Eilen päästiin korkkaamaan paimennuskausi Vihannista Päivin tilalla. Treenikäytössä kahdeksan lampaan porukka isohkossa pyöröaitauksessa. Tehtiin Fisun kanssa kaksi lyhyttä kierrosta, ja välissä Sarakin pääsi vähän liinassa puuhaamaan synttäreiden kunniaksi. Ekalla kierroksella Fisun kanssa ihan vaan muistuteltiin suuntia, ensin muutama flänkki paineella avustettuna oikealle, sitten samaan tapaan vasemmalle, ja väleissä pieni pätkä ajoa. Suunnat muistuivat ihan hyvin, mutta flänkit olivat taas tosi ahtaita, ei tietoakaan niistä hienoista laajoista kaarista, mitä sain sen kesällä tekemään. Toisella kierroksella tehtiin sitten kuuntelua, eli en auttanut paineella ja joutui kuuntelemaan pelkkää suullista käskyä. Oli aika huono, mokaili moneen kertaan. Jännitti myös jonkun verran kun joutui irroittamaan lampaat seinästä, kertaalleen teki syöksähdyksen kohti.

Sara oli aivan onnessaan kun pääsi lammastelemaan. Mitään käskyjä se ei enää muista, eikä meinannut totella edes maahanmenoa, mutta onneksi se oli liinassa :D 

Hienoja kuvia treeneistä, kuvaaja Mari Hakala

IMG_3072.jpgIMG_3056.jpgIMG_3019.jpgIMG_2918.jpgIMG_2971.jpgIMG_2984.jpgIMG_3006.jpg

Tänään aamulla käyntiin Stepin kanssa korkkaamassa kisaura rallytokossa Kannuksessa meidän omalla treenihallilla. Step oli aivan riemuissaan, kun pääsi _yksin_ mun kanssa hommiin, ja muut jäivät kotiin! Alokasluokan rallyrata näytti aivan naurettavan lyhyeltä ja helpolta niiden mes-ratojen jälkeen, mitä viimeksi olen Saran kanssa kisannut. Tehtiin Stepin kanssa hetki treeniä namilla ennen kehään menoa, jotta sai purkaa pahimmat höyryt. Kehässä Step tuntui ihan iloiselta ja teki kaiken niinkuin pitääkin, spiraalissa vähän meinasi vilkuilla merkkejä ja harkita niiden kyttäämistä, mutta onneksi sain kehuilla sen pitämään kontaktin muhun. Vasemmalle 270 asteen käännöksessä oli vähän tiivis ja tönäisi mua, mutta tuomari ei ottanut siitä virhepistettä. Maalissa kehuin ja Step innoissaan nappasi hihnan suuhun palkaksi, onneksi oltiin juuri ehditty astua kehänauhan yli, koska sehän olisi sitten hylätty suoritus, jos palkkaa koiran kehässä hihnalla. Stepille siis hyväksytty tulos, täydet 100p ja sija 1./21 :)