityssa Fisun vuotta varjosti erittäin epäsäännöllinen treenaaminen ja kisaaminen mun hankalan työtilanteen takia. Fisu valioitui keväällä agility- ja hyppyradoilta heti tilaisuuden tullen. Agilityn SM:iin ei päästy päällekkäisyyden vuoksi (tokon MM ja agilityn SM oli samaan aikaan), mutta toukokuussa käytiin haistelemassa isojen kisojen tuntua Hollannissa World Agility Openissa. EO - ja MM-karsintoihin osallistuttiin mutta täysin treenaamatta, sieltä ei mainittavaa menestystä. Pk-puolella päästiin treenaamaan jälkeä tosi paljon ja koepaikkojakin saatiin peräti kolme. Kaikissa kolmessa kokeessa sain palauttaa toimitsijoille kuusi keppiä ja kaikista kokeista Fisu sai koulutustunnuksen 1-tuloksella. Näin ollen Fisu on nyt jo yhtä 1-tulosta vaille KVA. Paimennusta päästiin treenaamaan melko paljon, ja kisattiinkin neljä kertaa. Kisaradoista yksi päättyi hylkäykseen ohjaajan virheen vuoksi, ja kolmella radalla saimme ajettua radan läpi hyväksytysti. Koulutustunnus PAIM1 tuli elokuussa haastavilla lampailla Tyrnävällä. 

Vuodelle 2018 meidän porukalla on seuraavat tavoitteet:

Sara

  • Elää mahdollisimman hyvää ja rikasta seniorikoiran elämää niin kauan kun se on mahdollista. Toivomme siis hyviä ja terveitä päiviä.

Step

  • Myös Stepin ensisijainen tavoite on pysyä ehjänä ja kivuttomana
  • Rallytokossa tavoitteena on kisata sen verran kun ehditään kisapaikkoja saamaan, mielellään nyt kuitenkin alemmat luokat läpi

Fisu

  • Tokossa Fisun tavoitteena on osallistua mahdollisuuksien mukaan tokon edustusjoukkueen valintakokeisiin ja SM-kisoihin. Työtilanteeni takia en laita tavoitteeksi maajoukkueen hakemista, sillä en tiedä, onko sitä vaativa treenimäärä mahdollista toteuttaa ja karsintoihin menemme todennäköisesti optimaalista vähemmällä treenillä. Mikäli kuitenkin ura edustusjoukkueessa jatkuu, haluaisin saada Fisun suorituksen hiottua huolellisemmaksi ja täsmällisemmäksi
  • Agilityssa toivon, että Fisu saisi osallistua edes osaan vuoden arvokisoista. Haaveissa olisi päästä tänäkin vuonna ulkomaille kisaamaan, mikäli se vain suinkin aikatauluihin saataisiin sopimaan.
  • Pk:ssa tavoitteena on kolmas 1-tulos ja KVA-arvo, sekä osallistuminen SM-kisoihin.
  • Paimennuksessa tavoitteena on opetella pillikäskyt ja startata 2-luokassa

Ohjaaja

  • Mun tavoitteena on selvitä vuoden internship-jatkokoulutusohjelmasta kunnialla läpi ja pystyä rankasta työstä huolimatta tarjoamaan edes kohtalaisesti aktivointia koirille
  • Toisena tavoitteena on aloittaa uudestaan ryhmäliikuntaharrastus ja sen myötä saada lihaskuntoa parannettua

Vuodenvaihde vietettiin jo tuttuun tapaan Jämillä kavereiden kanssa. Koirilla oli kivaa, paljon seuraa, rapsutuksia, liikuntaa, herkkuja ja yhdessäoloa. Fisu pääsi kokeilemaan myös vetohommia, kun kävimme kaksi kertaa hiihtämässä. Fisu tuntui innostuvan vetohommista ja veti pari pätkää tosi hyvällä asenteella.

Kaunis kala Claudian kuvaamana <3

26057755_10212368604103530_93476771_n.jp