Eilen vietettiin tosi pitkä ja hikinen kisapäivä Raisiossa etsintäkokeessa. Valmistelut ei taaskaan menneet ihan nappiin, perjantaina käytiin Landbossa tekemässä jälki ja esineet, jäljen hukkasi 3. kepin jälkeen eikä löytänyt enää uudestaan vaikka etsittiin, esineruudussa ei irronnut sitten millään suoraan eikä löytänyt kulmassa olevaa esinettä kun kaarsi koko ajan alueen keskelle. Lauantaina tehtiin viimeistelytottis ja hinkkasin liikkeestä istumista ehkä 7 kertaa ennen kuin suostui istumaan (kyttäsi eteenmenoa eikä vaan _kyennyt_). Tarkkuusetsinnässä pyöri aivan superpitkään, sai useamman kerran hajun mutta ei vaivautunut tarkentamaan. Lopuksi vielä pieni janatreeni ettei jäisi ihan huono fiilis jäljestä kun viimeksi ei saanut ollenkaan sitten palkkaa kun ei löytänyt vikaa keppiä. Tää sentään meni hyvin, suora jana ja nappasi jäljen oikein ja nosti kepin. 

Raisioon lähdettiin sitten Emman kanssa samalla kyydillä, mulla oli Step ja Fizz mukana. Jo aamulla kasin aikaan lämpömittarit teiden varsilla näytti päälle 20 astetta, ja aurinko paistoi... Koe alkoi jälkiosuudella, arvoin meille numeron 13 eli lähdettiin kolmantena maastoon. Emma tiputti meidät kyydistä janan kohdalle ja jatkoi omalle jäljelleen, ja hetki odoteltiin tuomaria ennen kun päästiin hommiin. Jana oli vähän käyrä, maasto kuitenkin aika selkeetä, pientä mäkeä ja aika paljon aluskasvillisuutta. Lähti aika kivasti suoraan ja eteni hienosti, ehkä vähän hitaanpuoleisesti Stepiksi..?  Nappasi puolivälin jälkeen jäljen vasemmalle, ja tuomari pysyi hiljaa joten oikealla jäljellä oltiin. Hetimiten janan jälkeen oli syviä traktorin uria ristiin rastiin jäljellä, Stepsu vähän tarkasteli jälkeä mutta selvitti itse reittinsä ja ison ojan jälkeen kiinnittyi tosi hyvin jälkeen ja jäljesti kauniisti koko jäljen. Kepit nousi tasaiseen tahtiin, itse keskityin tuijottamaan maata kun jäljentekijä oli kuulemma hukannut puhelimensa jäljelle ja yritin sitä samalla etsiskellä. Yksi tosi leveä oja oli mulle hankala, jouduin pysäyttämään Stepin ihan käskyllä odottamaan että itse pääsin ojasta yli, ja siltikin upposin vähän matkaa mutaan... Jäljentekijä oli sotkeutunut vielä pahemmin, mudassa näkyi selvästi taistelujäljet :D Kännykkää ei löytynyt mutta kaikki 4 keppiä Step ilmaisi varmasti, ja koska jana oli tuomarinkin mielestä hieno, niin täydet 60p jäljeltä :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-05-26%20koht

Seuraavaksi ajeltiin kentälle, ja ikuisuuden tuntuisen odottelun jälkeen tottikseen. Ilma oli aivan todella hiostava, Step läähätti kuin viimeistä päivää jo ennen kentälle menoa. Lisäksi aivan kentän vieressä oli luonnetesti, josta oli aamupäivän mittaan kuulunut laukauksia, kauhulla odotin, että koska kuuluu seuraavat. Päästiin ensin suoritusvuoroon, tottisparina meillä oli Emma ja Simba :) Tuomarina tottiksessa oli Ilona Erhiö. Emman viedessä Simbaa paikallaoloon Step ei pitänyt mitään kontaktia, tuijotti vaan Simban suuntaan ja olin aivan varma että on jossain muissa maailmoissa ja jää tyyliin istumaan kun lähden, mutta Stepsu olikin aivan superhyvin kuulolla ja teki oikein nätin seuraamisen, ehkä parhaita seuraamiskaavioita ikinä kokeessa! Kontakti ei tippunut missään kohdassa ja paikkansa piti tosi hyvin, jopa täyskäännökset oli ihan siistejä! Paukkuihin ei reagoinut lainkaan. Tuomarikin tykkäsi, erinomainen. Liikkeestä istumisen väännöt meni näköjään perille, nopea ja siisti istuminen, siitäkin erinomainen. Maahanmeno ja luoksetulo myös hieno, erinomainen, samoin seisominen, olisi voinut kuulemma olla ihan pikkuisen nopeampi stoppi joten "vain" erittäin hyvä. Nouto myös erittäin hyvä, vähän voisi olla voimakkaampi. Hyppynoudossa heitin ensin ihan vinoon hypyn ulkopuolelle, uusin heiton, nyt meni vinoon esteen suuntaan ehkä hypyn ja esteen puoliväliin, ajattelin, että korjaisi tän joten annoin mennä, mutta tuli sitten esteen kautta takaisin, eli puutteellinen. Estenouto oli ihan hieno, pikkusen ennakoi sivulletuloa, peppu lähti kääntymään just kun avasin suun käskyä varten, tuomari ei tätä tainnut hokata kun erinomainen arvosanaksi. Eteenmeno oli ihan hieno, vähän meni mun mielestä käsijarru päällä sillai matalana, odotin koko ajan että kohta menee itse maihin mutta jatkoi kuitenkin niin pitkälle että ehdin antaa käskyn, maahanmeno oli supernopea. Tuomari ei tietysti voinut tietää, kuinka jäätävää vauhtia Step normaalisti menee, kehui että meni tosi hienosti ja sai erinomaisen tästäkin. Paikallamakuussa nätti maahanmeno, omiin paukkuihin ei reagoinut mutta puolivälissä Simban suoritusta kuului sitten ne luonnetestin paukut, eli 2 laukausta 9mm pistoolilla, näistä Step ahdistui selvästi, korvat kääntyi aivan luimuun ja ilme meni tosi vakavaksi. Ei kuitenkaan lähtenyt lätkimään, ja sivullekin nousi ekalla käskyllä, eli erinomainen. Kun kävelytin pois paikkamakuusta, oli vieläkin paineessa, ei meinannut pysyä vierellä vaan olis halunnut mieluiten poistua koko kentältä, vapautui kuitenkin kun hengailtiin kentän reunalla Simban eteenmenon ajan. Tuomari tykkäsi kovasti Stepistä, kehui työskentelyä ja teknistä osaamista, pisteitä 92 tottiksesta.

05262235-normal.jpg

05262240-normal.jpg

05262234-normal.jpg

Tottiksesta jouduttiin melkein suoraan hakuun. Hetki odoteltiin edellisen koiran ollessa maastossa, ja sitten radalle. Maasto oli ihan kiva, sellaista vaihtelevaa mutta kuitenkin aika selkeää, koiraa ei nähnyt ihan koko ajan. Lähetin ensin vasempaan etukulmaan, lähti hienosti suoraan ja oli aika pitkään poissa, juuri kun aloin huutelemaan pois pistolta, aloitti ilmaisun. Eka ukko oli siis vasemmassa etukulmassa umpparissa, haukkui aivan SUPER hyvin!!! Selvästi paremmin kuin leirillä, eli kannatti treenata :) Pistotin muutaman piston molemmin puolin, oikealla meinasi vähän kääntyä taaksepäin, vasemmalla teki tosi nättejä laatikkopistoja. Yhden hienon yliheitonkin laitoin, kun tuli niin sopivasta kohdasta pois pistolta. Toinen maalimies löytyi vasemmasta takakulmasta, sinne myös tosi hyvä ja vahva ilmaisu, mutta ekaan sivulle-käskyyn ei reagoinut ollenkaan, jatkoi vaan haukkua, toista totteli heti. Tuomari huomautti myös taaksepäin työskentelystä, mutta tulkitsi ettei se ole jatkuvaa ja antoi täydet 70 pistettä :)

Haun jälkeen odoteltiin tovi ja sitten esineruutuun. Ruutu oli samassa paikassa kun on ollut joskus Saran kanssa viestikokeessa. Ihan kivaa maastoa, ei mikään paha. Stepsu ei vaan valitettavasti ollut vielä riittävän väsynyt, etteikö olisi jaksanut juoksennella... Ekat pari minuuttia kaahasi vaan ympäri ruutua nenä kiinni, ei tuonut yhtään esinettä eikä kyllä edes etsinyt, grrrrr! Kutsuin pois ja laitoin uudestaan, nyt avasi nenän ja toi keskeltä esineen, ei kuitenkaan nähnyt mua tuodessaan esinettä ja juoksi ruudun oikeaan etukulmaan, pysähtyi siihen hämmästyneen näköisenä ennen kuin bongasi mut, ja toi sitten esineen. Toinen esine löytyi aika pian oikeasta etukulmasta, oli juossut siitä kyllä aivan vierestä ohi. Sitten siirryin lähettämään vasemmasta laidasta kun arvelin siellä olevan vikan esineen, mutta lähti koko ajan vasemmasta laidasta ulos alueelta, en vaan saanut millään sitä lähtemään suoraan, ja sinnehän se vika esine sitten jäi, vasempaan takakulmaan. Ärsyttävää, ja todella turhauttavaa, tähän on nyt pakko puuttua. Pisteitä 20 kahdella esineellä.

Lopuksi vielä pienen odottelun (taas.....) jälkeen tarkkuus ja pudotettu. Tarkkuudessa Stepillä kesti ehkä 10 sekuntia, ja luovutti pienen metallisen mutterin tms. käteen siististi, siitä täydet 20 pistettä. Sitten vielä ihan vikaksi pudotettu. Rata oli vähän kaareva, ja maasto vähän ikävää kävellä shortsit jalassa, raapi sääriä ihan kamalasti. Stepsun "seuraaminen" oli ihan järkkyä, kyttäsi vielä tavallistakin enemmän ja oli välillä jossain parin metrin päässä. Käännyttäessä oltiin niin kaukana tuomarista että käskin Stepin istumaan, ja se jopa totteli :D Itse nouto superhieno, meni aivan täydellisesti pitkin rataa tosi kovaa ja luovutti edessä suorassa ja sivulle ok. Täydet 20 pistettä tästäkin.

Yhteensä 282p eli 1-tulos ja EK3, oli koko kokeen paras :) Ja KVA-kello kilahti käyntiin! Valionarvo, jota en koskaan uskonut saavuttavani Stepin kanssa, on nyt jo yhden aika ison ja konkreettisen askeleen lähempänä :) Huikeeta! Stepsu on ihana, sen tekemisessä ei paljoa kuumuus tai väsymys näy, se yrittää aina <3 Kaikkensa antanut Step kokeen jälkeen:

2014-05-25%2016.27.00-normal.jpg

Fifillä oli myös mukava päivä Raisiossa, se sai nimittäin leikkiä siskonsa Misun kanssa, joka oli kannustamassa isoveikkaansa Mustia samassa kokeessa. Tässä Misu ja Fisu :)

2014-05-25%2015.18.14-normal.jpg

2014-05-25%2015.19.04-normal.jpg

2014-05-25%2016.23.47-normal.jpg

2014-05-25%2016.22.44-normal.jpg

Tänään käytiin EE-talon pihalla Mariannen kanssa ottamassa pienet palauttelevat tottikset, Stepsu teki vähän seuraamista, istumisen, pari luoksetuloa kierrosta, noudon ja eteenmenon. Oli tosi kivalla asenteella eikä kyllä näy missään eilinen palkaton suoritus. Fizz pääsi myös touhuamaan, leikittiin ensin leluilla, sitten tehtiin pari sivulletuloa namin kanssa, ja toisessa setissä tehtiin maahanmenoa sivulla uutena juttuna (hoksasi tosi nopeesti tänkin) ja vähän kaukojumppaa. Fizz oli hieno :)

05262278-normal.jpg05262206-normal.jpg05262210-normal.jpg05262277-normal.jpg05262272-normal.jpg05262244-normal.jpg

Fifin korva-style tällä hetkellä :D

Tottiskuvat Stepistä ja Fizzistä (c) Marianne Haavisto